29 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : TOKATSPOR 0 - BALIKESİRSPOR 2

* 2. Lig Beyaz Grup 8. hafta mücadelesini Emre Bay, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/Emre__Bay]


ACI BAYRAM : Tokatspor 0-2 Balıkesirspor

Spor Toto 2.Ligin Beyaz Grubunda 8.haftanın önemli karşılaşmalarından Tokatspor, Balıkesirspor’u Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda konuk etti. Tokatspor, geçtiğimiz hafta deplasmanda Yeni Malatyaspor’a 3-2 mağlup olurken oynadığı oyun ve verdiği mücadele ile ilerisi için umut saçmış ; Balıkesirspor ise Kızılcahamam karşısında aldığı beraberlik ile yara almıştı. Her iki takımında mutlak 3 puan gözü ile baktığı mücadeleden konuk ekip 2-0’lık galibiyet ile ayrılırken altın değerinde bir 3 puanı cebine koyarak Tokat’tan ayrıldı.
Müsabaka ilkbahardan kalma bir günü andıran ve pırıl pırıl güneşin yanı sıra bayramında etkisi ile 2.500’ü aşkın Tokatsporlu sporseverin takip ettiği bir ortamda yemyeşil zeminde oynandı. Çarşamba günü Tokatspor ile Tokat’ta karşılaşacak olan Akhisar Belediyespor teknik heyeti ve futbolcuları da bu zorlu 90 dakikayı tribünden takip etti. Özellikle Akhisar kalecisi Oğuz Dağlaroğlu Tokatsporlu taraftarlardan büyük ilgi gördü. Tokatspor’da bir türlü iskelet defans anlayışının oluşturulamadığı bu maçta da görüldü. Geçtiğimiz hafta Emrah, Oğuz, Hacı ve Ozan’dan oluşan defans dörtlüsü bu maçta Furkan, Ali, Erah Tanta, Emrah umut dörtlüsünden oluştu. Yine bu zorlu müsabakada Ozan’ın hem sağ bek hem de sağ açık olarak kullanılmak istenmesi ve istenileni verememesi aksaklıklara neden oldu.Stoper mevkisinde yer alan Emrah Tanta inanılmaz hatalar yaptı. Ve aslında defansın görüntüye göre en sağlamı izlenimi veren Furkan’ın oyundan alınması Tokatspor’u arapsaçına çevirdi ve bu skor ortaya çıktı.


Gelelim maça… 

Maça hızlı başlayan Tokatspor, 2.dakikada maraton tribünleri önünden Ozan’ın ceza alanına ortasında ön direkte kafaya yükselen Ercan’ın kafasının direği adeta yalayarak auta giden topu ile ilk gol pozisyonuna giriyordu. Balıkesirspor ise ilk atağını 9.dakikada kendisinin sağ kanadından Ali Akburç’un arka direğe kullandığı köşe vuruşu ile gerçekleştiriyor. Bu ortada Hasan Katipoğlu’nun kafası az farkla yandan auta gidiyordu. 14.dakikada ise kırmızı-beyazlıların ilk ciddi gol girişiminde Hüseyin Kar, ceza yayı üzerinden kaleyi düzgün ve sert yokluyor, kaleci Erhan Kuşkapan aynı güzellikle topu çıkarmayı başarıyordu. 17.dakikada ise Balıkesirspor’un yine sağ kanattan ve yine Ali Akburç ile kullandığı köşe vuruşu Tokatspor kontra atağına dönüşüyor, Emin Yalın defansdan aldığı top ile orta sahayı sol kanattan geçip önünde hareketlenen Veysi’yi görüyor; Veysi ceza alanına müsait pozisyonda girip biraz aceleci davranınca top kaleci Recep’de kalıyordu. 20.dakikada ise konuk ekibin golü geliyor, açın yıldızlarından Ertuğrul’un pası ile Maraton tribünleri önünde ve kaleyi hafif sol çaprazdan gören bir mesafeden topla buluşan Hüseyin Kar’ın sert şutunda savunmaya da çarpan top kaleci Erhan Kuşkapan’ı kontrpikede bırakıyor ve konuk ekip 1-0 öne geçiyordu. Yediği golün ardından oyunu rakip alana yıkmayı başaran Tokatspor, sağlı sollu ataklar geliştirdiği dakikalarda 23.dakikada sağ taç çizgisi ve Balıkesirspor ceza alanı arasında bir yerden serbest vuruş kazanıyor ve topun başına geçen Emin Yalın’ın ceza alanına ortasında kaptan Ercan’dan önce kaleci Recep tehlikeyi sezip çift yumrukla uzaklaştırınca bordo-beyazlılar adına  net bir fırsat daha kaçmış oluyordu. Oyunun orta alan mücadelesine dönüştüğü dakikalarda 36.dakikada bu kez Tokatspor’da Emin Yalın kişisel gayretleri ile kendi yarı alanının sol taç çizgisinde aldığı topla rakip yarı alana giriyor, ceza alanından sıfıra kadar iniyor penaltı noktasında bomboş ve müsait pozisyonda olan arkadaşı Ozan’a çıkarıyor, Ozan’ın isabetsiz ve kötü vuruşu üstten  auta giderken adeta saç baş yoldurtuyordu. İlk yarıda oynanmayan süre +3 dakika gösterilirken kalan dakikalarda başka gol olmayınca konuk ekip ilk yarıyı 1-0 önde tamamlıyordu.
İkinci yarıya Tokatspor iki oyuncu değişikliği ile başlıyor, Veysi Durmaz’ın yerine Fatih Özdemir’i, Ali Akdemir’in yerine Hacı Kalın’ı alıyordu.  İkinci yarının ilk etkili atağı yine konuk ekip Balıkesirspor’dan geliyor Ertuğrul’un pasında sağ taç çizgisi üzerinden topla buluşan Ali Akburç hafif sağ çaprazdan ceza alanına girmek üzere iken sert vuruyor kaleci Erhan mükemmel çıkarıyordu. 65.dakikada gelişen Balıkesirspor atağı ise adeta Tokatspor’un ne kadar oyundan düştüğünü kanıtlar nitelikte idi. Ali Öztürk ceza alanına giriyor, kaleci Erhan’a iki kez çalım atıyor, ardından Emrah’ı çalımlıyor işin show kısmını biraz abartınca  son anda vuruşunu yapacakken top hem ayağına dolanıp hem de savunmadan Hacı’nın müdahalesi ile takımını bir golden ediyordu. İkinci yarıda enden gelişen Tokatspor ataklarının bir tanesinde 74.dakikada Emin Yalın’ın soldan ceza alanına ortasında penaltı noktası üzerindeki Taylan’ın nefis kafa vuruşu az farkla üstten auta gidiyordu. Dakikalar 76’yı gösterdiğinde ise konuk takım penaltıdan 2.golünü buluyordu. Balıkesirspor atağında oyuna ikinci yarıda dahil olan Mustafa Şen sol kanattan aldığı topla Tokatsporlu iki defans oyuncusu Emrah ve Ozan’ın yanından elini kolunu sallaya sallaya geçiyor,  ceza alanına giriyor, Ozan son bir hamle müdahale yapmak isterken elle oynayınca müsabaka hakemi Bora Budak penaltı noktasını gösteriyordu. Atışı kullanan Rıza topu ağlarla buluşturunca konuk takım 2-0 öne geçiyordu. Tabi penaltı kullanılmadan önce yaklaşık 3 dakika önce bir pozisyonda oyuncularına sert girdiği iddiası ile Ozan’a neden kırmızı kart göstermiyorsun diye müsabaka hakemleri ile tartışan konuk ekip teknik patronu Mesut Dilsöz soyunma odasına gönderiliyordu. Oyunun son bölümlerinde ise belki de müsabakanın en başında olması gereken pozisyonların bir tanesinde Tokatspor’da Haluk ceza yayı üzerinden enfes vuruyor kaleci Recep mükemmel bir refleksle topu kornere tokatlıyordu. Yine 90.dakikada Tokatspor’un kazandığı ve ceza alanı çizgisi civarında olan serbest vuruş da 5 kişilik Balıkesir barajına rağmen Haluk mükemmel vuruyor top adeta direği yalayarak yandan auta gidiyordu. İkinci yarıda da oyuna oynanmayan süre +3 dakika ilave edilirken bu sürenin ilk dakikasında Tokatspor ‘da Fatih Özdemir sağ kanattan sürdüğü topla ceza alanına hareketlenen Emrah’a güzel bir pas çıkarıyor, Emrah bekletmeden şutunu çekiyor, kaleci Recep bir kez daha gole izin vermiyordu. Müsabakada kalan dakikalar Tokatspor’a gol atmak için yeterli olmayınca müsabaka Balıkesirspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona eriyordu.

Maç sonunda ise Tokatspor taraftarının konuk Balıkesirspor takımını alkışlayarak centilmenlik örneği göstermesi, maç sonunda bozulan Balıkesirspor takım otobüsüne yardım etmesi güne damgasını vuruyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder