5 Aralık 2012 Çarşamba

MAÇ YAZISI : ADANA DEMİRSPOR 2 - KARTALSPOR 1


* 1. Lig 14. hafta maçını @mundial1940 izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı !

Kartalspor maçı dediğimizde birçok Demirsporlu'nun aklına 2007’de oynanan maç gelir. O gün o maçı izlemek, dinlemek veyahut haber almak için nasıl bir çabaların sarf edildiği her seferinde anlatılır; ki bu maçta da stat önünde dillerindeydi.


Bu hafta oynanan Kartal maçına gelecek olursak.. Taraftarlar maçın pazartesi olması, üstüne yağan şiddetli yağmura rağmen Adana Demirspor’un büyüklüğünü gösterip tribünlerde yerini aldı. Yağan şiddetli yağmura rağmen işlerinden yorgun argın koşarak geldikleri maçta soylu kavgalarını 90 dakika boyunca desteklediler. Bunu buraya yazmamdaki neden bir Adana Demirspor taraftarının kendi taraftarını övmesinden çok, son dönemde artık bir müşteriye dönüşen ve iyice konformist bir kitle haline gelen “taraftar” güruhlarının karşısında her şeye rağmen takımına sahip çıkan bir taraftar kitlesinin varlığının verdiği heyecandan ötürüdür.

Sahadan oynanan futbola gelecek olursak; maçın kötü hava koşulları altında çok zor bir zeminde oynandığını belirterek gerekir. Maça Adana Demirspor atak başladı. 8. dakikada Adana Demirspor taraftarlarının “Karabasan” lakabı taktıkları Lawal’ın güzel hareketlerle getirip ortaladığı top, Juninho'nun yetişememesiyle gol olarak sonuçlanmadı. 14. dakikada ise yine sağ kanattan Erçağ'ın topu ceza alanının içine ortalaması ile ayağı kayan Kartalspor stoperi Ethem’in eliyle müdahale ettiği topu Juninho bir anda önünde bulunca PTT 1. Lig’de 9. golünü atarak durumu 1-0'a getirdi. Golden sonra baskısını iyice artıran Adana Demirspor’un bulduğu pozisyonlarda kaleci ve direk, gol olmasına izin vermedi. Kartalspor ise ilk yarıda etkisiz bir oyun ortaya koydu.

2. yarının başında Adana Demirspor, Juninho’nun asistine Erman'ın güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndermesiyle durumu 2-0’a getirdi.  Maçın 2. yarısı ile beraber yağmurun şiddetini de artırması sonucu zeminin kayganlaşması ve su toplaması sonucu maç iki takımı top kayıpları devam etti. Maçın son dakikalarına doğru Adana Demirspor, Lawal ile skoru 3-0'a taşıma fırsatını değerlendiremedi. 89. dakikada Adana Demirspor’un defans hattının zayıf halkası Özgür’ün ceza alanında rakibe müdahalesi sonucu penaltı kazanan Kartalspor, Mehmet’le durumu 2-1'e getirdi.  Maçın uzatma dakikalarında rakip kalede gol arayan Kartalspor’un bıraktığı boş alandan faydalanan Lawal yüzde yüzlük bir golü kaleciye Erşen’e nişanlayınca maç 2-1 Adana Demirspor galibiyeti ile sonuçlandı.

Maçın genel bir değerlendirmesini yaparsak maçta ilk başta 35 yaşındaki Erman Özgür’ün gösterdiği performansı ayrı değerlendirmek gerekiyor. Bu kadar zor bir zeminden bu kadar özgüven ve gayretli olması tribünde birçok taraftarı etkiledi.  Juninho ise yine bildiğimiz gibi takımın öne çıkan en önemli ismi. Geçen hafta 2 gol atıp takımın galibiyetinde kaleci Şener ile önemli bir payı olan Juninho, bu hafta Kartal karşısında da 1 gol ve 1 asist ile yine takımına galibiyeti getiren en önemli isim oldu. Adana Demirspor’un bir diğer önemli silahı Lawal da yine ekstra işlere imza attı. Rakip atakları karşılayan Lawal aynı zamanda bu maçta ekstra olarak hücum hattına önemli destekler sundu. Ancak Lawal ile ilgili önemli olarak değinilmesi gereken nokta ise topla daha basit oynaması gerektiği yerlerde çeşitli zor çalımlar denemesi ileride Demirspor adına sorun yaratabilir. Bu maçta değinilmesi gereken en önemli oyuncu Keremcan Akyüz, son 2 haftadır Mustafa Uğur’un şans verdiği Keremcan, Demirspor taraftarlarının “niye haftalardır bu Keremcan oynamaz?” sorusunu dile getirmesine neden oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder