29 Ocak 2013 Salı

MAÇ YAZISI : DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR 2 - GÖLCÜKSPOR 1


* 3. Lig 1. Grup 19. hafta karşılaşmasını Emrah Karaca izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı. [https://twitter.com/kabuklu_domates]



Stad: Seyrantepe Diski Spor tesisleri

27/01/2013 saat:13.30


Maçtan yaklaşık 2 saat önce sağanak şekilde yağmur vardı Diyarbakır'da. Maçın hakemleri gözlemci ve temsilcileri saha kontrolü yaptılar, yağmurun artması devam etmesi sorun olabilirdi. Ancak Maça 45 dakika kala yağmur kesti ve bir anda güneş açtı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maça; Burak, Kamil, Erhan, Hüsnü, Emrah Çalışlar, Serdar, Nedim, Emrah Metoğlu, Ercüment, İbrahim, Nezir ilk 11'i ile,
Konuk takım Gölcükspor: Serkan, Burak, Mehmet, Murat, İbrahim, Sefa, Ahmet, Erkan, Ali, Uğur, Bahri 11'i ile çıktı.

Maçın ilk anlarında ev sahibi Diyarbakır B.Belediye ataklarıyla Gölcük yarı sahasında etkili oldu. Gölcük ilk dakikalarda oyunu sahasında kabul etti, kontra ataklarla çıkmayı da 4-5-1 den dolayı gerçekleştiremedi.

Diyarbakır B.Belediye takımının hücum hattında Emrah Metoğlu (53) ani atak ve top sürüşleri ile Gölcük defansına zor anlar yaşattı.

24. dakikada Gölcük ceza sahasına atılan uzun top sonucunda kalesini terk eden Serkan ile Mehmet Ötonga'nın çarpışması sonucu top Diyarbakır Belediyeli Serdar'ın önünde kaldı ve boş ağlara topu yuvarladı durumu 1-0'a taşıdı.

Golden sonra konuk takım biraz daha ataklarını arttırmaya başladı. Selçuk Aslan'dan boşalan kaleyi devralan Burak Onur ilk yarının son anları yaklaşırken 2 önemli kurtarış yaptı. İlk yarı 1-0 ev sahibinin üstünlüğü ile kapandı.

İkinci yarıda Diyarbakır Belediye üstün bir oyun sergiledi. Oyunu rölantiye aldı ve daha çok top yapmaya yönelik bir oyun sergiledi.

63. dakikada sağ kanattan ceza sahasına doğru orta şut karışımı bir top gönderen Hüsnü kariyerindeki belki de en güzel golünü atarak topu çatala taktı ve durum 2-0 oldu.

Bu skorla rahatlayan Belediye konuk takımın ataklarını boşa çıkarmayı başardı.

Maçın son dakikalarında konuk takım Gölcükspor penaltı kazandı. Kaleci Burak köşeyi bilip uzanmasına rağmen topu çıkaramadı ve Ali Bayraktar kazanılan penaltıyı gole çevirdi.

Golden sonra maça 3 dakika eklendi ve son dakikalar lidere geçmek bilmedi adeta.

Son dakikalarda maçın en çok çalışanlarından Emrah Metoğlu bir gol buldu fakat yardımcı hakem Songül Çoban'ın ofsayt bayrağı sevinçleri yarıda bıraksa da maç bu dakikadan sonra 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi.

Stadyumda Gözler puan farkı olmasına rağmen  Karagümrük ve İstanbulspor maçındaydı ikisi de evinde mağlup olunca Lider Diyarbakır B.Belediye puan farkını 13'e çıkardı.

Oyunda öne çıkan oyuncular: Kamil İçer, Emrah Metoğlu, Ercüment Balıkcı (Diyarbakır B.Bld.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder