2 Aralık 2012 Pazar

MAÇ YAZISI : OYAK RENAULTSPOR 0 - MALTEPESPOR 1

* 3. Lig 3. Grup 14. hafta mücadelesini Tarık Tarım, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/tariktarim]


Spor Toto 3. Lig 3.Grup'ta zor günler geçiren ve 9 haftadır galip gelemeyen Oyak Renaultspor, hafta içi Teknik Direktör Metin Begüm ile yolları ayırıp Şenol Ulusavaş ile anlaştı. Lisans işlemlerinin tamamlanamamasından dolayı tribünlerden karşılaşmayı takip eden Ulusavaş yönetimindeki Sarı Siyahlılar kötü gidişi Maltepespor önünde de durduramadı ve karışalmadan 0-1 mağlup ayrıldı.

Karışlaşmaya ev sahibi ekip: İbrahim, Mesut Özgür, Taha, Mesut Gün, Hüseyin, Selahattin, Uğur, Caner, Mert Hakan, Sercan ve Cengizhan ile mücadele ederken,

Konuk Maltepespor: Erdem, Muzaffer, Gani, Okan, Gür Ege, Mahmut, Çağlar, Burak, Kadir, Sefa ve Yavuz 11'i ile karşılaşmaya başladı.

Maçın henüz ilk dakikalarında üst üste ceza sahası dışından serbest vuruşlar kullanan ev sahibi Oyak Renault bu pozisyonlarda tehlike yaratamadı. Karşılaşmanın ilk ciddi atağında 7. dakikada konuk Maltepespor'da Çağlar duvar paslarıyla ceza sahasına girdi, vuruşu kaleci İbrahim'de kaldı. 9. dakikada defansın arkasına sarkan Sefa kaleci ile karşı karşıya kaldı, kaleci İbrahim ayaklarıyla önledi. 14. dakikada defanstan çıkıp hücuma katılan Okan, Yavuz ile duvar pası yapıp sol taraftan ceza alanına girdi, düzgün bir vuruşla kaleci İbrahim'in solundan topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. 17'de Maltepe kalecisi Erdem sakatlık yaşadı ve oyun yaklaşık 6 dakika durdu. Oyuna devam edemeyen Erdem'in yerine konuk ekipte Emre oyuna girdi. 25.dakikada sağ kanattan Hüseyin Civelek'in kullandığı serbest vuruşta Sercan iyi yükselip kafa vuruşunu yaptı, meşün yuvarlak üst direğe çarparak dışarı çıktı. Sol kanattan etkili olmaya çalışan Sarı Siyahlılar Hüseyin ile 35'te bir pozisyona daha girdi, vuruşunu kaleci Emre önledi. İlk yarının kalan dakikalarında başka atak olmadı ve ilk yarı konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlandı. Oyak Renaultspor'da ilk 45 dakikada hiç ortalıkta gözükmeyen Cengizhan'ın yerine Nazım girerken, Maltepespor'da Sefa çıktı, Serdal oyuna girdi. İkinci yarının ilk tehlikesinde 49'da Maltepespor'dan Muzaffer sağ kanattan ceza alanına girerek şutunu çıkardı, kaleci İbrahim ayaklarıyla topu kornere çeldi. 50 ve 57.dakikalarda Mert Hakan ve Hüseyin ile kaleye etkisiz şutlar gönderen ev sahibi ekip, gol pozisyonuna girme sıkıntısını devam ettirdi. Oyak Renault'un maçtaki en ciddi atağında Selahattin sol kanattan çizgiye inip ortaladığı topa, arka direkte bom boş durumda Nazım dışarı vurdu ve 68'de Sarı Siyahlılar beraberlik fırsatını değerlendiremedi. Oyundan kopan ve tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Oyak Renaultspor'un defansta verdiği boşlukları değerlendirmek isteyen konuk Maltepespor'da Yavuz ve Serdal ard arda kaleci İbrahim ile karşı karşıya kaldılar, günün başarılı ismi İbrahim iki ataktada başarılı kurtarışlara imza attı. Son dakikalarda oyuna giren Fatih 86'da ceza sahasında topla buluştu, sol ayağıyla yaptığı plase vuruş direğin üstünden dışarı çıktı. 89.dakikada Maltepesporlu Serdal yaklaşık 70 metre topu sürdü ve rakip ceza sahasına yaklaştı, bir an topu ayağından fazla açtı ve kaleci İbrahim yatarak tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve konuk Maltepespor 1-0'lık skorla 3 puanın sahibi oldu.

Oyak Renaultspor'da galibiyet hasretı 10 haftaya çıkarken, konuk Maltepespor yeni Teknik Direktörü Tuncay Soyak ile 4 haftalık mağlubiyet serisine son verdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder