4 Şubat 2013 Pazartesi

MAÇ YAZISI : KOCAELİSPOR 1 - DARICA GENÇLERBİRLİĞİ 0


* 3. Lig 3. Grup 20. hafta karşılaşmasını Uğurcan Karadeniz izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı. [https://twitter.com/UurcanKaradeniz]



Lider Darıca Gençlerbirliği, Türk futbolunun efsane takımlarından Kocaelispor deplasmanına konuk oldu. Maçtan önemlisi Kocaelispor gibi bir camiayı buralarda görmek gerçekten üzüntü verici. Umarım en kısa zamanda bu zor durumdan kurtulup tekrar Süper Lig'de büyüklere kök söktürecek durumlara gelirler. Çınaraltı, ili Kocaelispor deplasmanında 3 büyük ve 2 küçük otobüsle yer aldı. Sayı olarak azdı Çınaraltı bu kadar yakın mesafeye bu kadar az gidilmemeliydi.

Kocaelispor maça Rıza, Koray, Bartu, Sercan, Melih, Ahmet, Ebubekir, Emre, Sergen, Doğan, Sefa ile çıktı. Darıca GB ise Ersin, Evren, İbrahim Fatih Dilek, İbrahim Yılmaz, Yusuf, Sertaç, Galip, Erkan, Ferhat, Halil İbrahim Yüksel, İbrahim Akdaş ilk 11'i ile sahaya çıktı.

Maça etkili başlayan Kocaelispor oldu. Üst üste tehlikeli pozisyonlara girdi Körfez. 16. dakikada Sefa kendi sürdüğü topla ceza sahasına kadar geldi.Boşta olan arkadaşına atmak isterken savunma araya girdi ve topu uzaklaştırdı. Bu pozisyonun hemen sonrasında Kocaeli yine etkili geldi. Ancak kalede Ersin başarılıydı ve golü önledi.

Darıcanın ilk yarıdaki en etkili pozisyonu ceza sahasının hemen dışında kullanılan frikikti. Topun başına geçen Halil İbrahim'in vuruşunda top üst direkte patladı. Bu pozisyondan 6-7 dakika sonra Kocaelispor'un golü geldi.Ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Doğan topu kalecinin sağından ağlara bıraktı ve Kocaelispor'u 1-0 öne geçirdi. Darıca tribünleri de bu golü alkışladı ve Kocaeli lehine tezahürat yaptı.

2. yarının başlamasıyla birlikte etkili olan taraf Darıca oldu. Arka direğe kesilen ortada Ferhat bomboş durumda topu kalenin içi yerine yan ağlara yolladı ve beraberlik şansını değerlendiremedi. Bu pozisyonun üzüntüsünü yaşarken Darıca tribünleri yine Ferhat ile kahroldu.6 pasta bomboş durumda olan Ferhat topu yine auta yolladı.

Darıca atakları devam ederken ceza sahasında savunmadan seken topu rövaşata ile tamamlamak isteyen oyuna sonradan giren Murat Akgün topu auta yolladı. Son dakikalarda baskıyı iyice artıran Darıca GB, Halil İbrahim'in çektiği şutundan yararlanamadı ve maçı 1-0 mağlup tamamladı.

Darıca adına sahanın en iyi ismi hırsı ve mücadelesiyle İbrahim Yılmazdı. Kocaeli adına ise 3 puanı getiren Doğan'dı.



* Maç öncesi Hodri Meydan tribün lideri Kasap Özgür ve Darıca Gençlerbirliği Taraftarlar Derneği (DARGET) Çınaraltı tribün lideri Gürcan Şehitoğlu bir araya geldi. Dostluk mesajları verildi. Güzel görüntüler vardı.

* Kocaelispor aldığı 3 puanla alt sıralardan bir basamak uzaklaştı ve rahat bir nefes aldı. Darıca ise
şampiyonluk yolunda beklemediği bir yara aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder