16 Kasım 2012 Cuma

MAÇ YAZISI : BURSA MERİNOSSPOR 1 - KESTEL BELEDİYESPOR 1

* Bölgesel Amatör Lig 9. Grup 7. hafta mücadelesini Tarık Tarım, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/tariktarim]


BAL 9.Grup'ta zirve mücadelesinden kopmak istemeyen iki Bursa temsilcisi Merinosspor ve Kestel Belediyespor kozlarını Merinos Stadyumu'nda paylaştı.

Evsahibi ekibin 24.dakikada Nedim ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadığı karşılaşmada ikinci yarı atılan karşılıklı gollerle takımlar puanları paylaştı, 1-1.

Bursa Merinosspor'un: Sefer, Tarık, Osman Demir, Okan Koç, Cengiz, Muhammet, Selçuk, Erdi, Nedim ve Osman Özdemir ilk 11'i ile sahaya çıktığı karşılaşmada,

Konuk Kestel Belediyespor: Faruk, Nurhan, Erkan, Onur, Okan Eken, Yakup, Fatih, Okan Yurttaş, Hasan, Evren ve Dursun ilk 11'i ile mücadeleye başladı.

Karşılaşma Merinossporlu futbolcuların santrasıyla başladı ve defansın arkasına atılan topa hareketlenen Nedim Vatansever topa dokunmadı. Merinosspor henüz 10.saniyede öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Oyun iki ekibinde hücumu düşünmesiyle keyifli ve bol pozisyonlu geçmeye aday görüntüsünü henüz ilk dakikalarda vermeye başladı. 4.dakikada Kestel Belediyespor'da Yakup'un pasıyla hareketlenen Evren'in vuruşu kaleci Sefer'de kaldı. 7'de ceza sahasının 2-3 metre kadar uzağından Osman Özdemir'in kullandığı serbest vuruşta köşeye giden topu iyi yer tutan Kestel Belediyespor kalecisi Faruk kontrol etti. Maçın en ciddi atağı 12. dakikada gerçekleşti. Osman Özdemir'in sol kanattan getirdiği ve ceza sahasına ortalıdığı topa arka direkte kayarak dokunan Selçuk'un bu vuruşu yan ağlarda kaldı. Kestel Belediyespor'un defansın arkasına adam kaçırma girişimleri kaleci Sefer'in takibi sayesinde 2-3 kez başarısız olurken, 24.dakikada defanstan Cengiz'in uzun topunu Kestel Belediyespor'da Erkan Durak sektirdi, pozisyonu takip eden Nedim Vatansever kaleci ile karşı karşıya kaldı. Havadaki topa kontrolsüz çıkan kaleci Faruk, Nedim'i yere serdi ve karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen tecrübeli golcü Nedim'in köşeye giden plasesini Kestel Belediyespor'un kalecisi Faruk uzandı ve çıkardı, kaleciden seken topa Ender vurdu top üstten auta gitti. Bursa Merinosspor öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Kaçan penaltıdan sonra moral üstünlüğünü eline geçiren Kestel Belediyespor her iki kanattan gerçekleştirdiği ciddi ataklarla Merinosspor kalesini ablukaya aldı. Yakup ve Okan'ın şutlarını kaleci Sefer bloke ederken, Fatih'in sağ kanattan yaptığı tehlikeli ortada top herkesi geçti, arka direkte Evren'den önce topa müdahale eden Cengiz Özbek takımını mağlup duruma düşmekten kurtardı. İlk yarıda kaçan penaltı ve bol pozisyona rağmen gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdiler.

İkinci yarıda Kestel Belediyespor ilk dakikalarda etkili olmaya başladı. 48.dakika da Onur Eriş'in kullandığı serbest vuruş kaleci Sefer'de kalırken, 54'te Onur Yurttaş'ın şutu az farkla auta çıktı. 66.dakikada hızlı gelişen Bursa Merinosspor atağında sağ kanattan topu taşıyan Selçuk Mengütay son çizgiden ortasını yaptı, arka direkten topa uçarak düzgün bir kafa vuruşu yapan Ender meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu, 1-0. Golün şokunu atlatmaya çalışan Kestel Belediyespor defansında açıklar vermeye başladı. 70 ve 72.dakikalarda defansın kademe hatası yaptığı konuk ekipte kaleci Faruk tehlikeleri uzaklaştırdı. 73. dakikada sağ kanattan Okan Yurttaş Osman Demir tarafından yere düşürüldü, karşılaşmanın hakemi önce serbest vuruş kararı verirken, yardımcısının uyarısıyla penaltı kararı verdi. Pozisyonun dışarıda gerçekleştiğini belirten Bursa Merinossporlu futbolcuların sert itirazları sonucunda Tarık ve Osman Demir sarı kart gördü. Topun başına geçen Kestel Belediyespor kaptanı Nurhan düzgün bir vuruşla maçta eşitliği sağladı, 1-1. 86. dakikada Okan Yurttaş orta alandan atılan uzun topa hareketlendi, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu önüne aldıktan sonra biraz ağır davranınca defansta Okan Koç araya girerek takımını mağlup duruma düşmekten kurtardı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve zirve mücadelesi yapan iki güçlü Bursa temsilcisi puanları paylaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder