22 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : FATİH KARAGÜMRÜK 3 - TEKİROVA BELEDİYESPOR 3

* 3. Lig 1. Grup 7. hafta mücadelesini Burak Alp Gürkey, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/BurakAlpGurkey]


Geçen haftaki Orhangazispor mağlubiyetinden sonra herkes merak ediyordu Karagümrük’ün iç sahadaki ilk hedef maçında ne yapacağını.  Taraftar yine boş bırakmadı tribünleri. Yoğun rüzgar haricinde her şey güzeldi maç için. Rüzgar da ilk devre Tekirova Belediyespor’un yanındaydı. İlk 5 dakikada Tekirova, Karagümrük’ün sol kanadından yüklenirken sol bek İbrahim’i rahat geçip içeri girerken 2 kere rakip oyuncu arka direkte bomboş kaldı; eğer iyi ortalar açılabilseydi maça 2-0 önde başlayabilirlerdi. Tekirova 3.lig'de beklenmeyecek kadar ofansif oynayan bir ekip. Her pozisyonda en az 7 oyuncuyla hücum yapıyorlar skora bakmadan.  Bütün maç boyunca yüklendiler. Grubun en çok gol atan takımı olmaları da çok anormal değil. Ancak bu kadar yüklenen takımlarda iyi stoperler olması gerekirken Tekirova’nın en yumuşak bölgesi stoperleri. Bir diğer sorunları da hala takım oyunu oynayamıyor olmaları. Hala takım olamamışlar. Maça dönecek olursak ilk 20 dakika git gel maçı şeklinde bir o kalede bir bu kalede oynandı. 20. dakikadan sonra maçın temposu düşmüşken sağdan kazanılan kornerde açılan ortaya stoper Doğancan yükseklik kazandırdı ardından çizgi üzerinden Ömercan penaltı noktasına doğru topu doldurdu Caner gelen topu göğsüyle kontrol edip vole altı pasla penaltı noktası arasından. Rakipten bir oyuncu topu eliyle kesince kazanılan penaltıyı Caner gole çevirdi 28. dakikada. Golden hemen sonra  rakibin çıkarken kaptırdığı topta Karagümrük etkili geldi. Sol çaprazdan Caner’in vurduğu top az farkla dışarı çıktı. Bu topun hemen dönüşünde Tekirova’nın kullandığı frikik direğin hemen yanından dışarı çıktı. Kaleye bu kadar yakın giden bu topta kaleci Ahmet hareketlenmedi.  38. Dakikada Yemen bir pozisyonda rakibe sinirlenip rakibin kafasına yumruk attı arkadan. Burada hakem Yemen'in lehine faul vermeyince Yemen’in önünü kesmeye çalışan rakibine bir tepkisi vardı.  İlk yarının sonuna gelinirken 44. dakikada bence maçın tartışmasız en iyisi Anıl, sağ bek Cihan’ı top alması için çağırdı ve pası attı ancak Cihan hareketlenmedi ve rakip oyuncu topu alarak bir anda 3'e tek kaldı. Arka direğe çıkarılan topta 9 numaralı formayı giyen Gökhan Korkmaz golü attı. Karagümrük şimdiye kadar hiçbir 3. Lig takımında görmediğim bir şeyi yapıyor. Stoperlerine oyun kurduruyor ve sürekli pasla çıkıyor. Şişirme top oynayamıyor. Bunu tam olarak yapmaları için Gökhan Şen'in yerine daha iyi bir oyuncu lazım. Gökhan bugün sahada yoktu zaten pasla çıkan takımlarda takımda ofansif oyun kurucu oynayabilecek kapasitede bir adam değil. Caner yaptı bunu bugün yer yer santrafor olmasına rağmen. İlk devre yoğun rüzgara karşı oynayan Karagümrük soyunma odasına 1-0'la gitse maç çok daha farklı olabilirdi. 

İkinci devreye Tekirova ilk devredeki gibi yoğun ofansif oyunuyla başladı ancak geride çok açık vermeye devam etti. Sol kanada atılan bir pasta Halil orta sahadan alıp ceza sahasına girmeden topu içeri ortaladı ve ceza sahası yayının üzerinde rakip stoper ters bir kafa vuruşuyla topu kendi kalesine tam çataldan yolladı. Tekirova takım olamamış dememin sebebi bu kadar yüksek hücum gücüne rağmen savunmada organize olamıyorlardı. Ama bütün maç boyunca Karagümrük’ün sol açıktan bozma sol beki İbrahim’in kanadından çok rahat geldiler. İbrahim sol açık olmanın verdiği alışkanlıkla orta sahaya yakın pres yapıp arkasını bırakıyordu bu yüzden sürekli Doğancan sol bek gibi oynamak zorunda kaldı. 60. dakikadan sonra Karagümrük atakları sıklaştı ancak onlar da bir türlü golü bulamadı. 61. dakikada oyuna giren Selahattin kötü bir oyun sergiledi. Hocanın Yemen’i çıkartması da Gökhan dururken çok garip bir seçimdi. Çünkü Karagümrük’ün sol kanadından yükleniyorlardı sürekli ve zaten kademe yapmayı ve pozisyon almayı bilmeyen İbrahim sol açıktan dönmeyince çok sıkıntı yaşıyordu. 70. dakikadan sonra Karagümrük oyundan bariz bir şekilde düştü. Bunun en önemli sebebi de orta sahayı çekip çeviren Arif ve Ömercan’ın yorulmaya başlaması ve Caner’in ileride top tutmamaya başlamasıydı. Ancak Caner yorgunken bile attığı ara toplarıyla, çaldığı toplarla oyunda kalmayı hak etti. Çok zeki bir oyuncu Caner, geçen sezon sakat olduğu için sanırım 3. Lig'e kadar düştü.  Ercüment Hoca'nın bu dakikalarda oyuncu değiştirmemesi anlaşılmazdı çünkü Karagümrük bu kadar oyundan düşmüşken ve sol kanat bu kadar kötüyken İstanbulspor maçında defansif olarak çok iyi bir oyun çıkaran sol bek Baykal oyuna girebilirdi ya da orta sahaya bir oyuncu alabilirdi ancak kalan 10 dakikada Tekirova’nın golünün geleceği belliydi. Hoca da değişiklik için gol yemeyi bekledi sanırım. Bütün maç olduğu gibi rakip sağ açık önce Gökhan’ı, sonra da sol bek İbrahim’i çalımlayıp topu içeri çevirdi ve boş kaleye golü attı Tekirova. Sol bek İbrahim ofansif olarak çok yetenekli ancak sol bekle uzaktan yakından alakası yok. Kademeye giremiyor, pozisyon alamıyor, top kesemiyor; özetle sol bekin yapması gereken hiçbir şeyi yapmıyor defansif olarak.  Golden sonra Bucaspor’dan kiralık gelen Mert ve hala neden oynamadığını anlayamadığım Çağlar oyuna girdi. Tekirova her zamanki ofansif oyunuyla oynarken orta sahadan atılan bir topta Çağlar fazla kilolarına rağmen iyi hareketlendi ve kafayla kalecinin üstünden aşırtarak golü buldu. 90+2. dakikada kornerde rakip paslaşırken Gökhan önündeki rakibe koşmadı savunma yapmaya. Sol bek İbrahim’i geçip çizgiye inen rakip içeri ortaladı, top o kalabalıkta arka direğe kadar gitti ve arka direkte rakip oyuncu 2. gole benzer bir şekilde skoru dengeledi.  Maç da bu sonuçla sona erdi.

Tekirova Belediyespor'la ilgili yorumlarımı belirttim zaten. Karagümrük’teyse sezon başından beri takımın en büyük iki açığından biri olan sol bek sıkıntısı bu maçtaki 3 puandan etti. Diğer sıkıntı ise santrafor sıkıntısı. Haftalardır oynamasını beklediğim Çağlar bugün 10 dakikada iyi işler yaptı. Çok fizikli olmasına rağmen iyi hızlanan bir oyuncu. Biraz kilo fazlası var kendisinin sanırım. Ancak yine de 80. dakikadan önce oyuna girebilirdi. Bucaspor’dan kiralık gelen Mert ise fena bir oyuncu değil gibi. Gökhan’ın yerinde denenebilir aslında 10 dakikada yorum yapmak zor ama iyi oynadı. Bileğine çok hakim hızlı ve iyi pas atıyor. Bu sezon ilk defa oynayan Arif ise bence formayı bir daha bırakmayabilir. Maç boyunca tek bir hatayla oynadı denebilir. Onda da orta sahada etrafında kimse yokken kafa topunu rakibe indirdi. 

Genel olarak seyir zevki olarak ortalama bir maç oldu. Ercüment Hoca'ya bir şey söylemek bana düşmez ancak sol kenarda Baykal varken İbrahim'de neden ısrar ettiğini anlamak zor. Çağlar'ı da sanırım kilo fazlasından dolayı ilk 11 oynatmıyor ancak onun da değişiklik yaptığı dakikalar konusunda birazcık özeleştiri yapmalı. Bugün yerinde bir değişiklikle 2. gol yenmeyebilirdi. Ancak takıma oturtmak istediği sistem güzel ancak bu sistemi uygulamak istediği oyuncular yanlış. Karagümrük 3 puan alabileceği bir maçta sahadan 1 puanla ayrıldı. Kastamonuspor da bugün İstanbulspor karşısında 1-0 öndeyken 3-2  kaybetti maçı. Çarşamba günü güzel bir maç olabilir Kastamonu'da. Digiturk aslında Çarşamba gününü boş geçmek yerine canlı yayın koyabilir ya da bölgesel yayın yapan bir Kastamonu kanalı maçı yayınlasa güzel olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder