16 Aralık 2012 Pazar

KAYSERİ'DE FUTBOLCU TERÖRÜ !

Kayseri Süper Amatör Lig'in ilk yarısının tamamlanmasına iki hafta kala yılın belki de en önemli maçı Argıncık 1 Nolu Saha'daydı. Şu ana kadar oynanan 11 maçta 10 galibiyet 1 beraberlik alarak liderliğini sürdüren Talasgücü Belediyespor'la 9 galibiyet 2 beraberlik alan takipçisi Hacılar Erciyesspor karşı karşıya gelecekti. İl Hakem Kurulu da maçın önemine binaen, sıklıkla 2. Lig maçlarına çıkan, Kayseri Bölgesi'nin en önemli hakemlerinden Abdülkadir Bitigen'i (eski ulusal hakemlerden Galip Bitigen'in oğludur) maçın orta hakemi olarak tayin etmişti.

Aylar sonra ilk kez bir Kayseri SAL maçına gittim ben de. BAL 5. Grup'ta oynanacak Kayseri Yolspor - Ceyhanspor maçıyla bu maç arasında ikilemde kalsam da heyecanı ve temposu çok daha yüksek geçmesi beklenen bu maçı seçtim. Ancak gördüklerim bana futbol adına seçmez olaydın dedirtti..

Maça her iki takım da birbirini tartarak kontrollü başladı. Her iki takım da lideri tayin edecek bu önemli maçta risk almak istemediğinden, koca bir ilk yarı boyunca kayda değer hiçbir pozisyon olmadı diyebilirim. Ancak not edilmesi gereken en önemli nokta Hacılar Erciyessporlu seyircilerin hakemin bütün kararlarına haklı haksız tepki göstermesiydi. Bir süre sonra Talasgücü Belediyespor taraftarları da aynı üslupla karşılık verince neredeyse bir taç kararında bile iki takımın seyircileri homurdanmaya, bağırıp çağırmaya başladı. Bu gerginlik de yavaş yavaş saha içine, futbolculara sirayet etti.

İkinci yarıya Hacılar Erciyesspor daha derli toplu başladı. Oyunu orta sahada baskı kurarak kontrol altına alan Hacılar temsilcisi, rakip kaleyi yoklamaya başladı. Ve bu yoklamaların sonucu olarak 63. dakikada golü de buldu ancak 2. yardımcı hakem Sami Özkan pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle bayrağını kaldırdı ve gol geçerli sayılmadı. Hacılar Erciyesspor, sonraki dakikalarda da daha iyi organize olan taraftı ve bunun ödülünü 82. dakikada Zekeriya Nesle'nin ceza sahasının dışından filelerle buluşan golüyle aldı. Sonuca göre liderlik el değiştiriyordu...

Yediği golden sonra Talasgücü Belediyesporlu futbolcular oyundan düştü ve müthiş gergin bir görüntü çizdiler. 86. dakikada ortada hiçbir haklı gerekçe yokken Talas ekibinin sağ beki ikisi de itiraz nedeniyle olmak üzere iki sarı kart gördü ve oyundan atıldı. Artık Hacılar Erciyesspor rahatlıkla maçı kazanır, hatta Talasgücü 9 kişi bile kalabilir derken her şeyi değiştiren an 90+3. dakikada yaşandı...

90+3'te gelişen Talasgücü atağında Hacılar kalecisi Deniz Ülker ceza sahası dışında topa elle müdahale edince hakem Abdülkadir Bitigen tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. Oyuncu değiştirme hakkı bulunmadığından kaleye stoper Fatih Karakuş geçti. Kırmızı kart kararıyla birlikte verilen frikik, neredeyse 'temdit frikiği' tadında olduğundan Hacılar Erciyessporlu oyuncular çok fazla tepki göstermediler. Ancak kullanılacak frikiğin her şeyi alt üst edeceğini o sırada kimse bilemezdi. Talasgücü'nün kullandığı serbest vuruşta top, iki direği birleştiren doksan çatalından geri geldi. Benim olduğum açıdan topun çizgiyi geçip geçmediği, geçtiyse ne kadarının geçtiğini tespit edebilmek mümkün değildi. O sırada 1. yardımcı hakem Ahmet Ulu, santra çizgisine doğru koşarak golü verdi..

Ne olduysa bu golden sonra oldu. Hacılar Erciyessporlu oyuncular neredeyse takım halinde hışımla Ahmet Ulu'nun üzerine yürüdüler. O sırada kalabalıktan birinin yardımcı hakemi çok sert biçimde iterek tel örgülere yapıştırdığını gördüm. Tel örgünün yanına kadar gelen taraftarlardan da hakeme tekme sallamaya çalışanlar vardı. Bitirici darbe, az önce oyundan atılan kaleci Deniz Ülker'den geldi. Yedek kulübesinden koşup gelerek attığı uçan tekmeyle hakem Ahmet Ulu'yu uzun müddet yerden kalkamayacak şekilde yere serdi. Polisler sahaya girdi, hakem Bitigen de maçın tatil edildiğini belirten düdüğü çalarak soyunma odasına girdi.

Olayın etik yanı bir yana; karar ne olursa olsun, Hacılar Erciyesspor için olabilecek en kötü şey maçın 1-1 bitmesi ve lideri 2 puan uzaktan takip etmekti o an için. Ama yapılan bu akıl almaz işle hem 3-0 hükmen mağlubiyet, hem 3 puan silme cezası, hem haftalarca ceza alacak, gözaltına alınmış ve muhtemelen hakkında dava açılacak bir kaleci bırakarak bu derbiden ayrıldılar. Olayın en ürkütücü yanıysa bazı taraftarların hakem yerde kıvranırken bile küfürlerine devam edip "hak etti.. hak etti.." diye bağırmalarıydı..


Hacılar Erciyesspor'un gol sevinci
Talasgücü Belediyespor'a çıkan kırmızı kart
Hacılar Erciyesspor kalecisi oyundan atılıyor.
Her şeyi değiştiren frikik
İşler çığrından çıkıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder