14 Ekim 2012 Pazar

FATİH KARAGÜMRÜK'E DAİR...


* Fatih Karagümrük'ün bu sezonki performansını Burak Alp Gürkey inceledi. [https://twitter.com/BurakAlpGurkey]

Bugün alınan 2-0’lık Orhangazi mağlubiyeti gösterdi ki bu sene deplasmanlarda sıkıntı yaşayacağız. Hepimiz ilk 5 haftada gelen 4 galibiyet ile havaya girdik ama unutmamak lazım ki kolay bir fikstürle başladık. Şöyle ki: İlk 8'deki Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, İstanbulspor AŞ, Tekirova Belediyespor, Kastamonuspor, Pazarspor ,Ankara Demirspor gibi takımların hiçbiriyle oynamadık. Yendiğimiz Kırıkhanspor ve Kayseri Şekerspor galibiyetleri iyi takım kurup lige kötü başlayan 2 takıma karşı alınmış iyi galibiyetlerdi. Siirtspor ve Bergama Belediyespor ise grubun düşme adaylarına karşı alınmış normal galibiyetlerdi. Gölcükspor gibi orta sıralara oynayacak gibi görünen bir takıma karşı deplasmanda alınan 3-0’lık mağlubiyet, Orhangazispor gibi doğrudan rakibimiz olan bir takıma karşı alınmış 2-0’lık  mağlubiyet gösterdi ki bu takım henüz hedef maç kazanamadı. Ama şanssızlık şuydu : bu 2 maç da deplasmandaydı. Haftaya içeride alınacak bir Tekirova Belediyespor galibiyeti takımın bu şanssızlığını kırar ve bayram arefesinde oynanacak olan bir diğer hedef maç Kastamonuspor maçına takıma moralli çıkarır. Bu 2 maçtan alınacak 6 puan takımın ilk 5'in ciddi adaylarından olduğunu gösterir. 2 galibiyet gelmez ise  2 beraberlik ya da 2 mağlubiyet yavaş yavaş "Kolay fikstürle başlandı ligde kalmaya oynarız" seslerini yükseltmeye başlar. Ancak bence bu takımın şu grupta küme düşmemeye oynaması  çok zor. Her ne olursa olsun kaliteli bir kadro kurduk ve ilk 5'i zorlayacağız taraftarın da desteğiyle. Çünkü orta şekerli diye tabir edilebilecek takımları rahatlıkla yenecek güçteyiz. Şu an görünen sıkıntı deplasmanlarda. Onu da umarım zamanla takımın iyice oturmasıyla ve yavaş yavaş kazanılacak güçle atlatırız.
İzlemediğiniz bir maç hakkında ancak istatistiklerden ve maçı izleyenlerden duyduklarınızdan yorum yapabilirsiniz. Ercüment Hoca bugün sol bekte İbrahim yerine İstanbulspor maçında orada başarılı bir oyun sergileyen Baykal’ı oynattı. Ben İbrahim’i bugün sol açık olarak beklerdim açıkçası. Çünkü sol bek oynadığı zamanlarda da  kademe sıkıntısı yaşattığı için kötüydü. Yoksa hücumu çok iyi. Takımda da net bir kanat oyuncusu eksikliği de var. Kanatlardan tek başına topu ileri taşıyan bir kanat oyuncumuz yok. Yemen de tam bir kanat oyuncusu değil.  İleride de net santraforsuz 2 adet forvet diye tabir edeceğimiz oyuncuyla oynadı.  Selahattin ilk maçında çok kötüydü ancak son Siirtspor maçında çok iyiydi. Ama yine de deplasmanda Selahattin gibi boyu kısa fizik olarak güçsüz bir oyuncu olan 10 dakika şans verdiği  Çağlar’ı düşünebilirdi. Çünkü Selahattin çok kısa, son vuruş konusunda beceriksiz ama iyi top süren bir oyuncu. Yanına top indiren top tutabilen bir santrafor lazım. Caner de daha çok 10 numara tarzı orta sahaya yakın oynayıp ofansif oyun kurucu gibi oynuyor. Çağlar ise Selahattin’e göre daha fizikli bir oyuncu. Son vuruş konusunda da Hataysporlular çok becerikli olduğunu söylüyorlar.
Bu sezon 30 kişilik kurduğumuz kadromuzda 5 tane pişmesi için alınmış çok genç oyuncu var. Kalan 25 kişilik kadroda ise hala göremediğimiz, kadroya bile girememiş isimler var. Ligde ilk haftalarda denemeden sırf antrenman, hazırlık maçlarıyla bir oyuncuyu yargılamak bence yanlış. Artık önümüzdeki hafta için yapmamız gereken takımımıza destek olup bir diğer rakibimiz olan Tekirova Belediyespor’u  taraftarımızın her zamanki desteğiyle yenmek. Sanıyorum ki, ondan sonraki Kastamonuspor maçına da Tekirova Belediyespor'u yenersek yoğun ilgi olur. Yenemesek de tabii ki bu taraftar yalnız bırakmaz takımı ancak art arda gelen 2 hedef maç mağlubiyeti moralleri ciddi derecede bozar. Gerek tatile denk gelmesi gerek de çok uzak bir deplasman  olmaması sebebiyle Kastamonuspor maçına yoğun ilgi gösterilir şayet Tekirova Belediyespor karşısında galip gelirsek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder