4 Şubat 2013 Pazartesi

MAÇ YAZISI : KAYSERİ ŞEKERSPOR 0 - FATİH KARAGÜMRÜK 1


* 3. Lig 1. Grup 20. hafta mücadelesini Necati Bildik izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı. [https://twitter.com/necati146]


Kayseri Şekerspor ile Fatih Karagümrük Spor Toto 3. Lig’in 20. haftasında Erciyesspor taraftarlarının tabiriyle “Dışlanmış” Saha’da karşı karşıya geldi.

Maç öncesinde Kayseri Şekerspor’un olası bir galibiyet alması halinde 3. sıraya kadar yükselme ihtimali vardı. Fatih Karagümrük ise bu maçtan alacağı bir 3 puanla Play-Off potasındaki yerini sağlamlaştıracaktı. Geçen hafta son dakikalarda gelen İstanbulspor galibiyetini taçlandırmak isteyen Şekersporlu futbolcular bu maç için doğal olarak heyecana kapıldılar. Maçın ilk yarısında Kayseri Şekerspor’daki telaşı sanırım maça gelen herkes görmüştür. Karagümrük ise daha kontrollü oynayıp olgun ataklarla Kayseri Şekerspor kalesinde tehlikeli ataklar geliştirdi ancak forvetlerin gününde olmaması ve biraz da şanssızlıktan bir türlü aradıkları golü bulamadılar.


İkinci yarıya Kayseri Şekerspor iyi başladı atak geliştiren taraf daha çok Kayseri Şekerspor’du. Genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta mücadele önplandaydı. Kayseri Şekerspor’un yeni oluşturulan bir takımla nasıl 6. sıraya kadar yükseldiğinin cevabını almakta aslında zor değildi. Takımda hücum varyasyonu, organize atak, bir sisteme dayalı oyun anlayışı yoktu ancak mücadele vardı. 3. Lig takımlarının çoğunda olduğu gibi… Futbolcular gerçekten canını dişine takarak mücadele ediyorlar, güzel bir ortam var. Karagümrük’te ikinci yarıya istediği gibi başlayamayınca değişiklik yoluna gitti ve maçın gidişatı bir anda değişti. Aslında sakatlıktan kaynaklanan bir değişiklik söz konusu olmasına rağmen bu değişiklik maçı bence çok etkiledi. Kayseri Şekerspor da bu değişiklikten sonra bir hamle yapma ihtiyacı hissetti oyuna yeni oyuncu girdi hemen ardından daha sistem tam oturmadan Fatih Karagümrük bu ligde pek göremeyeceğimiz şekilde hızlı paslaşarak hücuma çıktı ve Kayseri Şekerspor kalesini gafil avladı. Bu golde ne defans hatası ne de kaleci hatası vardı. Bu gol tamamen yeteneğin eseriydi. Dengeli giden bir karşılaşma bir anda golü atan kazanır şeklinde maça döndü ve o golü de Fatih Karagümrük buldu. Golden sonra Kayseri Şekerspor demoralize oldu ve golden önceki kadar etkili ataklar geliştiremedi.

Kayseri Kaski-Galatasaray bayan basketbol maçına yetişebilmek için maçtan 10 dakika erken ayrıldım fakat ayrıldığımda iki takımın da gol atacak gibi bir havası yoktu. Kayseri Şekerspor’da golcü oyuncu Timur ve stoper Bilal Kılıç öne çıkan isimlerdi. Fatih Karagümrük’te ise golü atan Mehmet ve Gökhan Şen ikilisi üst düzey mücadele ettiler. Bu şekilde oynamaya devam ederlerse daha üst liglerde mücadele etmeleri sürpriz olmaz.


Fatih Karagümrük bence kesinlikle Play-Off potasında yer alacaktır, Kayseri Şekerspor ise Play-Off’lara kalamayabilir ancak ligi hepimizin beklediğinden iyi bir noktada bitireceği aşikar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder