12 Şubat 2013 Salı

MAÇ YAZISI : TOKATSPOR 2 - KIRKLARELİSPOR 0


* 2. Lig Beyaz Grup 20. hafta karşılaşmasını Emre Bay izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı. [ https://twitter.com/emrebay60 ]



Ligin ikinci yarısına istediği gibi başlayamayan Tokatspor bu hafta sonunda konuk ettiği ve 2-0 gibi net bir skorla mağlup ettiği Kırklarelispor maçının ardından yeniden hayat buldu.

Önce İnegöl mağlubiyeti ardından Çamlıdere Şekerspor beraberliği ile ne oluyor dedirten bordo-beyazlılar nihayet 2013 ylının ilk galibiyeti ve ilk 3 puanı ile tanışarak play-off hedefi yolunda ilerleyişini sürdürdü.

Güneşli ve ilkbahar mevsimini andıran ılık bir havada oynanan müsabakayı 3 bin üzerinde taraftar takip etti. Kırklarelispor takımını desteklemek üzere yaklaşık 1000 km pankartları ile gelen 2 taraftarı da tebrik ederim. Tokatspor’da Bilal Çubukçu ilk kez taraftarı ile buluştu ve taraftarından alkış aldı. Geçtiğimiz haftaki kadronun aksine yine rotasyon izlediğimiz bordo-beyazlılar sahaya Mehmet, Alihan, Ercan, Emin, Haluk, Serkan, Taylan, Oğuz, Hacı, Furkan, Bilal ilk 11’i ile çıktı. Maçın ilk atağında 3.dakikada Tokatspor’un kazandığı firikikte topun başına Bilal geçti. Bilal sert vurdu top barajdan döndü. Bu kez 11.dakikada orta sahada Haluk’dan aldığı topla sağ çaprazdan ceza alanına hareketlenen Bilal ceza alanına girmek üzere iken kaleyi yokladı üstten aut. 27.dakikada ise konuk ekibin net atağında kaleyi cepheden gören bir yerden kazanılan serbest atışta Hakan Güvençer, arka direk altıpas içerisinde bomboş pozisyonda olan arkadaşı Serkan Turhan’a al da at dercesine nefis bir pas çıkardı. Bu oyuncunun kafasını kaleci Mehmet nefis çıkardı. Yine 33.dakikada konuk ekibin üstün olduğu anlarda Murat Tiraki sağ çaprazdan ceza alanına hareketlenen Serkan Turhan’a çıkardı. Bu oyuncunun sert şutunda kaleci Mehmet soğukkanlı bir şekilde tehlikeyi önledi. 42.dakikada konuk ekibin Maraton Tribünleri önünden taç çizgisi kenarından Hakan Güvençer’in ceza alanına yaptığı ortada Oğuz tehlikeyi önledi. Dönen topu Hakan bir kez daha ortaladı Alihan’dan seken top bir anda Serkan Turhan’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun kafa vuruşu Mehmet’in ellerinde kaldı. İlk yarıda bu pozisyon ile 0-0 berabere sonuçlanırken, Kırklareli takımının adam adama markaj ile ve kontra futbolla bir gol bulma düşüncesi tipik deplasman takımı olduğunun göstergesiydi. İlk yarıda özellikle Taylan ve Emin adam adama markajda kalınca fazlada pozisyona giremediler. Bir dikkat çeken nokta ise Emin’in sağda Bilal’in solda oynaması idi. Özellikle rakip takımda 13 numaralı Serkan Sözmen Emin Yalın’a adım attırmadı.


İkinci yarıda oyuna etkili başlayan Tokatspor sol taç çizgisinden topu sürükleyen Emin ile bulduğu pozisyonda bu oyuncunun şutu kalesini terk eden kaleci Alişan’ın göğsünden döndü. Dönen top Taylan’ın önünde kaldı. Taylan sert vurdu top üstten auta gitti. Akın akın ataklar geliştiren Tokatspor aradığı golü 49.dakikada Bilal’in sağ kanattan ön direğe ortaladığı ve ön direkte Taylan’ın kafasından gelen gol ile buldu. İkinci yarıda pozisyon üzerine pozisyon bulan Tokatspor, yine orta sahada Haluk’dan aldığı topla sol kanattan ceza alanına giren Emin ile pozisyona giriyor. Bu oyuncunun ceza alanı çizgisi üzerinden sert şutu az farkla üstten auta giderken aradığı ikinci golü de bulamıyordu.  55.dakikada Emin Yalın sol kanattan sürdüğü topla sağ kanattan ceza alanına hafif çaprazdan hareketlenen Taylan’ı gördü. Taylan kaleci Alişan ile karşı karşıya kaldı sert vurdu kaleci Alişan topu tokatladı. Ve Tokatspor aradığı  62.dakikada yüzme havuzu tarafından kazanılan köşe vuruşunda yapılan ortada stoperi Oğuz Özden’in kafası ile buluyor ve 2-0 öne geçiyordu. Golün ardından artık iyice rahatlayan Tokatspor oyununda tartışmasız üstünlüğünü alıyordu. 69.dakikada bu kez sağ kanattan topla gelen Taylan, sol kanattaki Emin’e nefis bir pas çıkardı. Emin rakibinden sıyrıldı ceza alanına girmek üzereyken kaleyi gördü şutunu çekti az farkla üstten auta gitti. 71.dakikada bu kez kaptan Ercan Güneri ceza yayı üzerinden müsait pozisyonda şansını denedi üstten aut. İkinci yarı hemen hemen pozisyon bulamayan Kırklareli takımı 75.dakikada sol kanattan hafif çaprazdan ve kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden Hakan Güvençer ile kaleyi yokladı Mehmet yerden gelen topun hakimi oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Tokatspor sahadan 2-0 galip ayrıldı. Yine dikkat çekici bir nokta da ilk yarıda sağda oynayan Emin ikinci yarı da sola, solda oynayan Bilal’de sağa geçmişti. Bu müsabakada bilek hareketleri ile Bilal, uyumu ile Emin-Taylan ikilisi, sağ bekde Furkan, kritik dakikalarda yaptığı kurtarışlar ile kaleci Mehmet, Beşiktaşlı stoper Sivok misali takımını sırtlayan ve kafa gollerine devam eden Oğuz öne çıkan isimler oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder