10 Kasım 2012 Cumartesi

MAÇ YAZISI : PENDİKSPOR 1 - NAZİLLİ BELEDİYESPOR 0


* 3. Lig 3. Grup 11. hafta mücadelesini Erkan Aday, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [http://www.facebook.com/erkan.aday.1]



OYNAYAN KAZANDI..

Hem futbol oynayan hem de izleyenler için “tam futbol havası” denilebilecek, güneşin bulutların arasından ara sıra yüzünü gösterdiği  serin bir İstanbul gününde gittim Pendik Stadyumu’na.. Stadyuma girişte neredeyse hiç sıra beklemeden turnikelerden geçip tribündeki yerime oturdum. Evsahibi takım seyircisine ayrılan yerlerin yaklaşık %80’e yakın bir bölümü doluyken, misafir takım için ayrılan tribünde de yaklaşık 20-30 kişilik bir taraftar grubu Nazilli Belediyespor’u desteklemek için gelmişti.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynadığı yedi lig maçının sadece birini kazanmış, üçünde berabere kalmış Pendikspor’la, yine yedi maçının ikisini kazanabilmiş, ancak dördünden de berabere ayrılmış Nazilli Belediyespor karşı karşıya gelecekti.

Karşılaşmadan önce konuştuğum Pendikspor taraftarları bu maçın mutlaka kazanılması gerektiği konusunda hemfikir olsalar da, sezon başından bu yana sadece bir maç kazanmış olmanın tedirginliği de konuşmalarından anlaşılabiliyordu. Nazilli Belediyespor’un da teknik direktör değişikliğine gittiği ve yeni teknik direktörleri Cüneyt Biçer’in maça 3 puan parolasıyla çıkacaklarına ilişkin beyanları göz önüne alındığında, iki takımın da kazanmak isteyeceği tempolu ve çekişmeli maçın bizleri beklediğine emindik.

Maçın başlamasından kısa bir süre sonra ise beklentilerimizde yanıldığımızı anladık. Zira Pendikspor, kazanmaya odaklı, sahaya iyi yayılan ve ayağa hızlı pas yapmaya çalışan bir onbirle sahadayken, Nazilli Belediyespor’un savunma güvenliğini ön planda tutmaya çalışan bir onbirle sahada olduğunu gördük. Buna paralel olarak Pendikspor da maçın ilk dakikalarından itibaren oyunun kontrolünü eline aldı ve üst üste ve rakip yarı alanda hızlı paslarla da desteklediği hücumlarla Nazilli kalesini yoklamaya başladı. Henüz karşılaşmanın 3. dakikasında kaleciyle karşı karşıya gelen Umut’un vuruşu kaleci Kurtuluş’ta kalırken, dakikalar 10’u gösterdiğinde Samet’in yaklaşık 30 metreden çıkardığı füzesi üst direğe çarparak auta gidiyordu. Bu pozisyonlar Pendikspor taraftarını umutlandırırken, Pendiksporlu futbolcuların özgüveni daha da artıyor ve sahaya daha iyi yayılmaya ve oyunda etkilerini artırmaya başlıyorlardı. Nitekim maç da ilk yarıda bu şekilde geçti, Nazilli Belediyespor’un sadece bir etkili şutu oldu, onu da daha önce İstanbulspor’dan tanıdığımız tecrübeli Haluk kurtardı.

İlk yarı boyunca birçok defa Nazilli Belediyespor  ceza alanı yakınlarına paslarla kolayca gelen Pendikspor’lu  futbolcular gerek rakibin ceza yayı çevresini kalabalık tutmasından, gerekse son paslardaki hatalarından dolayı farkı artırmayı başaramadılar. Pendikspor’un bu atak oyununda teknik direktör Mehmet Erdal Alpaslan’ın da hakkını vermek gerekir. Zira neredeyse bir 12. oyuncu gibi kenardan sürekli oyunun içinde yer aldığı gibi, savunma dörtlüsünü de orta sahaya yakın oynamaları konusunda kenardan sürekli ikaz etti, takımının atak futbol oynamasında temel etken oldu.

İlk yarı boyunca Nazilli Belediyespor ise savunma yapmaya çalışan ancak organize hücum edemeden sadece savunma yapan bir görüntü çizdi.  Zaman zaman ani ataklar geliştirmeye çalışsalar da bu tarz bir futbola uygun görünmeyen Muğdat-Burhanettin ikilisinin çok etkisiz olmaları bu atakların tehlikeye dönüşmesine yeterli olmadı. Teknik yönden iyi bir oyuncu olan Muğdat ağır kalırken, fiziken daha çok hava toplarına hâkim olduğu izlenimi veren Burhanettin ise yaptıkları ve yapamadıklarıyla neredeyse takımının 10 kişi oynamasına neden oldu ve bu iki oyuncu da Pendikspor savunmasını zorlayamadılar.

Nitekim karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarısına benzer şekilde geçti; Pendikspor rakip kalede gol ararken Nazilli Belediyespor öncelikle kendi kalesini savunmaya çalıştı. Nihayet Pendikspor’da, maç boyunca orta sahada arı gibi çalışan  Caner dakikalar 62’yi gösterdiğinde ceza alanı ön çizgisi yakınlarından attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.  Golden sonra Hakan’ın da oyuna girmesiyle Naziili Belediyespor biraz kıpırdanır gibi olsa da maç başından beri süregelen “organize atak geliştirememe”  özellikleri devam etti ve fazla etkili olamadılar. Hatta karşılaşmanın sonlarında Pendikspor skoru koruma içgüdüsüyle biraz savunmaya çekilir gibi olduysa da Nazilli Belediyespor bunu değerlendirmekten çok uzak bir görüntüdeydi. Ve karşılaşma da Pendikspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçta Pendikspor adına tüm oyuncular mücadeleleri ve sürekli kazanmayı düşünen oyun anlayışlarıyla takdir toplarken, özellikle savunmada Cemal başta olmak üzere 19 yaşındaki Oğuz ile sağbekte başarılı bir oyun ortaya koyan tecrübeli Abdullah, orta sahada Samet ve golü atan Caner etkili bir oyun ortaya koydular. İkinci yarıda oyuna giren Arif de takımının hücumuna zenginlik getirdi. Şansı yanında olsaydı gol ya da goller de atabilirdi.

Nazilli Belediyespor ise en az bir puan almaya gelen, ancak organize olamayan ve dağınık oyun anlayışıyla 3 puanı rakibine bırakırken, bireysel olarak iyi bir oyun ortaya koyan savunmacılar Yusuf ile Erdinç, orta sahada da Aykut ve Mehmet Ersavaş’ın performansları konuk takım adına sevindirici olan tek unsurdu.
Karşılaşmanın sonunda Pendikspor’un bu galibiyetle gelecek haftalara daha umutla baktığını söyleyebiliriz. Naziili Belediyespor’un ise yeni teknik direktörüyle biraz süreye ihtiyaç duyduğunu söylemek yanlış olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder