18 Aralık 2012 Salı

MAÇ YAZISI : OYAK RENAULTSPOR 1 - ÇORUM BELEDİYESPOR 0


* 3. Lig 3. Grup 16. hafta karşılaşmasını Tarık Tarım izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı ! [https://twitter.com/tariktarim]


Spor Toto 3.Lig 3.Grup'ta 11 haftadır 3 puana hasret olan Bursa temsilcisi Oyak Renaultspor, hafta sonu evinde ağırladığı Çorum Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek bu seriyi sonlandırdı.

Üst üste alınan kötü sonuçlardan sonra Teknik Direktör Metin Begüm ile yollarını ayırıp takımı Şenol Ulusavaş'a emanet eden Sarı Siyahlılar, Ulusavaş yönetiminde iç sahada Maltepespor ve deplasmanda Gümüşhanespor'a mağlup olmaktan kurtulamamış, fakat iyi oyunu ile kötü gidişatın sona ermesinin yakın olduğunun sinyallerini vermişti. Nitekim Pazar günü maçın başlama düdüğünden itibaren rakip kaleyi bunaltan Oyak Renaultspor, aradığı golu 87'de buldu ve 3 puanı hanesine yazdırarak rahat bir nefes aldı.

Karşılaşmaya Oyak Renaultspor: İbrahim, Mesut Özgür, Semih, Mesut Gün, Selahattin, Uğur, Fatih, İrfan, Caner, Nazım, Cengizhan ilk onbiri ile başlarken,

Misafir Çorum Belediyespor: Emrah, İbrahim, Yiğitcan, İsmail, Eray, Okan, Halil İbrahim, Oğuzhan, Serdar, Murathan ve Mehmet kadrosu ile maça başladı.

Henüz ilk dakikalardan itibaren oyunu rakip yarı alana yıkma düşüncesindeki ev sahibi Oyak Renaultspor, 2 ve 4.dakikalarda Nazım ve Uğur ile kaleyi yokladı ve sonuç alamadı. 7.dakikada defansın arkasına hareketlenen Cengizhan kaleci ile karşı karşıya kaldı, Çorum Belediyespor kalecisi Emrah pozisyonda topu kontrol etmeyi başardı ve takımını maçın henüz başında mağlup duruma düşmekten kurtardı. 12'de konuk Çorum Belediyespor'da Halil İbrahim'in pasıyla hareketlenen Serdar'ın ceza sahasının içinde yaptığı vuruş kaleci İbrahim'de kaldı. Bir an önce golü bulmak ve rahatlamak isteyen Oyak Renaultsporlu futbolcular uzaktan şutlar ile etkili olmaya çalıştı. 19'da İrfan, 21'de Fatih ve 26'da Caner'in şutları kaleyi bulmadı. Karşılaşmanın 43.dakikasında Çorum Belediyespor kalesinde oluşan karambolde topun ağlara gitmemesi mucize gibiydi. Ceza sahasına duvar pasları ile giren Caner'in şutunu kaleci Emrah kurtardı, seken topa Nazım vurdu top üst direkten döndü, dönen topa Uğur gelişine vurdu yerden ani bir refleksle kalkan Çorum Belediyespor kalecisi Emrah bir kez daha kurtarış yaptı. Defansta İsmail son olarak topu taca gönderdi ve takımına kabus gibi geçen 10 saniyeden sonra nefes aldırdı. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdiler.

İkinci yarıyada ev sahibi hızlı başladı. İrfan ve Uğur ile kaleyi yoklayan Sarı Siyahlılar bu vuruşlardan sonuç elde edemedi. İlk devre Çorum Belediyespor'un sol kanat savunucusu Eray'ı geçmekte zorlanan ve Nazım ile sık sık yer değiştiren Uğur, bu devre sağ kanadı makina gibi işlemeye başladı. Çabuk oyundan düşen Eray'ın bu zaafını iyi kullanan Sarı Siyahlılar üst üste o kanattan yapılan ortalar ile tehlikeler yarattı. 82'de defanstan çıkan Semih sağ kanattan Fatih Çakır'ın yaptığı ortaya iyi yükselmesine rağmen kötü bir vuruş yaptı. 84'te konuk Çorum Belediyespor'da ikinci yarı oyuna giren İbrahim Selen'in yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruş, adaşı Oyak Renault kalecisi İbrahim Günhan'da kaldı. 87. dakikada sağ kanattan Fatih Çakır'ın ortaladığı topa penaltı noktasından Nazım gelişine dönerek vurdu ve topu ağlara gönderdi,1-0. Bu pozisyonda Nazım'ın ayağını tehlikeli kaldırdığını iddia eden konuk ekibin oyuncuları maçın hakemine uzun süre itiraz ettiler. Karşılaşmada başka gol olmadı ve ev sahibi Oyak Renaultspor 11 hafta sonra Şenol Ulusavaş yönetimindeki 3.maçında 3 puan ile sahadan ayrıldı. Maçın son düdüğünden sonra büyük sevinç yaşayan Oyak Renaultsporlu futbolcular galibiyet sevincini zor günlerde dahi kendilerini yalnız bırakmayan taraftarları ile paylaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder