16 Kasım 2012 Cuma

MAÇ YAZISI : KAYSERİ ŞEKERSPOR 1 - KASTAMONUSPOR 0


Kayseri Şekerspor ağır zeminde Timur Kosovalı’nın attığı golle kazanmasını bildi.


ŞEKER ZOR KURTARDI: 1-0

Stat: Kadir Has Yan Saha
HAKEMLER: Niyazi İzgören** Ersan Anşin** Mürvet Yavuztürk** 4.Hakem: Mikail Cihangir
KAYSERİ ŞEKERSPOR: Erman Sarı**** Altan Güneş** İsmail Bulut** (Dk.60 Ramazan Övüç**) Gökhan Günaydın** Hakan Doğru** Serkan Bolat** Bilal Özhan** (Dk.86 Gerncay Erten**) Volkan Can** Timur Kosovalı*** Emre Erol** (Dk.40 Murat Davutoğlu**) Bilal Kılıç**
KASTAMONUSPOR: Yusuf Yardımcı* Aladdin Okumuş* Mesut Okumuş** Fırat Saesen* Doğancan Memicil* Uğur Yalçın** Sezer Akman* Haşım Çoban* Erkan Gazioğlu* (Dk.Emir Özbilen*) Serhat Taştan*
GOL: Timur Kosovalı Dk.84 (Kayseri Şekerspor)
SARI KARTLAR: Dk.38 Hakan Doğru, Dk.46 Gökhan Günaydın, Dk.63 Bilal Kılıç, Dk.81 Serkan Bolat ve Dk.85 Murat Davutoğlu (Kayseri Şekerspor) Dk.10 Alaattin Okumuş, Dk.30 Fırat Sağesen, Dk.63 Mesut Okumuş ve Dk.79 Serhat Baştan (Kastamonuspor)
Aralıksız yağan yağmur nedeniyle iki takımda ayakta durmakta zorluk çekerken Şekerspor Timur’un serbest vuruştan attığı golle karşılaşmayı kazandı.
Karşılaşmanın henüz başlarında konuk ekip Mesut Okumuş ile pozisyon buldu ancak değerlendiremedi.
4. dakikada orta alanı çabuk geçen İsmail Bulut top ile buluştu. İsmail’in sert şutu kalecide kaldı.
6. Dakikada Şekersporlu Bilal Kılıç sağ taraftan yapılan köşe vuruşuna Kastamonu savunması tekrar kornere attı. Altan Güneş’in kullandığı köşe vuruşunda rakip tehlikeyi savuşturdu.
8. dakikada Kastamonusporlu Aladdin topu Doğancan’a çıkarttı ancak Erman Sarı topu kontrol etti.
9. Dakikada Erman topu oyuna çabuk soktu. Sağ çaprazda topla buluşan Altan’ın şutu kaleyi bulmadı.
33. Dakikada konuk ekipte Uğur, Şekerspor savunmasını geçmesine rağmen topu Recep ile buluşturamayınca müsait pozisyondan yararlanamadı.
35.Dakikada Kastamonuspor maçtaki en net gol pozisyonunu yakalamasına rağmen değerlendiremedi.
45. Dakikada Volkan Can’ın ortasında topla buluşan Timur Kosovalı’nın sert şutu kalecide kaldı.
İlk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarının ilk önemli atağını konuk ekip buldu. Haşim’in kaleyi yokladığı şutu Şekerspor savunmasında kaldı.
50. Dakikada Şekerspor rakip ceza alanının ortalarından serbest vuruş kazandı. Altan Güneş’in kullandığı serbest atışta Serkan Bolat yükseldi ancak topa dokunamadı.
56. Dakikada Şekerspor Timur Kosovalı ile gole yaklaştı ancak sonuca gidemedi.
61. dakikada rakip alanın ilk metrelerinden Serbest vuruş kazanan Kayseri Şekerspor’da topun arkasına geçen Timur oldu. Timur’un yerden sert şutu kimseye değmeden dışarı çıktı.
62. dakikada Kayseri Şekerspolu Haklan Doğru ile Kastamonusporlu Mesut arasında çıkan tartışmaya iki takım sporcuları da dahil oldu. Hakemlerin çabasıyla tartışma büyümeden sona erdi.
76. Dakikada kayseri şekerspor kontra atağında geriye dönmek isteyen futbolcunun pası suya takıldı. Timur’dan önce müdahale eden Kastamonu savunması kalesindeki tehlikeyi önlemiş oldu.
84. Dakikada ceza yayının 3-4 metre gerisinde yapılan faul sonrası şekerspor serbest vuruş kazandı. Topun arkasına geçen Timur Kosovalı’nın sert şutu üst direğe çarparak ağlarla buluştu. 1-0
88. Dakikada Kastamonuspor bu sefer tehlikeli olabilecek yerden serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşta topu önünde bulan Kastamonusporlu Haşim’in sağ çaprazdan çektiği şutu Erman sarı kornere çeldi. Korner atışında top penaltı noktasına geldi. Karambolde kalan topu Erman Sarı kontrol ederek tehlikeyi önledi. Uzatma dakikalarında tüm hatlarıyla atağa çıkan konuk ekip başarılı olamayınca Şekerspor sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.

ERÇEVİK, BİZİ ZEMİN ZORLADI
Karşılaşma sonrası açıklama yapan Kayseri Şekerspor Teknik Direktörü Cahit Erçevik zeminin kendilerini çok zorladığını kaydederek şöyle devam etti, “Takım olarak iyi mücadele edemedik. Hatta kötü bile oynadık. Ancak bizi zorlayan rakip değil zemin oldu. Gün boyu yağan yağmur ve sahada zaman zaman biriken su bize çok zorluk çektirdi. Hava daha güzel olsa biz çok daha iyi oynardık. Bizim gibi oyun oynamak isteyen takımlar için son derece zor bir zemin vardı. Bundan sonra bununda önlemini almaya çalışacağız. Kazandığımız için mutluyuz. Yükselişimiz devam etti. Grubun zirvesinde bulunan rakiplerimiz birbirleriyle oynayacak. Biz daha alt sıralardaki takımlarla oynayacağız.” dedi

Gün boyu yağan yağmur nedeniyle sahada yer yer göletlenmeler oluştu. İki takımda rakipten çok saha ile mücadele ettiler. Kastamonuspor sağ kanattan gitmeye çalışırken Kayseri Şekerspor takım olarak rakibe yüklenmeye çalıştı. İlk yarının ortalarında etkili olan taraf konuk ekip iken ilk yarının sonunda ve ikinci yarı Kayseri şekerspor çok daha iyi oynadı. Kastamonuspor yine gününde olan Erman sarı'yı bir turlu geçemedi. Uzun zaman sonra kadroya alınan ve Ramazan Övüç olumlu not aldı. Timur Kosovalı'nın frikektan attığı şık golden sonra maçın son anları ve uzatma dakikalarında Kastamonuspor takım ahlinde atak yaptı ancak başarılı olamadı. Şekerspor evinde kazanmaya devam ediyor bu galibiyetle puanını 19'a çıkarttı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder