22 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : BURSA MERİNOSSPOR 2 - ARMUTLU BELEDİYESPOR 1


* Bölgesel Amatör Lig 9. Grup 5. hafta mücadelesini Tarık Tarım, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/tariktarim]

Bölgesel Amatör Lig 9.Grup'ta iki kardeş takım Bursa Merinosspor ile Armutlu Belediyespor kozlarını Bursa'da paylaştı. Zevkli ve çekişmeli geçen maçı ev sahibi 2-1 kazandı.

Ev sahibi: Sefer, Tarık, Osman Demir, Cengiz, Eren, Osman Özdemir, Muhammet, Gökhan, Erdi, Nedim ve Ender ilk 11'i ile maça başlarken,

Konuk Armutlu Belediye Spor : Samet, Gökhan, Turgay, Murat, Uğur, Mehmet, Tayfun, Uğur Vurmaz, Gökay, Kenan ve Cemal ile sahaya çıktı.

İlk dakikalardan itibaren müthiş bir baskıyla maça başlayan konuk Armutlu Belediyespor, henüz 2. dakikadaki ilk atağında sağ kanattan seri çalımlarla son çizgiye inen Kenan'ın ortaya çıkardığı topa düzgün bir tek vuruş yapan Cemal'in golüyle adeta maça 1-0 üstün başladı. Golün şokunu atlatamayan Bursa Merinosspor'da defansta Cengiz ve Eren'in panik halinde kaptırdığı toplara ilk 10 dakika içerisinde konuk ekip Kenan, Cemal ve Uğur ile 3 net gol pozisyonunda günün başarılı ismi kaleci Sefer'i geçemedi. Oyunda dengeyi sağlayan ev sahibi ekip Gökhan ve Osman Özdemir'in kanatlardan getirdiği toplarla Nedim ve Ender ile gol aradı. 19. dakikada sol kanattan Osman'ın ortasına ceza sahası çizgisi yakınlarından mükemmel bir kafa vuruşu yapan Ender skorda dengeyi sağladı 1-1. 33. dakikada tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanan Bursa Merinosspor'da topun başına Erdi geçti. Erdi'nin plase vuruşu barajdan sekti ve üst direğe çarparak kornere çıktı. İlk yarının son dakikasında Kenan'ın yaptığı ortaya müsait pozisyonda kötü bir vuruş yapan Mehmet, takımının tekrar öne geçme fırsatını iyi değerlendiremedi. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya maçın başındaki gibi yine Armutlu Belediyespor hızlı başladı. 50 ve 52. dakikalarda Cemal'in vuruşlarını kaleci Sefer kontrol etti. Ev sahibi ekipte tutuk bir götüntü sergileyen tecrübeli golcü Nedim Vatansever 60. dakikada müsait bir pozisyonda iyi bir vuruş yapamadı. Karşılaşmanın 74. dakikasında sağ kanattan Gökhan'ın yaptığı ortada Armutlu Belediyespor kalecisi Samet boşa çıktı, top ceza sahasının sol tarafında Osman Özdemir'in önünde kaldı. Osman penaltı noktasında bekleyen Ender'e topu çıkardı ve Ender kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Oyuncu değişiklikleri ile temposu düşen mücadelenin son dakikasında ev sahibi ekipte Erdi rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına girdi, kaleci Samet'e takıldı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve iki kardeş takımdan Bursa temsilcisi Merinosspor 2-1'lik skorla üç puanın sahibi oldu.

Bursa Merinosspor son üç haftada topladığı 9 puanla üst sıralara tırmanışını sürdürürken, Armutlu Belediyespor istikrarsız bir görüntü sergilemeye devam etti.

Maçın ardından iki takım oyuncuları da birbirlerine sarılarak centilmenlik örneği sergilediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder