29 Ocak 2013 Salı

MAÇ YAZISI : DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ 0 - KÜTAHYASPOR 2

* Bölgesel Amatör Lig 10. Grup 14. hafta mücadelesini Ali Yılmaz izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı. [https://twitter.com/Alikevicius]




İlk yarıda beklentileri karşılayamayan, ancak Timuçin Çuğ'un takımın başına gelmesiyle birlikte büyük bir çıkış yakalayan Kütahyaspor, 2. yarının ilk maçında M. Asım Alkış Stadı'nda oynanan karşılaşmada Dumlupınar Üniversitesi'ni Göksel Yaman ve Derviş Hüseyin Güner'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Kütahyaspor, üst sıralardaki rakipleri Adapazarıspor ve Beyköy Belediyesi'nin puan kaybetmesiyle üst sıralara biraz daha yaklaştı ve averajla 3. sırada kendine yer buldu.

İlk açıklanan programda maç Dumlupınar Stadyumu'nda oynanacaktı. Ancak yağmur ve kar beklentisi nedeniyle maç, zemini suni çim olan M. Asım Alkış Stadı'na alındı. Buna rağmen maça ilgi büyüktü.

Maça iki takım da kontrollü başladı. 20. dakikadan itibaren Kütahyaspor'un usta ayakları ağırlıklarını hissettirmeye başladılar. Tecrübeli orta saha Çağatay Acar hücum oyuncularını beslemeye başlayınca pozisyonlar gelmeye başladı. Göksel ve Ömer ile 2 pozisyondan yararlanamayan Kütahyaspor, dakikalar 30'u gösterdiğinde Ahmet'in soldan ortasına arka direkte bekleyen Göksel'in kafa golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı sonlarına doğru DPÜ hücumda baskılı olsa da bunu skora yansıtamadı.

2. yarı DPÜ baskılı, Kütahyaspor kontrollü oynar beklentisi vardı herkeste. Ancak tam tersi oldu. Ömer,Derviş Hüseyin ve Ömer Utku ile net pozisyonlar yakaladı Mavi Şimşekler. 60. dakikada da bir penaltı atışı kazanan Kütahyaspor, Ahmet Özsülün'ün vuruşunda DPÜ kalecisi Halil İbrahim'i geçemedi. Penaltı pozisyonunda ilk sarı kartını gören Aykan Birinci, 2 dakika sonra Derviş Hüseyin'e sert girince 2. sarı karttan oyun dışı kaldı. Kalan dakikalarda daha rahat oynamaya başlayan Kütahyaspor her ne kadar pozisyona girse de 10 kişi kalan rakibine de pozisyon vermeyi ihmal etmedi (eski hastalık).

Maç artık bu sonuçla bitecek derken 90+3'te takımın en golcü ismi Derviş Hüseyin, Ahmet Özsülün'ün pasında kaleciyle karşı karşıya geldi ve topu ağlara gönderdi: 2-0. Bu golden sonra tekrar santra yapılmadı ve maç bu sonuçla sona erdi.

Timuçin Çuğ dönemi sonrası Kütahyaspor ligde çıktığı 9 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik aldı. Son 5 lig maçında puan kaybetmeyen Mavi Şimşekler tam 15 yıl sonra böyle bir seri yakalamış oldu.

Futbolculara gelecek olursak, Derviş Hüseyin, Göksel Yaman ve Çağatay Acar takımda etkili olan isimlerdi. Takımda aksayan, silik bir görüntü ortaya koyan oyuncu yoktu. İlk yarıdaki tüm maçlarda kaleyi koruyan İlyas Burak Sağkan'dan kaleyi devralan Aytaç Pamukçu dahi maç eksiği olmasına rağmen iyi bir maç çıkardı.

İlk maçlardaki puan kayıpları sonrası karamsarlığa düşen taraftar da artık ümitli. Liderle puan farkının 6'ya inmesi de hiçbir şeyin bitmediğinin göstergesi. Önümüzdeki maçlarda da aynı performans devam ederse gruptaki görüntü tamamen değişebilir. Panik haline girecek Adapazarıspor da daha fazla puan kaybedebilir.


TARİH ve YER: 27.Ocak.'13  Pazar  A.Alkış Sahası  13.30

HAKEMLER:Alkan Altan (Mersin)   Şenol Yılmaz(Adana)   Serhat Akgül(Adana)

KÜT.DPÜ SPOR:1.H.İbrahim Çakır  2.Aykan Birinci  3.Özkan Kutlu  4.Yunus Emrah Okumuş
5.Ali Nail Akkanat  6.Gökay Köhle (Dk.78 Mehmet Korkmaz)  7.Melik Kara (Dk.87 K.Kaan Köse)
8.Yılmaz Sazak  9.Onur Varol  10.Şaban Maral  11.Muhammet Yılmaz

YEDEKLER:70.Neşet Özgür Özoğlu  13.Saffet Berber  14.Erhan Sarı  15.Mehmet Korkmaz
16.Kubilay Kaan Köse  17.Samet Subaşı  18.Kazım Ensari Akın

TEK.SORUMLU:Mehmet Acet

KÜTAHYASPOR: 12.Yakup Aytaç Pamukcu  2.Yücel Pamuk 5.Selim Açıkbaş  43.Cihat Öztürk
8.Ahmet Özsülün  7.Murat Korkmaz (Dk.69 Ö.utku Özenç)  6.Vedat Karadağ  10.Çağatay Acar
3.Derviş Hüseyin Güner   99.Göksel Yaman (dk.78 Anıl Üstün)  9.Ömer Ankaralıgil (Dk.90
Burçin Görgen)

YEDEKLER:23.İlyas Burak Sağkan - 4.Yunus Buzbuz  11.Anıl Üstün  13.Serkan Geleç
14.Burçin Görgen   15.Ö.Utku Özenç  16.Abdullah Enes Türkan

TEK.SORUMLU:Timuçin Çuğ

GOLLER:
Dk.39 Göksel Yaman......................0-1
Dk.90+3 D.Hüseyin Güner...............0-2

KAÇAN PENALTI:Dk.60 Ahmet Özsülün (Kütahyaspor)

SARI KARTLAR:Yılmaz Sazak(Dk.14) - Aykan Birinci(Dk.59) - Aykan Birinci(Dk.60)
Y.Emrah Okumuş(Dk.90) (DPÜ Spor)
Vedat Karadağ(Dk.39) - Ö.Utku Özenç(Dk.70) - D.Hüseyin Güner(Dk.71)
Yücel Pamuk(Dk.75) (Kütahyaspor)

KIRMIZI KART:Dk.60 Aykan Birinci...DPÜ Spor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder