28 Ekim 2012 Pazar

9. HAFTA SONUNDA 3. LİG NOTLARI


1-) "Sezonun ilk maça çıkmama vakası bu hafta yaşandı." diye başlamıştım söze 7. hafta notlarını yazarken.. Sezonun ikinci maça çıkmama vakası da bu hafta yaşandı; üstelik yine bir 3. Grup maçında, yine Maltepespor karşısında. Tıpkı Diyarbakırspor gibi sezona başlarken hiçbir transfer yapamayan, çok ağır ekonomik şartlarla boğuşan Mardinspor; ilk 8 haftada hiç puan alamamıştı ve bu haftaki rakibi İstanbul ekibi Maltepespor'du. Ancak Mardin temsilcisi, deplasmana gidip dönebilecek meblağı denkleştiremeyince maça çıkamadı. Böylelikle evinde en son 7 Ekim'de Kocaelispor'u 1-0 yenen Maltepespor, 11 Kasım'daki Beylerbeyi maçına kadar seyircisinin önünde top oynayamamış olacak.

Maltepespor maçına çıkamayan Mardinspor
amatöre hızla yol alıyor.

2-) 1. Grup'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor fırtınası esmeye devam ediyor. Profesyonel liglerimizin çıktığı bütün resmi maçları kazanan tek kulübü olma özelliğini sürdüren Diyarbakır temsilcisi bu hafta da grubun güçlü ekiplerinden Belediye Vanspor'u tek golle geçti ve hem unvanını korudu hem de en yakın rakibi İstanbulspor AŞ ile arasındaki puan farkını 8'e çıkardı.

3-) Takımların son 5 maçlık performanslarına baktığımızda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un yanısıra 5'te 5 yapan bir ekip daha görüyoruz : Darıca Gençlerbirliği. 9. haftayı 8 galibiyet, 1 beraberlikle kapatan Kocaeli temsilcisi, Altınordu'nun Sancaktepe Belediyespor karşısında 2 puan bırakmasıyla 3. Grup'ta liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Yine son 5 beşlik periyotta 3. Grup'ta mücadele eden ekipler Altınordu ve Gümüşhanespor 4 maçlık seri galibiyetlerine bu hafta ara verdiler ve haftayı beraberliklerle kapattılar. 2. Grup'ta ise Manavgat Evrensekispor'un müthiş bir çıkış içinde olduğunu görüyoruz. 4. haftayı 2 puanla 17. sırada kapatan Antalya ekibi son 5 haftada aldığı 4 galibiyet, 1 beraberlikle puanını 15'e, sıralamasını da 7.liğe çıkardı. Aynı grupta lider Sivas Dört Eylül Belediyespor'un Manavgat Evrensekispor'a 2-1 yenilmesiyle Derince Belediyespor'u tek golle deviren Belediye Bingölspor 4 galibiyet, 1 beraberlik performansıyla liderliğe oturdu. Son haftaların çok iyi çıkış yapan ekiplerinden biri de Kayseri Şekerspor. İlk 3 haftayı 0 puanla kapatan Kayseri Şekerspor, son 6 haftadan 15 puan çıkardı. Bu haftaya ikinci giren Orhangazispor'u 2-0'la geçen Yeşil-Beyazlılar haftayı 7. olarak kapattı. 4 maç üst üste kazanan 3. Grup temsilcisi Erzurum Büyükşehir Belediyespor'sa bu hafta evinde Kahramanmaraş Belediyespor'a evinde kaybetti ve o da haftayı 7. kapattı.

4-) Haftaya galibiyetle tanışamadan giren 4 takım vardı; hafta bitiminde de bu sayıda bir değişiklik olmadı : 1. Grup'tan Çorumspor; 3. Grup'tan Elazığ Belediyespor, Diyarbakırspor, Mardinspor. Ancak bu takımların ikisi haftayı puanla kapattı. Beşikdüzüspor deplasmanından 1-1'le dönen Çorumspor böylelikle bu sezonki ilk puanını almış oldu. Gümüşhanespor deplasmanından 1-1'le dönen Elazığ Belediyespor'sa puanını 2'ye çıkardı. Mardinspor ve Diyarbakırspor'un henüz puanı bulunmuyor. Mardinspor, aynı zamanda henüz gol atamayan tek takım.

5-) Sivas Dört Eylül Belediyespor'un bu hafta kaybetmesiyle namağlup iki takım kaldı. 9'da 9 yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor açık ara liderliğini sürdürürken bu hafta Sancaktepe Belediyespor'la berabere kalan Altınordu puanını 23'e çıkarmasına rağmen liderlik koltuğunu 24 puanlı Darıca Gençlerbirliği'ne devretti.

6-) 2. Grup'ta son sırada Gebzespor, bu haftayı da grubun en çok gol atan takımı olarak kapattı. 9 haftada 20 gol atmasına rağmen 6 puanda kalan Gebzespor, bir rekora doğru koşuyor. 1. Grup'ta 6. sırada yer alan Tekirova Belediyespor 19 golle en çok gol atan takım olurken 3. Grup lideri Darıca Gençlerbirliği'nin 30 golü bulunuyor.

7-) Gol Krallığı yarışında bu haftayı da 3 golle geçen Darıca Gençlerbirliği'nden İbrahim Yılmaz 11 gole ulaşarak en yakın rakipleriyle aradaki farkı daha da açtı. Bu haftayı 1 golle geçen Tekirova Belediyesporlu Gökhan Aydıngül 8 gole ulaşırken yine haftayı 1 golle kapatan Ümraniyesporlu Özer Kutlu'nun 7 gole ulaştı. Bu haftayı suskun geçiren Ali Işık (İstanbulspor AŞ), Ethem Özden (Gebzespor), İbrahim Fatih Dilek (Darıca Gençlerbirliği), Mehmet Mert Özkaptan (Altınordu), Muhammed Fatih Kanat (Batman Petrolspor) ile haftayı birer golle kapatan Murat Can Bölükbaşı (Hacettepe), Turgay An (Adıyamanspor) ve Aydın İnanç (Kahramanmaraş Belediyespor) 6 golü bulunan futbolcular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder