23 Şubat 2013 Cumartesi

MAÇ YAZISI : DİYARBAKIRSPOR 0 - DARICA GENÇLERBİRLİĞİ 2

* 3. Lig 3. Grup 22. hafta mücadelesini Ozan Varol izledi ve yazdı. [https://twitter.com/varol_ozan]


Ligde hiçbir iddası bulunmayan Diyarbakırspor lideri evinde ağırlıyordu. Maçtan önce hafta içi Diyarbakırspor maça çıkmayacak söylentileri vardı. Hatta bu yönde yerel televizyon kanallarında demeçler veriliyor, internet sitelerinde haberler yapılıyordu. Tüm olumsuzluklara, tüm maddi imkansızlıklara rağmen Diyarbakırspor sahaya çıkıyor ve Diyarbakırspor'a gönül vermiş taraftarlar statta yerlerini alıyorlardı. Bir zamanlar Süper ligde top koşturmuş olan Diyarbakırspor'un bu günlerini görmek insanın içini acıtıyordu. Doğu takımlarının kaderi hep aynı olmak zorunda mı? Bu senaryo daha kaç takımda tekrarlanacak? Bir yönetim gelir takımı babasının çiftliği gibi yönetir, borç batağına saplar ve sonra çeker gider. Sonra mı? Sonrası yine bildik hikaye. Takım kayyuma devredilir ve artık ortada öyle bir takım yoktur. Diyarbakırspor için de aynı şeyler geçerli bu sezon sonunda Bölgesel Amatör Lige düşecek ve muhtemelen tarihe karışacak bir takım.

Maçı anlatacak olursak, maç beklenildiği gibi Darıca Gençlerbirliği'nin hakimiyetiyle başladı. Darıca Gençlerbirliği gerek fizik, gerekse oyun anlayışı olarak Diyarbakırspordan daha iyi bir durumdaydı. Fakat Diyarbakırspor tüm bu aleyhine olan koşullara rağmen rakibi karşısında etkili olmak istiyordu. 15. dakikada Diyarbakırsporlu Serdar'a çarpan top şanssız bir şekilde ağlara gidiyordu. Diyarbakırspor rakip yarı sahasına attığı uzun topları kazanamıyordu. Fizik olarak Diyarbakırsporlu oyunculardan iyi durumda olan Darıcalı futbolcular buna imkan vermiyordu ve ilk yarı 1 - 0 Darıca Gençlerbirliği'nin üstünlüğüyle sona eriyordu.

İkinci yarıda golü daha çok arzulayan bir Diyarbakırspor izliyorduk. Tribünler gol bekliyordu ama beklenen gol 48. dakikada Darıca GB tarafından geliyordu. 2. golden sonra oyundan iyice düşen Diyarbakırspor rakip karşısında olan etkinliğini iyice yitiriyordu. Maçta başka gol olmuyor ve maç 2 - 0 Darıca GB'nin üstünlüğüyle sona eriyordu. Maçtan aklımda kalan oyuncu Diyarbakırspor'un 2 numaralı oyuncusu Abuzeyt Tekcanlı idi. Sol kanatta oynayan Abuzeyt gerek bindirmeleriyle gerekse topa olan hakimiyetiyle üzerine düşen görevi yerine getiriyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder