9 Ağustos 2012 Perşembe

Beynelmilel Alt Ligler !

Transfer mevsimindeki hamleler gösteriyor ki; statüleri gereği yabancı futbolcuların oynayamadığı TFF 2. Lig ve 3. Ligimiz de çifte pasaport taşıyan futbolcular sayesinde yabancı ülkelerde yetişmiş futbolculardan mahrum kalmayacak. Şu ana kadar Nijerya'dan Bulgaristan'a, İngiltere'den İsrail'e kadar pek çok ülkenin pasaportunu taşıyan futbolcuların liglerimizde boy göstermesi gündeme geldi.

Tokatspor'la kampa çıkan Nijeryalı Denis Nbenguya, transfer olduğu takdirde 2. Lig'in tek siyahi futbolcusu olarak kayıtlara geçecekti. Gelen son haberlere göre, TFF veri bankasında bu isimde bir futbolcu görünmese de yerel basında Vefa ve Fatih Karagümrük'te top koşturduğu söylenen Nbenguya'nun vatandaşlık statüsünde problem çıkmış ve transferi askıya alınmış.

Sürpriz bir hamle de 2. Lig ekibi Körfez Futbol Kulübü'nden geldi. Kocaeli ekibi, futbol hayatına İsrail 2. Lig takımlarından Hapoel Safa'da devam eden Türkiye kökenli İsrailli sol bek Semi Elyakim'i transfer etti. Bu transferle birlikte Semi de profesyonel liglerimizde forma giyen tek Türkiyeli Musevi oldu. Semi'nin ismi öncesinde Karşıyaka için de gündeme gelmişti.

Almanya olmazsa olmaz tabii. Olcay Şahan, Malik Fathi gibi isimler Süper Lig'in yolunu tutarken daha alt liglerdeki oyunculardan Mönchengladbach Rheydt forması giyen Derman Dişbudak 3. Lig'ten Menemen Belediyespor'a transfer olurken Bonner SC'den Deniz Durmuş Altay'a, Bruschallı Fatih Selimhan Solmaz ve Victoria Greisheimli Mehmet Ali Koyuncu Denizli Belediyespor'a, Borussia Neunhirschenli Deniz Siga Eyüpspor'a, Unterhachingli Fatih Mustafa Baydemir Polatlı Bugsaşspor'a transfer olarak 2. Lig'in yolunu tuttu.

İngiltere'de yıllardır düzenlenen Türk Gençler Ligi ekiplerinden White Hart Rapids, bu sezon da iki futbolcusunu Türkiye liglerine gönderdi. Geçtiğimiz yıllarda Ali Setirekli'yi Nazilli Belediyespor'a, Doğan Ağaç'ı da Bozüyükspor'a yollayan Rapids, bu yıl da Ali Ferhat Aksoy ve Cem Aytaç'ı 3. Lig'te mücadelle eden Bursa Nilüferspor'a yolcu etti.

Bulgaristan pasaportu taşıyan futbolcular da bu sezon transfer listelerinde yer buldu. 3. Lig'te oynayan Aydınspor 1923, Arda Kırcaali'den Hayrullah Çelik'i kadrosuna kattı. Yine Bulgaristan kökenli kaleci Deniz Özlem'se BAL ekibi Mudanyaspor'a transfer oldu. Deniz liglerimize yabancı bir isim de değil; daha önce Gölcükspor, Kemalpaşaspor, Anadolu Üsküdar 1908spor, Bursaspor ve Orhangazispor formaları giymişti.

Avusturya ve Danimarka, Türkiye alt liglerine futbolcu gönderen diğer iki ülkeydi. 2. Lig ekibi Kızılcahamamspor, daha önce Gençlerbirliği forması giyen Cem Atan'ı Avusturya'nın TSV Hartberg takımından transfer ederken Körfez Futbol Kulübü, Danimarka'nın Valdres kulübünde futbol hayatını sürdüren Mesut Can'ı kadrosuna dahil etti.

1 yorum:

  1. umut güzelses de musevi diye hatırlıyorum ben.israilden fenerbahçe altyapısına transfer olmuştu


    anzhi@hotmail.com.tr

    YanıtlaSil