16 Kasım 2012 Cuma

MAÇ YAZISI : KIZILCAHAMAMSPOR 3 - ALTAY 3


* 2. Lig Beyaz Grup 11. hafta mücadelesine dair yazı Ahmet S.oğlu'nun [https://twitter.com/ahmetsoglu] bloğu ankaradan futbol blogtan yazarının onayıyla alınmıştır.  [http://ankaradanfutbol.blogspot.com/2012/11/kzlcahamamspor-altay.html]

Öncelikle 2 gol atan ve ilk golde penaltıyı oluşturan Hüseyin Bak maçın yıldızıydı. Savunmanın ortasında oynayan bu sezon attığı gollerle takıma 9 puan kazandıran iki as oyuncumuzdan yoksun çıktık maça. maçın başlama düdüğünden sonraki ilk Altay atağında hakem penaltı ve kırmızı kart verdi. Penaltı olabilir ama kırmızı kart sert bir karardı. Maçın hemen başında ev sahibi takımı aleyhine hem penaltı hem kırmızı kart vermek her hakemin yapacağı iş değil.Mutlaka bir bit yeniği var bu kararda.Aynı hakem durum 3-1 iken Altay takımının sarı kartlı 50 numaralı futbolcusunun yaptığı belkide direkt kırmızı kartlık harekete sarı kart bile vermeden oyuncuyu hemen olay yerinden uzaklaştırdı. İlk yarı Altay takımı akıllı oynadı. 1-0'dan sonra hemen 2. golü buldular o dakikadan sonra da top çevirmeye başladılar.İlk yarının son dakikalarında kaleci Ergin'in büyük hatasıyla skor 3-0'a geldi. Bu andan sonra staddaki taraflarımızın da bir bölümü staddan ayrıldı. İkinci yarıya Mülayim Erdem - Sebo değişikliğiyle başladık. Sebo orta alana hareketlilik getirdi. Hüseyin Bak'ın şutunda top rakip defans oyuncusunun eline çarptı ve penaltıyla skoru 3-1 yaptık. Bu dakikadan sonra tribünlerde biraz hareketlendi. Bu sezon yaptığımız en iyi iş duran top kullanmak. 85. dakikada Hüseyin Bak kafa vuruşuyla farkı 1'e indirdi. 90+4.dakikada yine Hüseyin Bak attığı ilk golün tıpatıp aynısını atarak beraberliği getirdi. Hakem de santrayla son düdüğü çaldı. 4-5 dakika daha olsaydı maçı kazanacağımıza eminim.

10 kişiyle yaklaşık 90 dakika mücadele edip Altay karşısında önemli bir geri dönüşe imza attık. Altay takımı çok genç. Mutlaka Beyhan hocanında yanlış hamleleri vardır ama bu beraberliği tamamen Beyhan hocaya yormak olmaz bence. Örneğin maç 3-1 Altay lehine devam ederken ve Altay kontra atağa çıkmışken genç ve tecrübesiz olduğu belli olan Altay'lı bir futbolcu pas yapıp maçı tamamlamak yerine 30 metreden kaleye şut çekiyor. Buna benzer bir çok pozisyon da yaşandı maçta. Ben Altay'ın bugünki futbolcu kadrosuyla üst lige çıkmasının çok zor olduğuna inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder