28 Ocak 2013 Pazartesi

MAÇ YAZISI : BELEDİYE VANSPOR 3 - KASTAMONUSPOR 1


* Dün oynanan 3. Lig 1. Grup 19. hafta mücadelesini Ozan Varol izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı. [ https://twitter.com/varol_ozan ]


3. Lig 1. Grup'ta yer alan Vanspor ile Kastamonu maçındaydım. Vanspor bu maçtan önce 20 puan ile 14. sırada bulunuyordu. Kastamonu’nun ise 21 puanı vardı ve Vanspor evinde, taraftarı önünde bu maçı kazanmak ve kötü gidişe bir dur demek zorundaydı. Depremden etkilenen Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun açık tribün tarafı yıkılmış ve buraya geçici bir tribün konulmuştu. Maça gelen taraftar maçı bu tribünden takip ediyordu. Futbola aç Vanspor taraftarı her zamanki gibi yine takımın yanındaydı. Soğuk ve maçtan önce yağan kara rağmen statta 1000 kişiye yakın taraftar vardı.

Maça geçecek olursak, maça Kastamonu’nun vuruşuyla başlandı. Vanspor taraftarının desteğiyle maça hızlı başlayan taraf oldu. Vanspor ilk dakikadan itibaren Kastamonu kalesinde etkili oluyor ve gol arıyordu. Henüz maçın 10. dakikasında Vanspor 2 farklı üstünlüğü yakalamıştı fakat Vanspor’un 2 golü de ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Vaspor bu dakikadan sonra kanatlardan gelmeye çalışıyordu. Her iki kanadı da efektif kullanmaya çalışan Vanspor istediğini gerçekleştirmekte zorluk çekiyordu. Bütün taraftar ilk yarı bitmeden Vanspor’dan gol bekliyor ama beklenen gol bir türlü gelmek bilmiyordu. Derken ilk devrenin sonunda doğru Kastamonu golü geliyor ve Vanspor evinde, taraftarı karşısında geriye düşüyordu. Neyse ki yenilen gole cevap gecikmedi ve ilk yarının son dakikalarında Vanspor golü buldu ve takımlar soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gittiler.

İkinci yarının başlama vuruşundan itibaren sahada daha istekli bir Vanspor izliyorduk. Özellikle Aziz’in oyuna girmesiyle aksayan sol kanat daha çok oyuna katılmaya başladı. Aziz’in oyuna ağırlığını koymasıyla beraber yeni transfer Umut Pusat daha çok inisiyatif almaya başladı. Artık her şey Vanspor’un istediği gibi gidiyordu ve golün gelmesi işten bile değildi. Vanspor, Kastamonu üzerinde etkisini arttırdıkça tribünlerde bu güzel oyuna cevap veriyor ve daha aşkla takımlarına sarılıyor, daha çok destekliyorlardı. Derken Umut bu güzel oyununu bir de golle süsledi. Vanspor, Kastamonu karşısında 2-1 öne geçmeyi başardı.

İkinci golü bulan Vanspor’un özgüveni artıyor ve üçüncü gol için Kastamonu kalesine yükleniyordu. Maçta diğer bir aksayan kanat olan sağ kanattan beklide maçın başından beri ilk defa etkili şekilde geliyor ve Medeni’nin ortasında Deniz Sert pozisyonu gole çeviriyor Vamspor’u 3-1’lik skorla galibiyete taşıyordu. Vanspor üçüncü golden sonra da pek durmaya niyetli değildi. Kontraatak neticesinde Aziz kaleciyle karşı karşıya kalıyor ancak bu fırsatı gole çeviremiyordu.

Maçta başka gol olmuyor ve Vanspor – Kastamonu maçı Vanspor’un 3-1’lik üstünlüğüyle sona eriyordu. Böylelikle Vanspor puanını 23’e yükseltiyor ve puan cetvelinde Sandıklı ile Kastamonu’nun üzerine çıkmayı başarıyordu.

Maçtan Notlar:

1) Umut Pusat Vanspor’a tam da lazım olan bir transfer olmuş. İnisiyatif alıyor, bileklerine hakim, adam eksiltme özelliği olan tam bir orta saha oyuncusu. Umut’un nokta transfer olduğunu söyleyebiliriz.

2) Aziz’in ilk 11'de başlamaması Vanspor için iyi olmadı. Kanatlardan hücüm etmeye çalışan Vanspor ilk yarıda çok etkisiz kaldı. Aziz’in oyuna girmesiyle oyuna hareketlilik geldi.

3) Vanspor topla hızlı çıkarken çoğalamıyor, araya kaçan adam olmuyor buna çözüm bulunması gerekiyor.

4) Taraftar desteğini kaybetmek istemeyen Vanspor’un birkaç maçlık galibiyet serisi yakalaması ve istenen oyunu sahaya yansıtması gerekiyor.

5) Maçın en üzücü anı Vanspor kalecisi Muammer Yıldırım’ın sakatlanması ve ambulansla hastaneye kaldırılması idi.

1 yorum:

  1. vansporu çok seviyorum birde beni alt yapıya alsa çok iyi olur saygılar vanspor

    YanıtlaSil