7 Kasım 2012 Çarşamba

MAÇ YAZISI : OYAK RENAULTSPOR 0 - EMRESPOR 1


* 3. Lig 3. Grup 10. hafta mücadelesini Tarık Tarım, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/tariktarim]


Spor Toto 3.Lig 3.Grup'ta üst üste aldığı kötü sonuçlarla zirveden uzaklaşan ve taraftarlarını üzen Oyak Renaultspor, kötü gidişe Isparta Emrespor karşısında da son veremedi ve sahadan 0-1 mağlup ayrıldı.

Lige fırtına gibi giriş yapan ve ilk 4 haftada topladığı 12 puanla liderlik koltuğuna oturan sarı siyahlılar, daha sonra çıktıkları 6 karşılaşmada 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak hayal kırıklığı yarattı.

Evinde üst üste 3.cü mağlubiyetini alan Bursa temsilcisinde kötü gidişatı durdumak için bu hafta radikal kararlar alınmasını bekliyorum.

Maça gelirsek, ev sahibi Oyak Renaultspor: İbrahim Genç, Mesut Özgür, Mesut Gün, Taha Evke, Hüseyin Civelek, Serkan Urgancı, Caner Karuk, İrfan Şişova, Uğur Aydın, Abdulmuttalip Altın ve Fatih Sercan Ekinci 11'i ile başladı.

Rakip Isparta Emrespor: Onur Okan, Sefa Durmuş, Serhat Hürriyet, Emir Bağcı, Osman Oğuz, Hüseyin Daş, Emrah Sansar, Mustafa Ünver, Alihan Ünal, Şükrü Can Yılmaz, Arif Alemdar kadrosuyla maça başladı.

Hafta içi antrenmanlarda hırslı olduklarını ve bu maçı dönüm noktası olarak gördüklerini belirten Oyak Renaultsporlu futbolcular maçada hızlı başladı. Orta alanı çabuk geçip pozisyon üretme niyetinde olan Renaultspor, Mustafa ve Arif ikilisinin maç boyunca mükemmel oyunları yüzünden bunu hiç gerçekleştiremedi desem yeridir.

İlk ciddi atak 13. dakikada gerçekleşti. Sol taraftan Uğur'un ceza sahasına yağtığı ortayı Sercan müsait pozisyondaki Caner'e indirdi, Caner sol ayağıyla topa vurdu, meşin yuvarlak kaleci Onur'da kaldı. Serkan Urgancı'nın kullandığı köşe vuruşunda defanstan gelen Taha oluşan karambolde topu önünde buldu. Dönüp vurmak isteyen futbolcu topu ıskalayınca takımının öne geçme fırsatını iyi değerlendirememiş oldu. 20.dakikada Uğur'un sakatlanarak yerini Cengizhan'a bırakmasıyla hücumda bocalayan Oyak Renaultspor, orta alandaki üstünlüğü rakibine teslim edince kalesinde üst üste pozisyonlar gördü. Önce Arif'in şutu, ardından da Alihan'ın kafa vuruşları auta gitti. 31'de Mesut Özgür'ün sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta dev forvet Sercan kafayı vurdu, topu çizgi üstünden Emresporlu Sefa Durmuş çıkardı ve maçın o dakikaya kadarki en net gol pozisyonunda top ağlara gitmedi. 39. dakikada Emir Bağcı'nın ceza sahasına atılan uzun topu sektirdi, kaleciyle karşı karşıya kalan Serkan Urgancı topun dibine girdi, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı. İlk yarının kalan dakikalarında ciddi bir pozisyon gelişmedi ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi.

İkinci devre'nin ilk atağında 47.dakikada kornerden gelen topa İrfan iyi yükselip köşeye vurdu, topu bir kez daha Sefa Durmuş çizgi üzerinden çıkararak adeta rakip takıma duvar ördü. Maçta dengeyi yakalayan Isparta Emrespor, rakibini kendi sahasında karşılayıp kontra ataklarla sonuca gitme girişimlerine başladı. 50.dakikada Mustafa Ünver defansın arkasına koşu yaparak topla buluştu. Sol çapraza giren Mustafa'nın vuruşu etkisiz olunca kaleci İbrahim topu zorlanmadan kontrol etti. 52'de bu kez Emrah Sansar defansın arkasına sarktı, kalesinden çıkan İbrahim'i de geçtikten sonra boş kaleye topu yuvarladı fakat meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 59. dakikada orta alandan Caner Karuk'u çıkarıp Mert Hakan Yandaş'ı oyuna süren Teknik Direktör Metin Begüm, bu değişiklikle Oyak Renaultspor'un mağlup olmasında büyük pay sahibi oldu. Hücuma topu taşıyabilen tek oyuncu Caner'in de çıkmasıyla tüm kontrolü eline alan Emrespor, 70.dakikada aradığı golü buldu. Solda oynayan Hüseyin Civelek'in ileri çıkışlarından iyi yararlanan Emrah Sansar yine kaleci İbrahimle başbaşa kaldı ve bu kez topu ağlara göndererek altın değerindeki 3 puanın mimarı oldu, 0-1. Doldur boşalt ile pozisyon yaratma çabasında olan Sarı Siyahlılara Emrespor defansında Serhat Hürriyet ile izin vermedi. Maçın uzatma dakikalarında nadir olarak hava topu kazanan Sercan'ın hazırladığı pozisyonda Cengizhan penaltı noktasında kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı, kalecinin üzerine yaptığı vuruşa kendiside inanamayan genç oyuncu takımın 1 puan almasına katkı sağlayamadı. Hakemin son düdüğü ile büyük sevinç yaşayan Emresporlu futbolcular ve teknik heyet sahanın ortasında bir yumak olarak 3 puanı doyasıya kutladı.

Oyak Renaultspor ise son 6 karşılaşmada 5.ci mağlubiyetini alarak kötü gidişatı durduramadı. Teknik Direktör Metin Begüm ve futbolcular büyük üzüntü duyarken, takımda kan değişiminin olması gerektiği su yüzüne çıktı. Muhtemelen hafta ortasında Metin Hoca'nın yerine yeni bir teknik direktör getirilerek takımın tekrar ilk haftalardaki performansını yakalaması hedeflenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder