12 Şubat 2013 Salı

MAÇ YAZISI : BALIKESİRSPOR 2 - EYÜPSPOR 0


* 2. Lig Beyaz Grup 20. hafta karşılaşmasını Onur Dündar izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı. [ https://twitter.com/dndar_10 ]



Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta lider Balıkesirspor evinde karşılaştığı Eyüpspor'u İlyas Çakmak'ın iki golüyle 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Balıkesir'de maça ilgi beklenilen altındaydı.Yağan yoğun yağmur ve çeşitli sebeplerden dolayı şampiyonluğa giden takımları Balıkesirspor'u sadece cefakar olarak nitelendirebileceğimiz taraftarı yalnız bırakmadı. Eyüpspor da kendilerine ayrılan bölümde az sayıda da olsa yerini aldı.Taraftarlar iki takımı el ele tribünlere davet etti. Dostluk havasında başlayan karşılaşmayı İzmir bölgesi hakemi Volkan Alabaş yönetti. Ev sahibi Balıkesirspor, Ahmet Şahin, Caner Arıcı, Rıza Efendioğlu, Hasan Hatipoğlu, Kerem Gülbahar, Ali Akburç, Salih Sefercik, Ertuğrul Arslan, Mustafa Şen, Muhammet Reis, İlyas Çakmak 11'iyle çıktı. Balıkesirsporlu futbolcular kırmızı formayla ve ellerinde 'Bizler gönül elçileriyiz ya siz?' yazılı bir pankartla çıktı. Eyüpspor düz sarı forması ile mücadele ederken ilk 15-20 dakikalık bölümde ortada bir oyun oynandı, Balıkesirspor'un bu periyottaki oyunu vasatı aşamazken Eyüpspor'un da ilk dakikalardaki temkinli oyunu pozisyonların olmasını engelledi. Daha önceki Bayrampaşa ve Anadolu Selçuklu maçları gibi bir karşılaşma izleyeceğimiz izlenimi veren ilk 20 dakikadan sonra Balıkesirspor'un topu ileriye taşıma çabaları 29. dakikada sonuç verdi. Rıza'nın gönderdiği uzun topta Ali Akburç göğsüyle İlyas'ın önüne indirdi ve İlyas'da sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.Sonraki dakikalarda gerek orta saha,savunma ve kanatlardaki hareketli oyunların düzene girmesiyle Balıkesirspor oyundaki ağırlığını ortaya koymayı başardı.40.dakikada Muhammet Reis'in ceza sahası dışından nefis şutu direkten döndü.Pozisyonu iyi takip eden ve vuruş sonrası Eyüpspor savunmasının duraksaması ile beraber İlyas Çakmak rahat bir vuruşla durumu 2-0 yaptı.Eyüpspor'un savunmadaki zaaflarını atılan her iki golde de iyi değerlendiren Kırmızı Beyazlılar devreye iki farklı skor avantajı ile girdi.

Maçın ikinci yarısında konuk ekip Eyüpspor'da sarı kartı bulunan ve pek varlık gösteremeyen Ersen Martin ve Mustafa Samican oyundan çıkarken yerlerine Okan ve Güngör dahil oldu. İkinci yarıya beklediğim gibi oyun anlayışında ve daha çok skoru korumak isteyen ev sahibi Balıkesirspor ihtiyaç duyduğu mutlak 3 puana yönelik bir bilinçle oynadı; fakat ikinci yarıda Eyüpspor elinden gelen gayreti gösterdi ve tehlikeler yaratmaya başladı. Bu tehlikelerin en önemlisi maçın 51.dakikasında yaşandı. Eyüpspor, Hasan Hatipoğlu'nun cezası sahası içinde Eser'e yaptığı müdahale sonucu,yardımcı hakemin de ikazıyla penaltı kazandı. Hasan bu pozisyonda sarı kart görürken Balıkesirsporlu futbolcular yoğun itirazlarda bulundular. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Eser yaptığı vuruşta kaleci Ahmet Şahin'i geçemedi. Ahmet Şahin nefis bir kurtarışla gole engel oldu. Kurtarış sonrası arkadaşlarından ve tribünden büyük destek gören Ahmet Şahin kale arkasında ısınan Koray Çölgeçen'e sarılması gözlerden kaçmadı. Maçın dönüm noktası sayılabilecek bu pozisyondan yararlanamayan Eyüpspor daha sonraki dakikalarda girdiği bütün pozisyonlarda Ahmet Şahin duvarına çarptı. Ahmet Şahin geçen yıllara meydan okurcasına yaptığı kurtarışlarıyla adeta destan yazdı. Balıkesirspor sonraki dakikalarda İlyas Çakmak ve Ertuğrul Arslan ile girdiği pozisyonları ise değerlendiremedi. Eyüpspor'un da penaltı sonrası girdiği ciddi atakları sonuçsuz kaldı.78. dakikada Mustafa Şen yerini Deniz Vural'a 84.dakikada da Ali Akburç yerini adaşı Ali Öztürk'e bıraktı. Son 10 dakika yoğun yağmur altında oynanırken Balıkesirspor mücadeleyi 2-0 kazanmayı başardı ve puanını 39'a çıkardı.En yakın takipçisi İnegölspor'un da deplasmanda Alanyaspor'a 2-0 mağlup olmasıyla puan farkını 4'e çıkararak büyük avantaj yakaladı. Eyüpspor'un oyunu çirkinleştirmemesi ve güzel oyuna katkı vermesiyle güzel bir maç izledik. Son haftalara göre daha iyi oyun ortaya koyan kırmızı beyazlılar şampiyonluk için ümitlerini güçlendirirdi. Yeni transferlerden sahaya çıkan iki isim Ahmet Şahin ve İlyas Çakmak'ın 40 yıllık Balkes'li gibi oynamaları ve maça direkt etki etmeleri taraftarları mutlu etti. Bunun dışında Balkes savunmasının ikilisi Rıza ve Hasan yine muhteşem oynadı. Geçen hafta Konya'da cezası sebebiyle forma giyemeyen Caner Arıcı sağda, Kerem Gülbahar ise solda görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı. Teknik Direktör İsmail Ertekin ise maç boyunca heyecanla maçı takip etti.

Maçın sonunda taraftarlar ile futbolcular kucaklaşırken ortaya çıkan tablo görülmeye değerdi. Balıkesirspor'un geçen sezon kaybettiği 1. Lig bileti bir inanç kaybı yaratırken hâlâ lider olan takımlarına tribün desteği anlamında yeteri kadar ilgi göstermediği görülmektedir. Şampiyonluğun 13 maç uzakta olduğu 2.Lig Beyaz Grup'ta Balıkesirspor bu bilet için en büyük aday olarak mücadelesini sürdürmektedir.

Balıkesirspor önümüzdeki hafta deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşılaşırken Eyüpspor ise evinde Denizli Belediyespor ile karşılaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder