25 Ağustos 2012 Cumartesi

PTT 1. Lig 1. Hafta İddaa Tahmini

İdeal Kupon

BOLUSPOR - ADANA DEMİRSPOR                 1   (1.7)

Boluspor kurduğu kadroyla ligin iddialı ekiplerinden biri olduğunu gösterdi, gerçi bu maçta orta sahanın ortasında Serhat Gülpınar ve Barbaros Barut gibi iki önemli isimden yoksunlar ama yine de ellerinde Djiheua, Agbetu, Kingsley gibi önemli silahları var. Adana Demirspor'daysa Güvenç Kurtar'ın istifasından sonra takımın başında bir gündür bulunan Osman Özdemir sahada olacak. Kendi saha ve seyircisi avantajıyla Boluspor galibiyeti ilk planda düşünülmeli.

SAMSUNSPOR - TAVŞANLI LİNYİTSPOR  X-2 (1.45)

Samsunspor ligin en sancılı ekiplerinden. Gerek yönetim, gerek hoca, gerekse de transfer tercihlerini çok geçe bıraktılar bu şartlar altında kurulabilecek iyi bir kadro kurdular ancak takımın çok büyük bir kısmının yenilenmiş olması uyum problemi yaşayabileceklerini gösteriyor. Tavşanlı Linyitspor'sa büyük oranda kurduğu oturmuş kadrosunu iyi transferlerle güçlendirdi. Samsun'dan puanla döneceklerini düşünüyorum.

KONYASPOR - BUCASPOR           1                   (1.65)

Geçtiğimiz haftalarda yazdığım iki analizde de Konyaspor'u ligin en önemli favorisi olarak göstermiştim. Ellerindeki iyi kadroyu, Hüsnü Özkara gibi bir hocaya emanet ederek çok doğru bir iş yaptılar ve kaliteli transferlerle lige iddialı bir başlangıç yapmak istiyorlar. Bucaspor'sa gençlerden kurulu, iyi futbol oynayan kadrosuyla sürpriz sonuçlar almaya aday ancak Konyaspor evinde oynamanın avantajını kullanacaktır. Aynı orana sahip 'Karşılıklı Gol Var' da bu maç için düşünülebilir.

ÇAYKUR RİZESPOR - G.ANTEP BB. SPOR  1   (1.75)

Çaykur Rizespor da bu ligin iddialı ekiplerinden biri ve transfer sezonunda çok iyi isimlerle kadrosunu güçlendirdi. Gaziantep temsilcisi ise geçtiğimiz sezon vasatı aşamayan kadrosunu kanımca yeterince iyi bir biçimde güçlendiremedi, muhtemelen bu yıl da orta sıralarda tutunmaya çalışacaklar. Evsahibi ekibin cezası nedeniyle maç seyircisiz oynanacak olsa da Çaykur Rizespor galibiyete yakın taraf.

Toplam Oran : 7.12


Sürpriz Kupon

ADANASPOR - ŞANLIURFASPOR     X    (3.1)

Adanaspor kuşkusuz maçın favorisi; geçtiğimiz sezonun özellikle ikinci yarısında çok iyi işler çıkaran kadrolarını da büyük oranda koruyorlar ancak bu maçta seyirci desteğinden yoksun kalacaklar zira geçen sezondan kalma cezaları nedeniyle maç seyircisiz oynanacak. Ligin yeni ekibi Şanlıurfaspor'sa 2. Lig'in şampiyon kadrosunu dağıtıp flaş transferlerle iddialı giriyor sezona. Sürpriz arayanlar için beraberlik değerlendirilmeli.

KARTALSPOR - GÖZTEPE                   2     (2.8)

Kanımca ligin en sağı solu belirsiz, çok iyi sonuçları da beklenmedik kayıpları yaşamaya aday takımlarından biri olabilir Kartalspor. Kaya Tarakcı, Hamza Gezmiş, Gökhan Güney gibi önemli isimlerini kaybettiler ancak yerlerine mütevazı bütçelerle iyi takviyeler yaptılar. Göztepe ise neredeyse takım kurgusunu baştan değiştirip çok sayıda transfer yaptı. Özellikle son günlerde gelen Şaban Yılmaz Genişyürek ve Furkan Şeker transferleri  takım potansiyelini bir üst basamağa taşıdı. TSYD Kupası'nda yaşadıkları hayal kırıklığından ders çıkarabilirlerse İstanbul'dan galibiyetle dönmeleri çok da uzak bir ihtimal değil.

DENİZLİSPOR - 1461 TRABZON        2     (3.2)

TSYD Kupası'ndan iyi bir sonuçla ayrılmalarına rağmen ben Denizlispor'un oturmuş bir takım olduğunu düşünmüyorum. Geçen sezonki kadrolarından çok oyuncu kaybetmelerine rağmen transfer pazarına çok geç girdiler ve kurdukları takımda Bajram Fetai'den başka sonuca etki edebilecek, oyunun kaderini değiştirebilecek bir oyuncu göze çarpmıyor. 1461 Trabzon'sa özellikle kardeş takım Trabzonspor'dan 1. Lig için çok önemli kabul edebileceğimiz oyuncularla kadrosunu takviye etti. 3.2 oranı bence 2 oynamak için tahrik edici.

KARŞIYAKA - MANİSASPOR           X    (3.0)

Şaban Yılmaz Genişyürek transferi yalnızca bir oyuncu transferi değil İzmir'in her iki yakası için de. Zaten camianın beklentilerini karşılamaktan uzak bir görüntü çizen Karşıyaka açısından moral motivasyon açısından da önemli bir darbe oldu. Savunma hattını iyi isimlerden kursalar da hücumda önemli sıkıntılar yaşamaya adaylar. Manisaspor'sa Süper Lig kadrosunun neredeyse tamamını kaybetti ve yerlerine genç oyuncular ağırlıklı bir takımla orta sıralara tutunma mücadelesi verecek. Beraberlik ön planda.

Toplam Oran : 83.33

2 yorum:

  1. Sürpriz kuponu Göztepe yaktı. :)) Daha çok acemiyim, önümdeki maçlara bakacağım. :)

    YanıtlaSil