25 Kasım 2012 Pazar

MAÇ YAZISI : BUCASPOR 3 - GÖZTEPE 0


* 1. Lig 13. hafta mücadelesine dair yazı Ahmet Mert Can'ın [https://twitter.com/amertcan10] bloğundan yazarının onayıyla alıntılanmıştır. [http://ahmetmertcan.blogspot.com/2012/11/ptt-1ligde-13hafta-bucaspor-goztepe-mac.html]  


PTT 1.Lig'de 13.hafta mücadeleleri oynanıyor.İzmir derbisinde Bucaspor, Yeni Buca Stadı'nda Göztepe'yi ağırladı. Karşılaşmayı yerinde izleme fırsatı buldum.Rüzgarın zaman zaman paslaşmayı dahi engellediği maçın tamamında rakibine üstünlük kuran Bucaspor, karşılaşmayı da hak ettiği şekilde 3-0 kazandı. Goller; Dahmane, Zafer Çevik ve Mehmet Batdal'dan geldi.Özellikle Mehmet Batdal'ın jeneriklik golü deyim yerindeyse şapka çıkartılacak cinstendi. Erkan'ın çalımı ve ortası Mehmet'in muhteşem vole vuruşu, üst direk ve topun ağlara gidişi görülmeye değerdi.

Maçın genelinden bahsetmek gerekirse; Göztepe teknik heyeti sahaya sürdüğü kadroyla Bucaspor'un işini bir hayli kolaylaştırdı diyebiliriz. Ev sahibi takımın savunmasında yer alan; hava toplarına hakim Efe ve ayağa oyunda etkili Luiz'in arasına İbrahim gibi ağır ve hava toplarında pek de etkili olmayan bir ismi sürmek, maça beraberlik parolasıyla çıkıldığının göstergesiydi.Ancak Göztepe'nin bunu yapabilmesi için savunmasının hatasız oynaması gerekiyordu.Nitekim bu da gerçekleşmedi.

İleri uçta oynayan Mehmet Batdal hem havadan hem de yerden Veli ve Aytek ikilisine müthiş bir üstünlük kurdu. Sağ önde Zafer'in gerek hücumda gerekse savunmada yaptığı işler inanılmazdı.Kaptan ilk golün hazırlayıcısı 2.golün de sahibiydi.Sol önde oynayan Dahmane, M.Batdal-Zafer ikilisine nazaran etkisizdi.O da yüksek performans sergileseydi tarihi bir skora tanıklık edebilirdik. Bir de bu üçlünün ortasında yer alan Umut Gündoğan var ki... O nasıl bir enerjidir? Sağda, solda, ortada, ileride, geride, pres yapıyor, top çalıyor, ikili oyunu-duvar paslarını çok iyi yapıyor, hücum hattına destek oluyor, savunmaya aynı şekilde... Bir orta saha oyuncusu ne yapması gerekiyorsa hepsini fazlasıyla yaptı. 1990 Belçika doğumlu olduğunu ve Türkiye'de ilk kez Gençlerbirliği forması giydiğini hatırlatmak isterim.


Bucaspor'da ümit milli kaleci Ömer'e pek fazla iş düşmedi. Bekler Okan ve özellikle Erkan çok başarılı performans sergilediler. Stoperlere de pek fazla iş düşmedi ancak zaman zaman yaptıkları yerinde müdahalelerle dikkat çektiler.Orta alana bakarsak; Aykut ön liberoda görevini en iyi şekilde yerine getirdi.Civar özellikle ilk yarıda oyunun her iki yönünü de çok iyi oynadı. Sakatlanan oyuncular Aykut ve  Okan'ın yerine Berkay ve Fahri şans buldular.Son 10 dakika da teknik direktör Sait Karafırtınalar 1995 doğumlu Taylan Antalyalı'yı oyuna sürdü. Bucaspor üretime son hızıyla devam ediyor.Tebrikler Bucaspor!

Göztepe'de oyuncu değerlendirmesi yapmak gerekirse; ilk yarıda göze batan, birşeyler yapmak için çabalayan tek isim genç oyuncu Halil Akbunar'dı. Ancak 2.yarıda o da yoruldu ve Göztepe'nin tek silahı da etkisiz hale geldi. Göztepe'nin kaderi sezon ortasında netlik kazanacaktır.Bu oyuncu kadrosuyla başarının gelmesi imkansız gibi gözüküyor.Yapılacak takviyelerle takım çıkış yakalayabilir aksi taktirde bu ligde kalmaları çok zor gözüküyor. Göztepe'ye de ilerleyen haftalar için başarılar diliyorum.

Son olarak taraftarlara değinerek yazımı tamamlayacağım.Buca Arena'yı hemen hemen dolduran Bucaspor taraftarını kutluyorum. Maçta yaptıkları görsel şovlar için de tebrik ederim ancak bir konuda söylemek istediklerim var. 90 dakikalık maç süresine yarım saatlik maç öncesini de eklersek 120 dakika eder.Yani 2 saatlik bir süreçten bahsediyorum. Bu 120 dakikanın 100 dakikasında rakip takım oyuncularına küfür ederek ne kazanılabilir? Rakip takımın performansını düşürür mü yoksa rakibi hırslandırır mı? Kendi takımınızın oyuncularını, rakip takıma küfür ederek motive edebileceğinizi mi düşünüyorsunuz? İnanın bu topluluğa, bu müthiş atmosfere hiç yakışmayan bir tabloydu. Ben duyduklarımdan ötürü utanırken, binlerce kişinin hep bir ağızdan bunları söylemesi ve bu insanların 18-20'li yaşlarda ülkemizin geleceği olan gençler olması gerçekten düşündürücü ve üzücü bir durum. Umarım ilerleyen haftalarda hiçbir stadyumda böyle senaryolarla karşılaşmayız. Önümüzdeki hafta; Göztepe kendi evinde 1461 Trabzon'u ağırlayacak. Bucaspor ise Samsun deplasmanına gidecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder