1 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : TOKATSPOR 2 - BAYRAMPAŞA 1

* 2. Lig Beyaz Grup 4. hafta mücadelesini Emre Bay, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/Emre__Bay]



Spor Toto 2.Lig’de Beyaz Grup'ta mücadele eden Tokatspor, kendi saha ve seyircisi önünde yeni atanan ve göreve başlayan valisi Mustafa Taşkesen’in ilk kez şeref tribününde yerini aldığı, adeta ölüp ölüp dirildiği müsabakada İstanbul temsilcisi Bayrampaşa’yı Emin Yalın’ın iki güzel golü ile 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Her zaman olduğu gibi yine bu müsabakayı takip etmek üzere Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu Basın Tribünü'ndeki yerimizi aldık. Gözlemlediğimiz ilk intiba neredeyse maça akredite olan tüm basın mensuplarının bu müsabakayı izlemek üzere stada gelmiş olmaları idi. Hatta öyle ki basın tribünü dolup taşmış, sığmayan muhabirler taraftar bölümüne geçmek zorunda kalmışlardı.


Güneşli pırıl pırıl bir havada adeta pastırma yazı diyebileceğimiz bir ortamda yaklaşık 2000 taraftarın önünde zorlu 90 dakika müsabaka hakemi Öner Fırat’ın düdüğü ile başladı. Maça Tokatspor Ercan-Taylan ikilisi ile başladı. Oyunun ilk 30 dakikalık bölümünde konuk ekibin iki önemli atağında; önce 12. dakikada Mehmet Düz’ün ceza alanına ortaladığı topa Cenk Kapan’ın şık vuruşu kaleci Erhan’dan döndü, akabinde 27. dakikada Ziya ile ceza yayı üzerinden kaleyi uzaktan yoklaması neticesinde top az farkla üstten auta gitti. Tokatspor'un ilk yarıdaki en net diye tabir edilebilecek atağında orta sahanın ortasından aldığı topu süratle Emin ile buluşturan Ercan’ın şık pasına, Emin de aynı güzellikle cevap vererek rakiplerini birer birer geçip ceza alanına giriyor, kaleci Haldun kalesini terk ediyor, herkesin "Goooll" diye ayağa kalktığı bir anda top kaleci Haldun’un göğsünden dönüyor  ve Tokatspor adına net bir fırsat kaçmış oluyordu. İlk yarının son anlarında ise önce 40. dakikada Tokatspor’un kazandığı köşe vuruşunda ön direğe ortalanan topa Oğuz Özden’in kafası az farkla auta gidiyor, 43’üncü dakikada ise konuk ekipten Ziya’nın yaklaşık 30 metre ve cepheden bir yerden şutu üstten auta gidiyordu.


İkinci yarının başında Tokatspor’da ilk yarının etkili isimlerinden Taylan kenara alınırken herkes ne oluyor diye sormaya başlamıştı birbirine. Sonrasında bacağında bir çekme olduğu ve tedbir amaçlı oyundan alındığı bilgisi geldi. Yine ikinci yarının başları iki takımın kontrollü oyunu şeklinde geçiyor derken 60. dakikada sahneye Ercan çıkıyor, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi Emin Yalın’a mükemmel bir pas çıkarıyor, Emin iki rakibini sırası ile geçip kaleye yaklaşırken ceza alanı içerisinden düzgün ve sert vurarak Tokatspor’u 1-0 öne geçiriyor ve takım üzerindeki stresi bir nebze olsun azaltıyordu. Herkes Tokatspor’dan ikinci golü beklerken 8 dakika sonra ani gelişen Bayrampaşa atağında sol kanattan Ziya’nın ortasında altı pas içerisinde dokunan Abdullah olunca skora 1-1’lik denge geliyordu. Konuk ekip beraberlik golünü bulduktan sonra özellikle Ziya ve Mehmet ile etkili ataklar geliştirmeye başlıyor, oyunu Tokatspor yarı alana yıkmaya çalışıyordu. Bu dakikalarda ise Tokatspor kulübesi ve tribünleri ise adeta ecel terleri döküyordu. Özellikle rakip takımın etkili kontra ataklarla etkili olmaya çalıştığı bir anda 85’inci dakikada oyuna ikinci yarıda dahil olan Emrah Görkem Alp çıkıyor, tıpkı Hatayspor ile oynanan kupa maçında olduğu gibi sol kanattan sıfıra kadar inip ceza alanına ortasını yapıyor günün ve maçın yıldızı Emin’in kafası skoru  belirliyordu. Tokatspor, kendisi için çok zorlu geçen bir 90 dakikadan 2-1galip ayrılmayı başarırken; çok eleştirilen teknik direktör Namık Altunsoy’un takımı geriye yasladığı eleştirisini de bu müsabakada yanıtlıyor ve geriye yaslanmadan bir maç kazanıyordu. Müsabaka sonunda ise centilmenlik ön planda idi. İki takımın oyuncuları sarılarak birbirlerini kutlayarak ve dostane şekilde sahadan ayrıldılar. 

Genel olarak 90 dakikaya bakıldığında ön plana çıkan durumları özetleyecek olursak, Tokatspor’da orta sahada Haluk adeta sahada basmadık yer bırakmadı, stoper mevkisinde Emrah ve Oğuz mükemmel oynadı, yine sol bek Hacı Kalın önceki müsabakaların aksine bugün iyiler arasında ve rakip sağ beki etkisiz hale getirerek oyuna katkısı olanlar arasında yer aldı, kaleci Erhan kendisinden beklenmeyecek derecede çok kötü bir gol yemesine rağmen birebir ve karşı karşıya pozisyonlarda güven verdi, Veysi ise geçtiğimiz maçların aksine çok top kaybeden ve agresif bir görüntü çizdi. Emin’i ise yazmaya gerek yok, sahanın ve maçın yıldızıydı. Konuk ekip Bayrampaşa’da ise Mehmet ve Ziya etkili olmaya çalışan isimlerdi.


Tokatspor için henüz daha zamana ihtiyaç olduğu görülürken, Bayrampaşa takımının ise canlar yakalabileceği, sürpriz sonuçlara açık ve ligde kalması muhtemel bir takım görüntüsünde olabileceği görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder