5 Şubat 2013 Salı

MAÇ YAZISI : İMES İSTANBUL KASTAMONUSPOR 2 - ZEYTİNBURNU 0


* İstanbul Süper Amatör Lig 23.Hafta karşılaşmasını Ömer Gülhan izledi ve yazdı.[https://twitter.com/dariusvassell93]


Düştük yollara. Maç Fatih Mimar Sinan Stadı’nda oynanacaktı. Maça yoğun güvenlik önlemleri alınmış,250-300 civarında çevik kuvvet hali hazırda bekliyordu. Benim anlamadığım şuydu. Haftalardır maçın gergin geçeceğini duymayan yoktur herhalde. İstanbul Kastamonuspor gibi taraftarı olmayan bir kulübün maçını, Fatih Karagümrük-Zeytinburnuspor taraftarlarının arasındaki husumeti bile bile Karagümrük semtine vermek saçmalıktan başka bir şey değildi. Emniyetin gördüğünü TFF İstanbul İl Başkanlığı’nın görmemesi gerçekten garipti. Maç günü Zeytinburnuspor taraftarları maça gelmek için hazırlanmışlar. Kulüp başkanı, kulüp yöneticileri ve futbolcular tarafından ikna edilmişler ve maça gelmeme kararı almışlar.

Fatih Karagümrük taraftarı hakkında birkaç cümle söylemek istiyorum. Fatih Karagümrük Kulübü bu ülkede yaşadıkları başarılarla veya yaşayacakları başarılarla hiçbir zaman ön planda olamaz. Fatih Karagümrük taraftarları takımın daima önündedir. Bu takım daima tribün olayları ile gündeme gelmiş bir kulüptür. Fatih Karagümrük deyince insanların Gebzespor maçları,Zeytiburnu maçları,Eyüpspor maçları hafızlarında yer alır. Bıçaklar, satırlar, yumrukların havada uçuştuğu maçlar. Karagümrük eskilerin delikanlı yetiştirdiği semttir. Karagümrüklülük yoldan geçen kıza bakmayıp bakana da dön lan önüne demektir. Tribünü hayat biçimi olarak görmek bence doğru değil. Ne yürektir arkadaş! Gebze’de 200-300 kişi meydanda kol kola yürüyüp, ev sahibi tribüne girmek. Her baba yiğidin harcı değil tabiki demeyeceğim. Adamlar canlarını yolda bulmuşçasına satırlarla, sopalarla semt basıyorlar. Video çekip youtube’ye koyup “Semt Baskını” diye bizlere ulaştıran taraftarların  yaptığı acizliği marifetmiş gibi göz önüne sermesi nedir yani? Bu lafım olayların içinde yer alan her kulüp taraftarına, sadece Karagümrük taraftarına değil. Tribündergi sitesine de konu başlığı açıp, sayfalarca yorumlanmasına izin verdikleri için bir teşekkür etmekte fayda var. Sağolsun olayların tuzu, biberi oluyorlar. Bu taraftarın iyi yönleri de yok değil. Amatörde bile 300-400 kişi belki daha fazla deplasman yapan, giremeyenlerin dışardan destek verdiği cefakar taraftardır onlar. 2002 ylında Afyonspor maçını seyircisiz oynayan Fatih Karagümrük taraftarı numaralı diye tabir ettikleri evlerden takımlarına destek vermişlerdir. Yirmi yıldır Fatih ilçesinde yaşayan biri olarak Fatih Karagümrük taraftarına hiçbir şekilde kastım yoktur. Amacım biraz sağduyu sağlamaktan başka bir şey değil. Geçelim maçımıza…


Zeytinburnuspor futbolcularının herhangi bir saldırıya maruz kalmaması için iki takım kendi tribünlerinin altında bulunan kapılardan sahaya çıktı. Kastamonuspor taraftarlarının bulunduğu kale arkasında ki çay bahçesine akın akın insanlar geliyordu. Olayı geç olmadan ayıktım. Karagümrük taraftarları abartısız 200 kişi çay bahçesinden Karagümrük sloganları ile çay bahçesine doluştular. Kastamonuspor tribünlerinde de Karagümrük taraftarları çoğunluktaydı. Samimiyetsizce Kastamonuspor tezahüratları yükseliyordu. Bir ara Gümrük gol gol gol sesleri bile yükseldi. Belki Karagümrük taraftarları o gün istemdışı bir şekilde Kastamonuspor diye tempo tuttular. Neden mi? Rakip Zeytiburnuspor’du. Hatta bir ara Karagümrük tribünlerinden “Buraya buraya Zeytinburnu buraya” tezahüratları yapıldı. Saha dışındaki alınan güvenlik önlemleri saha içinde de had safhadaydı. Belki de Mimar Sinan Stadı ilk defa bu kadar polis görmüştür, kim bilir. Bu arada “Burası Gümrük Vadisi” bestesini de uzun bir aradan sonra duymak beni hem şaşırttı hem de farklı duygular zerk etti. Karagümrük taraftarları kale arkası çay bahçesindeki taraftarlarla üçlü çekip stadı inletiyorlardı.

Zeytinburnuspor için ligde işler yolunda gitmiyordu. 2008-2009 yılında bir üst lige çıkamamanın verdiği birkaç olay ile Sinan Pektemek, Mustafa Soytaş ve Ender Alkan gibi önemli futbolcularını kaybetmişti. Gerçi bir sonraki sene kadrosu hiçte fena olmamasına rağmen, Murat Dilek’in tek başına 22 gol atması bile takımın küme düşmesine engel olamamıştır. Bu düşüş gelecek senelerin habercisi olmuş ve Zeytinburnuspor üç sene üst üste küme düşmüştür. Bu yıl da 1. Amatöre doğru gidiyorlar. İstanbul Kastamonuspor ise bu maça kadar düşme korkusu yaşıyorlardı. Bu galibiyet ile bir mucize olmaz ise ligde kaldılar diyebilirim.
Maça Kastamonuspor hızlı başladı. Dakika 22’de  Egemen Tarhan’la gole çok yaklaştılar. Topu karambol içerisinde bulan Egemen bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı fakat kaleci mükemmel çıkardı.

Dakika 30’da soldan gelen ortaya bomboş poziyonda Metehan topa dokunamadı. İstanbul Kastamonuspor ikinci kez gole çok yaklaştı. İlk yarının son dakikalarında belki golü atanın adını karıştırmış olabilirim, affola. İstanbul Kastamonuspor’un baskısı golü getirdi. Defansın bir anlık hatasında Egemen Tarhan sağ tarafta kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kalecinin solundan topu ağlara gönderdi. İstanbul Kastamonuspor 1-0 öne geçti. İlk yarı bitiminde Kastamonuspor tribünleri boşaldı. Zeytinburnuspor taraftarlarını 45 dakika bekleyen Karagümrük taraftarları stadı terk ettiler. Dikkatimi çeken başka bir ayrıntı da stada girmeyen Karagümrük taraftarlarının stat etrafında beklemeleriydi. İkinci yarının başlaması ile dediğim gibi stat sessizliğe boğuldu. Zeytinburnuspor takımı adeta forvetsiz gibi oynuyordu. Gerçi orta sahanın varlığını da görmek mümkün değildi. Koskoca ilk yarıda bir ofsaytlarından başka kayda geçen atakları yoktu. İkinci yarıya hızlı başlayan gene ev sahibi ekip oldu. Dokunulamayan toplar ve kalecinin kurtarışları ile Zeytinburnuspor gol yememek için uzatmaları oynuyordu. Dakika 62’de  Erhan Keleşen bireysel çabalar içinde kendi yarattığı pozisyonda ceza sahasına topu çevirdi ve Talha topa dokundu. İstanbul Kastamonuspor durumu 2-0 yaptı. Kastamonuspor’un orta sahasını toparlayan 34’lük Şenol Bayraktar günün en iyisiydi bana kalırsa. O yaşa  rağmen bitmeyen enerjisi ile galibiyetteki payı azımsanmayacak derecede yüksekti. Dakika 80’de sağ taraftan korner kullandı Zeytinburnuspor. Gelen ortaya Can Momat dönerek mükemmel vurdu sol köşeden kaleci çok iyi çıkardı.  Son dakikalarda Zeytinburnuspor’un baskısı sonuç vermedi. Ve maç 2-0 ev sahibinin üstünlüğü ile tamamlandı. Zeytinburnuspor gelecek hafta lider Arnavutköy Belediyespor ile sonraki hafta düşme potasındaki rakiplerinden Yeşil Esenyurtspor ile son hafta da ligin son sırasındaki Gültepe Özgençlikspor ile yapacak. Bu futbolla işleri çok zor. Temennimiz ligde kalmaları, umarız gidip de dönmeyenler kervanına katılmazlar. İstanbul Kastamonuspor ise alacağı bir puan ile ligde kalmayı garantileyecek. Alacak güce de sahipler. Her iki takıma da gelecek maçlarda başarılar diler, bir hata bir kusur işlediysek de bir özrü borç biliriz.


İstanbul Kastamonu: Bülent Çebi, Yavuzhan Tütüncü, Aşkın Kar, Ahmet Özcan, Erhan Keleşen, Metehan Özçatal, Cihan Evin, Talha Özdemir, Osman Önerbay, Egemen Tarhan, Şenol Bayraktar
Yedekler: Görkem Uzun, Resul Havuz, Yunus Emre Ciğer, Yıldıray Güçlü, Samet Baygın, Turgay Baltürk, Engin Sancak
Zeytinburnu: Serkan Yılmaz, Enes Arık, Mehmet Zengin, Emin Ertekin, Ayhan Ersin, Mustafa Gediz, Emre Turan, Erdi Ayaz, Can Momat, Sezer Akman, Mehmet Kaya
Yedekler: Salih İnceoğlu, Murat Yurak, Aykut Bora, Kiraz Evgin, Abdullah Biricik, Gurur Öncel, Ali Kılıç
Hakemler: Özer Bektaş, Alper Hacıkurtiş, Bayram Öztürk

Esame listesi konusunda bana yardımcı olan İstanbul Kastamonuspor’un taraftarı ve en yakın takipçisi Ertuğrul Akduman kardeşime bir teşekkürü borç bilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder