28 Ocak 2013 Pazartesi

MAÇ YAZISI : TOKATSPOR 0 - İNEGÖLSPOR 2


* 2. Lig Beyaz Grup 18. hafta karşılaşmasını Emre Bay izledi ve altligler.blogspot.com için yazdı. [ https://twitter.com/emrebay60 ]



Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta ligin ikinci yarısı bu hafta başladı. Grupta ilk yarıda mucizeyi başararak lig ikinciliğine kadar yükselen Tokatspor, kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı lig üçüncüsü İnegölspor’a 2-0 mağlup olarak ağır bir yara aldı. İnegölspor ise bu galibiyetin ardından grupta liderliğe yükseldi. Geçtiğimiz sezon ligde kalma mücadelesi verdiği ikinci yarıda, sahasında oynadığı ve yaklaşık 7 bin taraftarın takip ettiği Diyarbakırspor maçından bugüne adeta seyirci rekorunun kırıldığı müsabakayı 4.500'ün üzerinde taraftar topluluğu izledi.

Tokatspor’un devre arasında gerçekleştirdiği 3 transfere son anda TFF tarafından 100 bin liralık borç nedeni ile  gelen transfer yasağı neticesinde Beşiktaş A2 takımından Caner Turp, Adana Demirspor’dan Bilal Çubukçu ve Fethiyespor’dan Suat Mutlu bu zorlu müsabakada forma giyemedi. Tokatspor sahaya Mehmet, Oğuz, Alihan, Veysi, Hacı, Fatih Özdemir, Haluk, Ozan, Emin, Ercan ve Taylan ilk 11’i ile başlarken teknik direktör uzun bir aradan sonra kadroda sürpriz yaparak Fatih Özdemir ve Veysi Durmaz’a ilk 11’de şans verdi.

Tokatspor, taraftarının ve dolu tribünlerin coşkulu desteği ile müsabakaya hızlı başladı. Henüz 2.dakikada sol kanattan gelişen Tokatspor atağında Emin Yalın ceza alanına girerken sol çaprazdan ceza alanı içerisinde arka direğe ortaladı, arka direk önünde altı pas çizgisi üzerinde Ozan’ın pleasesi kaleci Sofu’yu da geçip ağlara gitmek üzere iken savunma tarafından çizgiden çıkarılırken net bir pozisyon da Tokatspor adına kaçmış oldu. 14.dakikada bu kez konuk ekipte Raif Demir, savunmadan atılan topla orta sahada buluştu. İleride sağ kanattan koşu yaparak hareketlenen arkadaşı İlhan’ı gördü. İlhan, Tokatspor yarı alanında sıfıra indi, ceza alanına ortaladı kaleci Mehmet’i geçen topu savunmada Oğuz, Mümin'den önce son anda uzaklaştırdı. İnegölspor’un etkili oynadığı dakikalarda bu kez 19.dakikada İnegöl savunmasından ileriye atılan uzun topla buluşan İlhan Depe hızlı şekilde Tokatspor ceza yayı üzerinde boşta bulunan arkadaşı Oğuz Kocabal’a çıkardı. Oğuz’un sert şutu az farkla üstten auta gitti. İlk yarının kalan dakikalarında net fırsatlar olmamakla beraber orta alan mücadelesi şeklinde geçen oyunda devre golsüz beraberlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya aynı ilk 11 tertibi ile başlayan Tokatspor’da değişen bir şey yok, manzara aynı idi. İkinci yarının ilk atağında 53.dakikada konuk ekip Berkay ile ceza yayı üzerinden kaleyi yokladı üstten aut. Herkes Tokatspor’dan silkinme ve oyun anlayışında değişme ile olmayınca maçın başından beri üstün oynayan taraf olan İnegölspor 57.dakikada bir faul neticesinde serbest vuruş kazandı. Tokatspor’un sol, İnegölspor’un sağ kanatından, Maraton Tribünleri önünden ve ceza alanını hafif çaprazdan gören bir yerden Berkay ceza alanına ortaladı, oluşan karambolde savunmadan seken top Raif’in önünde kaldı. Raif hemen arkasındaki Mümin’e çıkardı. Mümin’in nefis pleasesi ağlarla buluşunca konuk ekip 1-0 öne geçti. Golün ardından baskısını artıran İnegölspor yine 61.dakikada bu kez sol kanattan bir serbest vuruş kazandı. Yine Berkay ceza alanına ortaladı, ceza alanı içerisinde Raif dokundu herkesin bakışları arasında top direkten döndü. Oyundan iyice kopan Tokatspor, konuk ekibe pozisyon üstüne pozisyon vermeye başladı. 68.dakikada hızlı gelişen İnegöl atağında Mümin, ceza alanı çizgisi üzerinde ve kaleyi ortadan gören bir yer müsait pozisyonda olan arkadaşı Raif’i gördü. Raif ters köşedeki İlhan’a çıkardı. İlhan’ın sert şutunu kaleci Mehmet dahil herkes izledi. Top az farkla auta giderken bu topun auta gitmesine kimse inanamadı. Ve hemen 1 dakika sonrasında sahanın yıldızlarından İlhan, sağ kanattan aldığı topla rakiplerini birer birer geçti, çaprazdan ceza alanına girdi kaleci Mehmet ile karşı karşıya kaldı sert vurdu konuk ekibin 2. golü geldi. Bu golün ardından ise Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu’nun tribünleri boşalmaya başladı. Kalan dakikalarda pozisyon üretmekte zorlanan bir Tokatspor, 2-0 ve deplasmanda olmanın neticesinde oyunu kontrollü ve rölantide götüren bir İnegölspor’un mücadelesinde başka gol olmayınca konuk ekip adeta 6 puanlık bir maçı kazandı.

Müsabaka sonunda Gaziosmanpaşa Stadındaki 4500’ü aşkın taraftar konuk ekibi alkışlar ile soyunma odasına uğurladı. Tokatspor’da  teknik direktör Namık Altunsoy ise oyuncu seçimleri ile maça damga vurdu. Oyuna haftalardır istikrarlı oynayan Serkan Doğan’ı keserek yerine kadroya girmekte zorluk çeken Fatih Özdemir ile ilk 11 başlayan ve sağ beki Furkan Özyurt’u kulübede oturtarak orta sahada oynayan sol ayaklı Veysi’den sağ bek yaratmaya çalışınca o kanadı adeta koridora çevirdi. Rakipte bu zaafı iyi değerlendirince mağlubiyetin baş mimarlarından birisi oldu. İnegölspor’da İlhan, Berkay, Mümin adeta sahanın yıldızı olarak bu galibiyette baş mimar olarak büyük pay sahibi oldular. Bu İnegölspor Tokat’ta şimdiye dek izlediğim en iyi, en çok koşan ve en diri takım olarak şimdilik direkt olarak çıkmayı hak eden tek takım görünümünde. Tokatspor’da son olarak ise Alihan-Oğuz ikilisi stoper mevkisinde adetalar harikalar yaratarak maçın 4-0, 5-0 gibi bir skor ile bitmesinin de önüne geçtiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder