6 Ekim 2012 Cumartesi

MAÇ YAZISI : BURSA MERİNOSSPOR 4 - BİGASPOR 0


* Bölgesel Amatör Lig 9. Grup 3. hafta mücadelesini Tarık Tarım, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/tariktarim]

İlginin yoğun olduğu maçta grupta henüz gol atma ve puan alma başarısı gösteremeyen Bursa Merinosspor ile, iki maçta 1 puan toplamış olan Bigaspor kozlarını paylaştı.

Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunu rakip yarı alana yıkan Merinosspor, Gökhan - Ender - Nedim üçlüsü ile tehlikeler yaratmaya başladı. Karşılaşmanın ilk ciddi atağında 7. dakikada tecrübeli golcü Nedim Vatansever'in sert şutunu kaleci Saffet iki hamlede kontrol etti. 16. dakikada sağ taraftan Gökhan’ın ceza sahasına paralel giden ortasında Orhan topu önünde buldu, kötü bir vuruş yapan orta saha oyuncusu takımının öne geçme fırsatını iyi değerlendiremedi. 20. dakikada Ender’in orta alanda kaptığı top ile kontraatak yakalayan Bursa temsilcisinde Gökhan penaltı noktasında topla buluştu, tam vuracağı esnada dengesini kaybedip yere düşünce mutlak bir gol pozisyonunu cömertçe harcamış oldu. Karşılaşmanın 30. dakikasında önce Mustafa Emrah, ardından aynı dakika içerisinde Bünyamin ile kaleyi yoklayan Bigaspor ilk ciddi ataklarını geliştirmiş oldu. Dakikalar 40 olduğunda Nedim orta alanda vücut çalımıyla 3 kişiyi oyundan düşürüp Ender’in önüne bıraktı, Ender topa çok kötü vurdu ve Merinosspor bir pozisyondan daha sonuç alamadı. 42. dakikada orta alanın rakip yarı sahasına bakan diliminden Kaptan Cemil’in ceza sahasına gönderdiği serbest vuruşta oluşan karambolde Nedim Vatansever topa dokundu ve Bursa Merinosspor’un bu sezonki ilk golüne imza attı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve Yeşil Beyazlılar soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Bursa temsilcisi Gökhan ile 46. dakikada gol pozisyonundan yararlanamadı. 48. dakikada Orhan’ın defansın arkasına attığı topa iyi hareketlenen Gökhan Murat farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Golün şokunu üstünden atmaya çalışan Bigaspor’da Aykut Demirtaş korner için defanstan çıkıp geldi, yaptığı kafa vuruşu az farkla auta gitti. Orta alanda oyundan düşen Bigaspor’un bu durumundan faydalanan Bursa Merinosspor, defansın arkasına atılan ara toplarıyla pozisyonlara girmeye devam etti. 53. dakikada böyle bir pozisyonda Ender kaleci Saffet ile karşı karşıya kaldı, yaptığı aşırtma vuruş üst ağlarda kaldı. 54. dakikada organize gelişen bir atakta Gökhan sağ çaprazdan ceza sahasına girdi, penaltı noktasında düzgün bir vuruş yapan Ender’in bu şutu direkten döndü, topu çizgi üstünden uzaklaştırmak isteyen İsmail Karabıyık yaptığı ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve ev sahibi ekip karşılaşmada 3-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra oyun disiplininden kopan Bigaspor, Bünyamin ile rakip kalede tehlikeli olmaya çalıştı. Mustafa Emrah ve Bünyamin’in çabaları gol kaydetme adına başarısız olurken, ikinci yarıda günün çalışkan ismi Gökhan’ın yerine oyuna dahil olan Selçuk Mengütay, 88. dakikada defansın arkasına iyi sarktı ve maçın skorunu belirleyen golü Bigaspor ağlarına gönderdi.

Karşılaşmayı 4-0 gibi net bir skorla kazan Bursa Merinosspor BAL 9.Grup’ta ilk galibiyetini alırken, Bigaspor 3. karşılaşmasında da 3 puanla tanışamadı.


Stat: Merinos Stadyumu

Bursa Merinosspor: 92.Sefer (7), 2.Tarık (7), 3.Osman (7), 4.Okan (8), 5.Cengiz(8), 6.Orhan (7), 7.Gökhan (8) (Dk.71 16.Selçuk (7) ), 8.Muhammet (7) (Dk.67 18.Emre (6) ), 9. Nedim (8), 10.Cemil (7), 11.Ender (7) (Dk.80 15.Erdi (6) )

Bigaspor: 1.Saffet (5), 2.İsmail (3) (Dk.60 19.Melih (4) ), 3.Semih (3) (Dk.46 13.Fatih (4) ), 4.Eray (4), 5.Aykut (5), 6.Cihat (5), 7.Mustafa Emrah (5), 8.Burak (4) (Dk.72 15.Metin (4) ), 9.Abdullah (4), 10.Mustafa (3), 11.Bünyamin (6)

Goller: 42. Nedim Vatansever, 48.Gökhan Murat, 56. İsmail Karabıyık (K.K), 88. Selçuk Mengütay

Sarı Kart: Osman, Muhammet (Bursa Merinosspor) / Semih, Mustafa Emrah, Eray, Mustafa Demir (Bigaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder