13 Şubat 2013 Çarşamba

MAÇ YAZISI : DENİZLİ BELEDİYESPOR 2 - ANADOLU SELÇUKLUSPOR 1


* 2. Lig Beyaz Grup 20. hafta karşılaşması Ahmet Mert Can'ın bloğundan (ahmetmertcan.blogspot.com) yazarının onayıyla alıntılanmıştır. [ https://twitter.com/amertcan10 ]



Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta 20. haftaya 16. sırada giren Denizli Belediyespor, Doğan Seyfi Atlı Stadı'nda konumu itibari ile direkt rakiplerinden olan Anadolu Selçukluspor'u ağırladı. Rakibini maçın yıldız ismi Emrah Bedir ve Çağrı Ortakaya'nın golleriyle 2-1 mağlup etti. A. Selçukluspor'un tek golü, maçın son dakikalarında Doğan Şahin'den geldi. Bu sonucun ardından üstündeki rakiplerinin de puan kaybetmesi ile Denizli Belediyespor 4 sıra birden atlayarak 12. sıraya kadar yükseldi.

Türkiye'nin birçok bölgesinde zemin şartlarının futbol oynamaya elverişli olmadığı konuşulurken Doğan Seyfi Atlı Stadı'nın suni çim olmasından sebep; Denizli'de hem hava şartları hem de zemin futbol oynamaya fazlasıyla müsaitti. Ancak bu şartlara rağmen futbolun güzelliklerine layığıyla tanık olamadığımızı düşünüyorum.

Maça hızlı başlayan ekip A. Selçukluspor'du. Dakikalar 6'yı gösterirken Kenan Karışık'ın kullandığı serbest vuruş direkte patladı ve belki de Denizli Belediyspor cephesinden bakarsak; konuk takımın yarattığı en etkili pozisyonlardan birisi şansın da yardımıyla savuşturulmuştu. Bu dakikadan sonra maç orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Sonucu değiştirecek anahtar duran toplar gibi görünüyordu ve nitekim öyle de oldu.


Denizli Belediyespor adına 15. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Emrah Bedir geçti. Emrah, kaleyi sağ çaprazdan gören pozisyonda, sağ ayağıyla yakın doksana yaptığı muazzam vuruşla takımını öne geçiren isim oldu. Bu golün ardından Denizli Belediyespor rakibine nazaran daha etkili oldu diyebiliriz. 28.dakikada sol köşe gönderine yakın bir bölgede topu kazanan Çağrı Ortakaya rakiplerinden sıyrılıp şık bir vuruş yaparak farkı 2'ye çıkardı ve takımını rahatlatan isim oldu.

Maçın 2. yarısıyla birlikte savunmaya çekilen ev sahibi ekip; Teknik Direktör Adnan Erkan'ın bence yanlış tercihi ile forvet Hüseyin Ateş'i oyundan alıp yerine stoper Kemal Bersis Çanak'ı dahil etti. A. Selçukluspor golü erken bulmuş olsaydı maçın seyri değişecekti. Gol 89.dakikada gelmesine rağmen son dakikalarda Denizli Belediyespor taraftarı ecel terleri döktü. Gol atan Doğan Şahin Türkiye liglerindeki en ilginç gollerden birine imza attı. Karambolde top hem savunmaya hem Doğan'a hem de direğe çarpıp ağlara gitti. Bu arada Denizli Belediyespor 2-0 öndeyken İbrahim Çelik'le bir de penaltı vuruşunu değerlendiremedi. Bu pozisyonda Selçuk'un harika pasında hareketlenen ve penaltıyı kazandıran isim yine Emrah Bedir'di. Ayrıca kaleci Gökhan Alsan'ın da yaptığı kritik kurtarışları göz ardı edemeyiz.

Bu hafta Gaziosmanpaşa, Çamlıdere Şekerspor, Körfez FK, Ofspor ve A. Selçukluspor'un puan kaybetmesiyle en kazançlı takım Denizli Belediyespor oldu. Ancak bu oyun anlayışıyla alt sıralardan kurtulması zor gözüküyor. A. Selçukluspor ise son 10 haftada aldığı 8 mağlubiyet ve 2 beraberlikle yalnızca 2 puan toplayabildi. 10. haftayı 4. sırada geçen takım şuan için 16. sırada.

Maçın en önemli detayı ise; Çanakkale bölgesi hakemi Zafer Koçbay'ın harika yönetimiydi. Gerek verdiği ve vermediği kararlar, gerekse futbolculara yaklaşımıyla tam notu hak etti. Emrah Bedir'le birlikte maçın yıldızıydı diyebilirim. Başarılarının devamını diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder