31 Aralık 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : ADLİYESPOR 1 - ZONGULDAK KÖMÜRSPOR 1


*Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta lider Zonguldak Kömürspor'la aynı puandaki takipçisi Adliyespor'u karşı karşıya getiren 13. hafta mücadelesini Serkan Şahin altligler.blogspot.com için yazdı ! [https://twitter.com/eserkansahin]


Ankara’da yazdan kalma bir gün; Yenimahalle’de Bölgesel Amatör Lig’de haftanın maçı. Maç öncesi stadyuma 80 Zonguldak taraftarının alınacağı söyleniyordu. Bazı Zonguldak taraftarları buna önlemini sabahın erken saatlerinde stada gelerek almış. Tam 14 otobüs gelmişler Ankara’ya. Amatör takımın peşinden profesyonel koşuyorlar ve açıkça söyleyebilirim 5 senedir profesyonel liglerde yoklar ve özlemişler.

Maça bilet alınmadı tıpkı diğer Adliyespor maçlarında olduğu gibi. Adliyespor bir yerlerden bağıran taraftar ithal etmiş; bayrak ve atkı yaptırmış. 100 civarında taraftarı Adliyespor’u destekledi. Protokol tribünü ise doluydu. İki tarafı da yöneticiler yalnız bırakmadılar.

Karşılaşmaya Zonguldak Kömürspor daha iyi başladı; ilk yarı boyunca etkili olan taraftı. Adliyespor ikinci yarı kontra-atakla sonuca gitmeye çalıştı. İlk yarının sonunda ciddi ataklar da buldular ama sonuç alamadılar.
İkinci yarıya da Zonguldak temsilcisi iyi başladı. 61. dakikada Güven Güneri iyi bir vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi. Golün sonrasında da Adliyespor kalecisi Tahir Tekin yaptığı kurtarışlarla Zonguldak ekibinin 2. golü bulmasına izin vermedi ki bana göre maçın yıldızıydı. 76. dakikada Adliyespor’un 5 numarası Serkan Uyar’ın orta-şut karışımı vuruşu direğe de çarparak çataldan içeri girdi: 1-1. İlerleyen dakikalarda Zonguldak Kömürspor golü arasa da kaleci Tahir’i geçemedi. Uzatma dakikalarında Zonguldak taraftarlarının ısrarla penaltı beklediği pozisyona hakem devam deyince karşılaşmada 1-1 sona erdi.

Zonguldak Kömürspor taraftarları maç boyunca desteklerini kesmediler; maç sonrasında da takımlarını tribüne çağırarak şampiyonluğa olan inançlarını ortaya koydular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder