20 Kasım 2012 Salı

MAÇ YAZISI : KASTAMONUSPOR 1 - GÖLCÜKSPOR 2


* 3. Lig 1. Grup 12. hafta mücadelesini Vahit Akgün, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/vhtakgun]


Maçı iki bölüm halinde inceleyebiliriz : ilk 70 dakika ve son 20 dakika.

BİRİNCİ KISIM: İLK 70 DAKİKA

Maça Kastamonuspor son haftalarda aldığı kötü sonuçlardan sonra tekrar toparlanabilmek için iyi hazırlanmıştı ve hedef mutlak 3 puandı. Maça hızlı başlayan taraf Kastamonuspor oldu. İlk dakikalardan maçı rakip kaleye yıkan Kastamonuspor ilk etkili pozisyonuna Mevlüt’le girdi ama golü bulamadı. 2 dakika sonra kullanılan köşe vuruşunda Haşim’in müsait yerdeki kafa vuruşu çok az farkla dışarı gitti ve Kastamonu mutlak golden yararlanamadı. 17.dakikada sol kanattan gelişen Kastamonuspor atağında Uğur’un ortasını Haşim çok güzel bir şekilde Mevlüt’ün önüne indirdi. Mevlüt de güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Golden sonra da maçın hakimi Kastamonuspor’du. Gölcükspor’un orta sahasında ciddi sıkıntılar vardı ve Kastamonuspor çok rahat bir şekilde ilk yarıda Gölcük orta sahasını geçti. Etkili oyununu sürdüren Kastamonuspor ilk yarıda başka gol bulamadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi. İlk yarıda Gölcükspor’un uzaktan 1-2 şutu dışında önemli diyebileceğimiz pozisyonu olmadı.

İkinci yarıya Gölcükspor oyuncu değişikliği ile başladı. Kastamonuspor ise beklenmeyecek bir şekilde hızlı başladı maça. 48.dakikada Mevlüt atılan ara pasında kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleciyi geçmeye çalışan Mevlüt zor da olsa topu kaleye gönderdi ama Gölcükspor’un stoperi topa son anda dokundu ve top üst direğe çarpıp oyun alanına geri geldi. Bu ataktan yaklaşık 5 dakika sonra Kastamonuspor bu sefer Serhat’la kaleci ile karşı karşıya kaldı. Serhat da kaleciyi geçmeye çalıştı ama bunda başarısız oldu ve Kastamonuspor 5 dakikada yüzde yüz 2 gol pozisyonundan yararlanamadı. Gölcükspor’un orta sahası ilk yarıda olduğu gibi 2. yarıda da çok kolay geçildi. Bu 2 ataktan sonra yine maçı tek kale oynamaya çalışan Kastamonuspor’da Serhat yine atılan ara pasta karşı karşıya kaldı ama topu kaleciye nişanladı. Bu pozisyondan yaklaşık 4 dakika sonra sağ çaprazdan yapılan ortaya Serhat bomboş pozisyonda vuramadı ve yüzde yüz bir gol daha kaçtı. 65. dakikaya gelindiğinde Kastamonuspor 5 tanesi yüzde yüzlük gol pozisyonunu olmak üzere 8 pozisyondan yararlanamadı. Ayrıca Kastamonuspor 45-70. dakikalar arasında Uğur ve Emin ile de uzaktan şutlarda etkili olmaya çalıştı ama kaleciyi geçemedi. Gölcük Teknik Direktörü takımı düzeltebilmek için 63.dakikada 3 oyuncu değiştirme hakkını da kullandı. Gölcükspor’un ilk 70 dakika notlara girebilecek pozisyonu olmadı.


İKİNCİ KISIM: SON 20 DAKİKA

Gelelim maçın son 20 dakikasına. İlk 70 dakikada Kastamonuspor çok etkili oynadı ve sayısız gol pozisyonundan yararlanamadı. Tabii iş böyle olunca biraz laubali bir şekilde de oynama oldu futbolcularda ki bunun cezası 75.dakikada kesildi. Gelişen Gölcükspor atağında oluşan karambolde Kastamonusporlu futbolcular topu uzaklaştıramadı ve Gölcüksporlu futbolcu Mesut topu ağlara gönderdi. Golü yedikten sonra kendine gelemeyen Kastamonuspor maçın hakimiyetini rakip takıma kaptırdı. Kastamonuspor’a bu golden sonra 2. darbe 82. dakikada geldi. Sağ kanattan yapılan ortada kaleci Yusuf’un tokadı kısa düştü ve ceza yayı üzerindeki Ahmet topla buluştu. Topu Yusuf’tan kurtaran Ahmet golü atacakken kaleci Yusuf, Ahmet’in belinden çekti ve hakem tartışmasız penaltı kararı verdi. Kaleci Yusuf da sarı kart gördü. Bu dakikada hakeme şiddetli bir şekilde itiraz eden Mevlüt direkt kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Penaltının başına geçen Sadettin topu ve kaleciyi farklı taraflara gönderdi ve Gölcükspor 2-1 öne geçti. Bu golden sonra iyice dağılan Kastamonuspor maçtan 2-1 mağlup ayrıldı.

Maç hakkında kısaca bir yorum yaparsak baskılı ve etkili oynayan Kastamonuspor maçtan şanssız bir şekilde mağlup ayrıldı.Futbolun ALTIN KURALI bu maçta çok net bir şekilde gözümüzün önüne geldi: ATAMAYANA ATARLAR.


STAT: Gazi
HAKEMLER: Tarkan Önsal (7), Mustafa Aldemir (7), Mükremin Uzer (7)
KASTAMONUSPOR: Yusuf (5)- Alaaddin (6), Muhammet (5), Fırat (5), Doğancan (5), Uğur (7), Sezer (6), Muhammet Haşim (5), Mevlüt (5), Emin (7) (Dk.82 Erkan 5), Serhat (6)
GÖLCÜKSPOR: Ertuğrul (7)- Süleyman (5) (Dk.46 Selim 7), Ensar (7), Murat (6), Mert Ege (8), Göktuğ (6), Burak (7), Sezgin (5) (Dk.64 Sadettin 7), Ahmet (6), Mesut (8), Bahri (6) (Dk.55 Erkan 6)
GOLLER: Dk.17 Mevlüt (Kastamonuspor), Dk.75 Mesut, Dk.85 (penaltı) Sadettin (Gölcükspor)
KIRMIZI KART: Dk.83 Mevlüt (Kastamonuspor)
SARI KARTLAR: Yusuf, Fırat, Doğancan, Serhat (Kastamonuspor), Süleyman, Erkan (Gölcükspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder