22 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : SAMSUNSPOR 1 - KAYSERİ ERCİYESSPOR 1


* 1. Lig 8. hafta mücadelesini Necati Bildik, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/necati146]

Erciyesspor dün oynanan maçta deplasmanda Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı. Aynı puanda bulunduğumuz Rizespor da berabere kalınca liderliğimizi koruduk. Erciyesspor’u tribünden desteklemek keyif vericiydi.

Samsun’a ilk ayak bastığımızda havadaki nem oranı gerçekten rahatsız edici seviyedeydi. Tabii bu rahatsızlık Anadolu’dan gelenler için mevcuttu. İklimi böyle farklı olan şehirlere ne kadar erken gidersek o kadar iyi olacaktır. Osman Hoca’nın da maç sonucu açıkladığı gibi maçın ilk dakikalarında havanın etkisini olumsuz yönde hissettik. Tribünde maçı izleyenler olarak bile bunalırken sahada sürekli koşan futbolcuları göz ardı etmemiz mümkün değil.

Stada girmeden önce emniyet ve özel güvenlik tarafından tam 3 kez arandık. Biraz daha oyalasalardı stada giremeden maç başlayacaktı. Bunun üstüne polislerin “Türkiye’de güvenlik uygulamalarında birinci sıradayız” demesi üstüne tuz biber oldu. Taraftarlara terörist muamelesi yaparak bir yere varılamaz. Sporda şiddetin çözümü bu değildir, eğitimdir.

Maça Samsunspor ev sahibi olarak iyi başladı. Tribünde seyircilerinin de desteğiyle golü bulmak için yüklendi. Çok geçmeden golü de buldular. Daha önceki deplasmanlarda olduğu gibi golü yedikten sonra kendimize geldik ve golü yedikten sonra üstünlüğü hiçbir zaman rakibe vermedik. Emre Öztürk’ün harika bir golüyle eşitliği yakaladık. Bu gol öyle az buz bir gol değil. Yılın golü olmaya aday bir gol. Kendisini özellikle kutluyorum. Samsun’dan mağlup ayrılsaydık bile o golün sevincini orada yaşamak bize yeterdi. 

İkinci yarıda rakibe pozisyon verdiğimiz dakikalarda kaleci Behram’ın doğru zamanda doğru yerde olması ve doğru müdahaleleri yapmasıyla golü önledik. Defansımız da Allah razı olsun, günündeydi. İyi bir maç çıkarıp büyük bir hata yapmadan maçı tamamladı. Dün oyuna sonradan dahil olan oyunculardan önceki maçlar kadar verim alamadık. Bundan dolayı hücumda etkili olamadık. Hakemin es geçtiği penaltı üzerinde durup düşünülmesi gereken bir penaltı bence. Hadi orta hakemi geçtim ama yardımcı hakemin gözleri önünde Samsunsporlu oyuncu iki eliyle birden ceza sahasına açılan ortayı kesti. İyi bir maç yöneten hakemin yaptığı kritik hata belki bize 2 puana mal oldu. Fakat bana sorarsanız maçın hakkı beraberlikti ve de maç haklı bir skorla bitti.

Her şeye rağmen çok güzel bir deplasmandı. Lider gelip lider dönmenin mutluluğunu yaşadık. Önümüzdeki hafta liderlik yolunda Boluspor ile zor bir maçımız var. Pazartesi akşam maçı olması nedeniyle yeterince taraftar desteği gelmeyebilir. Bu konuda afişler yaptırılıp şehrin çeşitli noktalarına asılırsa bence gelen seyirci sayısında artış yaşanabilir. Belirtmek istediğim diğer bir husus ise onca imkansızlığa rağmen deplasmana gelip takımının yanında olan taraftar ile takıma ceza aldırmak için maça gelen taraftar aynı kefeye konmamalı. Takıma ceza aldırmak isteyenlere bu fırsat verilmemeli. Yoksa bu işin sonu saha kapatmaya kadar gider…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder