7 Ekim 2012 Pazar

MAÇ YAZISI : HATAYSPOR 1 - BANDIRMASPOR 1


* 2. Lig Kırmızı Grup 5. hafta mücadelesini Hakkı Çinçin, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/hakkicincin]

Evinde Yine Berabere

Stadındaki tadilat yüzünden böyle önemli bir iç saha maçını daha Kırıkhan’da oynamak zorunda kalan Hatayspor önceki maçlarda olduğu gibi bu maçta da iyi futboluna rağmen 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Buradan kaplumbağa hızında ilerleyen stad yapımını hızlandırması için il spor müdürlüğü yetkililerine seslenmiş olalım. Maça iki takım da kontrollü başladı. Daha sonra Hatayspor sağ kanattan Ömer Bozan’la etkili olmaya başladı ancak bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 20. dakikasında Ömer Bozan sol çaprazdan 2 kişiyi çalımlayarak ceza sahasına girdi ve arkadan yapılan müdahaleyle yerde kaldı ancak maçın hakemi ‘devam’ dedi bu pozisyona devam demesine rağmen Ömer Bozan’a sarı kart vermemesi biraz düşündürücüydü. Maçın 35. dakikasında Bandırmaspor’un soldan geliştirdiği atakta top direği yalayıp çıktı. Daha sonraki dakikalarda iki takımda poziyona giremedi ve ilk 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Bandırmaspor daha iyi başladı ve Hatayspor kalesinde baskı oluşturmaya başladılar. Maçın 58. dakikasında Bandırmasporun bir şutu direkten döndü. Tam iki takımın da oyunda düştüğü 63. dakikada Ömer Bozan sol çaprazdan 25 metre kadar bir mesafeden müthiş bir şut çekti ve maçı 1-0’a getiren golü attı. Bu dakikadan sonra Hatayspor kontraataklarla Bandırmaspor kalesine gelmeye başladı. Ancak son hareketlerde başarılı olamadılar. Maçın 75. dakikasında hiç pozisyon yokken Bandırmaspor’un sağ kanattan yaptığı ortada kaleci Ali Türkan topu ıska geçti, Erhan Çatalcam da ayağından kaçırınca Sinan Yitmez’e sadece boş kaleye dokunmak kaldı. Maçın ileriki dakikalarında Hatayspor bazı pozisyonlar üretse de yine son hareketlerde başarılı olamadılar. Ve maç 1-1 sona erdi. Şahsi fikrimi söyleyecek olursam bu iki takım da şampiyonluk yarışında en önemli adaylar olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder