10 Şubat 2013 Pazar

MAÇ YAZISI : YENİKÖY 0 - KUŞTEPE 0


* İstanbul Süper Amatör Lig 24. hafta karşılaşmasını Ömer Gülhan izledi ve yazdı. [https://twitter.com/dariusvassell93]


Fatih’ten kalkıp düştük Sarıyer yollarına…
Maç programı açıklandığında aslında mesafe olarak pek cazip gelmese de maçın atmosferi ve iki takımın ligdeki konumunun verdiği heyecan ile bu maça gitme kararı aldım. Stada yetiştiğimde saat 14.15 civarıydı. Sahanın içine girip birkaç fotoğraf alma konusundaki ısrarımı gerçekleştirdim. Sarıyer Stadı’nın diğer statlara göre sıkıntısı futbolcu girişleri ve hakem odalarının iç tarafta olması herkesçe normal gözükse de sahaya tribünden inmek imkansızdan öteydi. Yani bir yönetici, bir muhabir veya bir polis değilseniz Sarıyer Çayırbaşı Belediye Stadı içine girmek yasakmış. Neyse kendimizi şöyleyiz, böyleyiz ,kovalıyoruz diye tanıtarak saha komiserine ulaştık. Sağ olsun kırmadı, yardımcı oldu.
Yeniköy takımı sahaya : Bülent Sağlam, Ertuğrul Sancaktutan, Serkan Çoşkun, Emirhan Özkan, Barış Kasaroğlu, Tayfun Genç, Mert Yıldırım, Sezer Zengiligil, Uğur Çimen, Şenol Yıldırım, Abdul Baki Yıldırım on biri ile çıktı.


Kuştepe takımı sahaya: Türker Tunç, Gökhan Günel, Esad Zengin, Volkan Turmuş, Uğur Uygun, Berkan Özbek, Tolga Öztürk, Ozan Özdemir, Volkan Yazkan, Orçun Özdemir, Osman Altınbulak on biri ile çıktı.


Grup liderliği açısından çok önemli bir karşılaşmaydı. Lider Kuştepe’nin bu maç öncesi 53 puanı, lig ikincisi Yeniköy’ün ise 50 puanı vardı. Ve Yeniköy’ün alacağı bir galibiyet ile puanlar eşitlenecek ve son iki hafta daha da heyecana sahne olacaktı. Saat 14.15’te stada varmama rağmen maç başlamamıştı. Birkaç yetkili ile konuşmamda hakemlerin polis olmadan maçı başlatmam uyarısı üzerine polisler bekleniyordu. Geçen hafta gene bir Süper Amatör Lig mücadelesi İstanbul Kastamonuspor - Zeytinburnu maçını 250-300 civarında çevik kuvvet takip ederken bu maçta bir polisin bile olmaması garipti. Ben hep diyorum bir polis ile ülke elden gitmez. Yerden bitme 15-16 yaşındaki çocuk hakem dövüyor. Hakem elini kaldırsa “hakem futbolcuya saldırdı” gündemi yaratılacak. Çok değil ya bir polis en azından caydırıcı bir etki yansıtsın. Umarım laflarımıza emniyetten geri bir kontra atakla cevap verilir de hem biz seviniriz(futbolu sevenler) hem saha da saatlerce teri soğumuş futbolcular sevinir hem de hakemler…
Maça geç kalmış korkusuyla dili damağa kurumuş, otobüsten atladığı gibi stada koşan Kuştepe taraftarlarında stada ayak bastıklarında mutlulukları yüzlerinden okunuyordu, maç başlamamıştı. Daha amigoları sahaya girip üçlü çektirecek, futbolculara yumruk şovlar yapacaktı. Yeniköyspor Kulübü çok şaşalı bir camia. Şeref tribününden bile maç izlemek için kimsin kardeşim? Çık yan tarafta izle. Gibi tepkilerde aldık. Birkaç fotoğraf çekip çıkıcam diye zor bela ikna ettik adamları. Maça ilgi büyüktü. Dediğim gibi Kuştepe taraftarı otobüslerle Sarıyer Çayırbaşı Stadı’ndaki yerlerini almışlardı. Verdikleri destek, yumruk şov ve futbolculara taktıkları o komik takma isimleri bile görmek, duymak bile iyi ki gelmişim izlenimi yarattı. Yalnız futbolcularında bu isimleri benimsemeleri ayrı bir enstantene idi. Mesela Kuştepe takım fotoğrafında sağ üstte en sağ taraftaki abimize Quaresma diye tempo tutup çağırdılar. Tribüne attığı bakış, yüzündeki tebessüm ve yumruk şovdaki samimiyet bütünleşmeyi kes. Tolga abimiz nam-ı diğer Quaresma oyunu ile statta ki herkesi kendine hayran bıraktığını da ekleyelim. Bu arada futbol oyunu taraftar ile güzel yoksa hiçbir takımın yanlısı falan değiliz. Geçelim maçımıza.



Yoğun güvenlik önlemleri beklemişken on bilemedin on iki polis stada geldi. Ve hakem de aldı polisleri arkasına çıktı sahaya. Sanırsın Karşıyaka - Göztepe, Malatyaspor - Elazığspor maçları oynanıyor. Hakemin düdüğü ile karşılaşma başladı. İlk yarım saat orta alan mücadelesine sahne olan maçta ilk kayda değer atak 35.dakikada gerçekleşti. Yeniköy atağı sol taraftan gelişti. Biranda topu önünde bulan Şenol Yıldırım sol uzak köşeye çok sert vurdu top yandan auta gitti. Ve ilk yarı 0-0 sonuçlandı. İkinci yarıda arkamda bulunan sözde futbol sevdalısı abilerimiz, bu ne biçim maç be diyerek kalkıp gittiler. İkinci yarı gerçekten de hızlı başladı. 50.dakikada Kuştepe defansından Gökhan sol taraftaki Osman’a doğru uzun bir pas attı. Osman topu göğsünde yumuşatıp ceza sahasına girdi ve sol köşeye bıraktığı topu kaleci Bülent çok iyi çıkardı. 62.dakikada sağ taraftan gelişen Yeniköy atağında Mert’in ceza sahasına çevirdiği topu Hakan ağlara gönderdi fakat hakem Hakan’ın topu elle aldığı gerekçesiyle golü iptal etti. Kuştepe seyircilerinin arkası gelmez meşaleleri maça farklı bir hava katıyordu. 70.dakikada sağ taraftan gelişen Kuştepe atağında Volkan’ın ortasına Tolga düzeltip vurdu top üstten auta gitti. 76.dakikada gene Tolga topu sol taraftan alıp ceza sahasına sokuldu kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremedi. Ve maç başladığı gibi bitti. Maç bitiminde Kuştepeli futbolcular kazanmışcasına seviniyorlardı. Aldıkları beraberlikle büyük avantaj elde ettiler diyebiliriz. Haftaya CFS Bağcılarspor ile içeride oynayacaklar. Bir sonraki hafta ise Çamlıca deplasmanına gidecekler. Yeniköy ise haftaya Ömerli Köyü ile bir sonraki hafta ise Avcılar Belediyespor ile yapacak. Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar playoffa kalıyor. Ve BAL’a yükselme maçları tek maç usulü oynanacak. Her iki takıma da başarılar dileyelim yalnız CFS Bağcılar’ın rahatsız edici bindirmesini de unutmayalım onlara da bir başarılar dileyip, bitirelim…

Fotoğraf çekimi konusunda bana izin veren saha komiseri Murat Nazik hocama da bir teşekkürü borç bilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder