22 Ekim 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : BUCASPOR 1 - KARTALSPOR 0


1. Lig 8. hafta mücadelesini Osman Gönen, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/osman_gnn]

Ligin ilk haftalarını Buca Futbol Akademisi'nin eski başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın gönderdiği hacizlerle boğuşarak geçirmek zorunda kalan Bucaspor sadece deplasmandan getirdiği puanlarla yetinmek zorunda kalmıştı… Bir de Erkan Taşkıran, Mehmet Batdal ve Muhammed Dahmane gibi Süper Lig patentli usta ayakların takıma geç katılması işin tuzu biberi olmuştu. Hafta içindeyse artık kan davası haline dönüşen eski başkan Seyit Mehmet Özkan'la anlaşılmazlığın çözülmesiyle futbolcular psikolojik olarak rahatlamıştı… Ama sıkıntılar bununla da bitmiyor, maçtan 2 gün önce 19 yaşındaki  gelecek vaadeden, geçen sene transfer yasağı döneminde bir çok maçta görev yapan Süper Lig yolundaki Elazığspor'a attığı golle korkulu anlar yaşatan Akın Açık'ın kalbindeki ritm bozukluğu nedeniyle futbol hayatının bittiği haberiyle herkes şok oluyordu.

Akın Açık 
Maçtan önce Akın Açık tribünleri son kez selamlamak için sahaya çıktığında hem kendi ağladıi hem de herkesi ağlattı. Ama ilk hafta oynanan Konyaspor maçından sonra güzel bir oyun ortaya koyamayan Bucaspor için Akın, ekstra bir motivasyon kaynağı oluverdi. Geçen hafta 5-1'lik farklı Ankaragücü galibiyetinin özgüveniyle maça başlayan ve taraftar desteğini arkasına alan Bucaspor, henüz maçın 4. dakikasında çalışılmış bir korner organizasyonunda defanstan ileriye çıkan Efe ile golü buldu. Bu dakikadan sonra gol için baskısını artıran Kartalspor, 35 yaşındaki Burak Akdiş'le yakaladığı pozisyonları cömertçe harcıyor, Burak da artık yerini genç oyunculara bırakması gerektiğinin sinyallerini veriyordu. İlk yarıda 3-4 net gol pozisyonu yakalayan Kartalspor bu pozisyonlardan faydalanamazken Bucaspor da  kötü bir görüntü çiziyordu.

İkinci yarı sert esen rüzgara karşı oynamasına rağmen sahada bambaşka bir Bucaspor ortaya çıktı. Rüzgar şiddetini artırdıkça taraftar ve Bucaspor da şiddetini artırırken oyuna ağırlığına daha fazla koymaya başladı. Bu dakikalarda ev sahibi ekip, Mehmet Batdal ve Mehmet İncebacak'la karşı karşıya yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. Takım, galibiyeti Akın Açık'a hediye edebilmek için elinden gelen her şeyi yapıyor, özellikle ikinci yarıda ortaya güzel bir oyun koyuyordu. 4. dakikada attığı golle adeta 1-0 önde başladığı karşılaşmaya 86 dakika direnerek çok anlamlı 3 puanı alıyor ilerisi için ümit vaadediyordu.

Şanlıurfaspor maçından sonra bir taraftara küfür eden Mehmet İncebacak yüzünden takımı maçtan önce tribünlere çağrılmayan futbolcular maçtan sonra direkt soyunma odasına giderek tepki gösterdiler. Başkan Mehmet Bektur'un araya girmesiyle takım soyunma odasından çıktı ve taraftarına gidip taraflar arasındaki barışı sağladı.

Maçtan notlar:

- Dizinden sakatlığı bulunan Erkan Taşkıran'ın yokluğunu Bucaspor fazlasıyla hissetti
- Bucaspor'u Süper Lig'e çıkaran Özcan Kızıltan eski takımına ve yardımcısı Sait Karafırtınalar'a  rakip oldu.
- İki takım da rüzgara karşı mücadele edebilmek için fazlasıyla zorlandı.
- İkinci yarıda batı kale arkasındaki taraftarlar da maraton tribününe geçip takımlarını desteklediler

1 yorum:

  1. Özcan Kızıltan zamanında çıkmamızı sağlayan bana göre yine sait hocaydı.

    YanıtlaSil