22 Ocak 2013 Salı

YERİNİZDE OLSAM BU MAÇLARI KAÇIRMAZDIM !

1. FETHİYESPOR - BANDIRMASPOR (27.01.2013 13.30 - FETHİYE İLÇE STADI)


Geçen sezon son haftalara kadar şampiyonluk yarışının içinde olmuş, bu sezon da Kırmızı Grup'un en iddialı takımlarının arasında yer alan Fethiyespor'la Bandırmaspor ikinci yarıyı bu maçla açıyor; nam-ı diğer 'Valiliği Olmayan İllerin Derbisi'. Maçı önemli kılansa yalnızca takımların puantajdaki durumu değil; geçtiğimiz sezon üstelik zirve yarışı olanca hızıyla kızışmışken her iki kulüp taraftarlarının Bandırma'da oynanan maçta tüm futbol camiasına örnek olacak bir dostluk sergilemiş olması. Seyir keyfinin yüksekliği kadar, yine aynı dostluk manzaralarının sergilenmesini bekliyorum.


2. SAMSUNSPOR - GÖZTEPE (27.01.2013 14.00 - SAMSUN 19 MAYIS STADI)

Sezonun ilk yarısını hayal kırıklığıyla kapatıp kendilerini sıralamanın diplerinde bulan her iki takımın mücadelesi.. Bu maçı önemli kılan da her iki takımın da devre arasında yaptıkları önemli transferlerle kadrolarını güçlendirmiş olması nedeniyle önümüzdeki haftalarda çıkış yapabilecek potansiyeli taşımaları. Göztepe için alınabilecek 3 puan hem alt sıralardan uzaklaşmak adına önemli bir hamle olacak, hem de play-off hedeflerinden kopmama adına katkı sağlayacak. Samsunspor içinse düşme hattından kurtulmak için önemli bir psikolojik destek sağlanacak. Maçın tansiyonunu yükseltebilecek bir unsur da devre arasında bu iki kulübün Sivassporlu Abdülkadir Özgen'in transferi için karşı karşıya gelmiş olması ve Göztepe cephesinin bu transferden dolayı Samsunspor'a tepkili olması.


3. BEŞİKDÜZÜSPOR - SİİRTSPOR (27.01.2013 13.30 - VAKFIKEBİR İLÇE STADI)

3. Lig 1. Grup'ta sezona iddialı hedeflerle başlayıp kendini düşme hattının içinde bulan Siirtspor, bir sıra altındaki Beşikdüzüspor'a konuk oluyor. Devre arasında ilk 11'ini neredeyse baştan kuran ve Yüksel Kayaalp, Deniz Siğa gibi isimlerle dikkatleri üzerine çeken Siirtspor geçtiğimiz hafta favori olduğu maçta Sandıklıspor önünde kendi evinde 2 puan bırakmıştı. Beşikdüzüspor'sa Gölcük deplasmanından bulduğu 1 puanla bu maça moral motivasyon açısından avantajlı çıkıyor. Beşikdüzüspor kaybederse ateş hattından kurtulmak için önemli bir krediyi harcamış olacak; Siirtspor kaybederse ligde kalma yarışında kartlar yeniden dağıtılmış olacak.


4. TOKATSPOR - İNEGÖLSPOR (27.01.2013 13.30 - GAZİOSMANPAŞA STADI)

Sezon başı beklentilerine göre Beyaz Grup'ta zirve yarışının 'sürpriz' iki ortağı kozlarını Tokat'ta paylaşıyor. Geçtiğimiz sezon ligden düşmekten son haftalarda kurtulan Tokatspor sezon başında elindeki mütevazı imkanları çok akılcı bir şekilde kullanmış ve ilk devre boyunca ligin zirvelerinden inmemişti. İnegölspor'sa 3. Lig'den geldiği ilk sezonda otoritelerin beklentilerinin aksine, oynadığı güzel futbolla hem takdir kazanmış hem de haftalarca liderlik koltuğunda oturmuştu. Doğru transferlerle kadrosunu güçlendiren iki takımın mücadelesinde beraberlik ihtimalinin kuvvetli olduğunu düşünüyorum.


5. KONYASPOR - 1461 TRABZON (26.01.2013 19.00 - B. ŞEHİR BELEDİYE ATATÜRK STADI)

Lig başlarken en önemli favorilerinden biri olarak işaret edilen Konyaspor, Süper Lig iddiasında yara almamak ve yukarılarda kendine bir edinmek için maça mutlak 3 puan için çıkacak. Terfi baskısını üzerinde hissetmeyen ve oynadığı futbolla taraflı - tarafsız herkesin beğenisi kazanan - ve bana göre bu ligde yenemeyeceği takım olmayan - 1461 Trabzon da yine skordan ziyade iyi futbol beklentisiyle sahaya çıkacaktır. İkinci yarıya galibiyetle başlayan bu iki takımın mücadelesinden çekişmeli ve kaliteli futbol bekliyorum.


6. TEPECİKSPOR - NAZİLLİ BELEDİYESPOR (27.01.2013 13.30 - ESENYURT NECMİ KADIOĞLU STADI)

Beyaz Grup'taki Tokatspor - İnegölspor maçının bir nevi muadili bu maç. Sezon başı beklentilerinde hesaba katılmayan her iki takım da kendilerini hafife alanların beklentilerini boşa çıkarmış ve en azından play-off iddialarının geçerliliğini ortaya koyup üst sıralarda kendilerine yer edinmişlerdi. Esenyurt'taki maç play-off yarışında bir rakipten koparılacak 3 puan kadar, Fethiyespor - Bandırmaspor maçının sonucuna göre, puantajda da önemli değişikliklere yol açabilir. Ev sahibi ekipteki Suat Usta, Adem Çalık gibi isimlerin kadroya dahil edilişi; konuk ekipteki Kemal Okyay, Mert Kaytankaş vb. transferler maçı daha bir dikkatle izlememiz için ekstra bir unsur.


7. ÇAYKUR RİZESPOR - ADANA DEMİRSPOR (27.01.2013 19.00 - YENİ RİZE ŞEHİR STADI)

Süper Lig yolundaki dengeleri değiştirebilecek karşılaşmayla haftanın kapanışını yapıyoruz. Mustafa Denizli'yi takımın başında getirerek dikkatleri üzerine çeken Rize ekibi, geçtiğimiz hafta üstelik de forvetsiz çıktığı maçtan 4 golle dönmüş ve iddiasını bir kez daha ortaya koymuştu. Sezona çalkantılarla başlayıp Mustafa Uğur'un göreve gelmesiyle ivme yakalayan ve kendini zirve yarışının içinde bulan Adana Demirspor içinse eğer üst sıraları hedefliyorsa bu maçtan en azından alınacak bir puan hayati önemde. Pazar günü oynanacak maç, Çaykur Rizespor'da forvete yapılan David Depetris takviyesinin ve Adana Demirspor'daki Raheem Lawal kaybının etkisini görebilmek için bir nevi önizleme olacak.


8. İSTANBULSPOR AŞ - KAYSERİ ŞEKERSPOR (27.01.2013 13.30 - BAHÇELİEVLER ÖZEL İDARE STADI)

3. Lig 1. Grup'un iyi futbol oynayan ve bunun ödülünü üst sıralarda yer alarak alan iki takım İstanbul'da karşı karşıya geliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un koptuğu - ikinci İstanbulspor AŞ ile arasında 10 puan fark var - grupta 3. Lig'deki ilk sezonunda beklentilerin fazlasıyla üstüne çıkan ve hafta itibariyle 6. sırada yer alan Kayseri Şekerspor için bu hafta deplasmanda alınabilecek bir 3 puan takımın play-off hedefleri için çok önemli bir hamle olacak. İstanbulspor AŞ ise hem rakibini play-off hattından bir nebze uzaklaştırmış olacak, hem de şampiyonluk yarışındaki mesafeyi açmamış olacak.


9. EMRESPOR - ARSİNSPOR (27.01.2013 13.30 - ISPARTA ATATÜRK STADI)

3. Grup'un krizdeki takımları için en büyük avantaj, daha ligin başında havlu atan Mardinspor ve Diyarbakırspor'la aynı grupta eşlemiş olmak. Ancak hesaba katılması gereken, her türlü imkansızlığına rağmen direnen ve bu iki takımın bir sıra üstünde yer alan Kocaelispor var. Sezonun ilk yarısında beklediğini bulamayan ve orta sıraların altına yerleşen bu iki takım da ateş hattından kurtulmak için maça mutlak kazanma hedefiyle çıkacak. Her iki takımın da ara transfer döneminde çok sayıda transfer yaparak ligde tutunma adına hamleler yaptığını notlarımıza ekleyelim.


10. ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - GÜMÜŞHANESPOR (27.01.2013 13.30 - ERZURUM KAZIM KARABEKİR STADI)

3. Lig 3. Grup, bu yıl baştan havlu atan takımlar kadar 2. Lig'i hedefleyen takımların fazlalığıyla da dikkat çekiyor. Sezon başladığından beri ilk iki sırayı bırakmayan Darıca Gençlerbirliği - Altınordu ikilisi kadar zirveyi her an için kollayan Kahramanmaraş Belediyespor, Keçiörengücü, Gümüşhanespor gibi kulüpleri de zirve hesaplarında dikkate almak gerekiyor. Şu anki sıralaması itibariyle bu grubun hemen ardından gelen Erzurum ekibi, yarışın içinde kalmak ve bu gruptan en azından bir takımı aşağı çekebilmek için Gümüşhanespor'u yenebilmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Gümüşhanespor içinse böyle zorlu bir maçtan ağır darbe almadan alınacak 1 puan play-off hesapları açısından iyi bir sonuç olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder