23 Ağustos 2012 Perşembe

Azərbaycan'daki Bizim Uşaqlar !

Futbol hayatlarını Türkiye dışında sürdüren futbolcularımız yalnızca Batı Avrupa liglerinde boy göstermiyor. Geçtiğimiz yıllarda Ahmet Dursun, Ali Cansun Begeçaslan, Fatih Sonkaya, Suat Usta gibi futbolcularımızın top koşturduğu, hemen yanıbaşımızdaki Azerbaycan'da bu yıl da pek çok Türkiyeli futbolcu ve teknik adam görev yapıyor. Bu sezonda da bu ülkede görev yapacak isimler şunlar :

Cevat Güler
2007-2008 sezonunun son 5 haftasında, görevinden istifa eden Feldkamp'ın yerine Galatasaray'ın başına geçen ve takımı şampiyon yapan Cevat Güler bu sezonda da Premyer Liqa ekibi Ravan Bakü'yü çalıştıracak. Amatör kulüplerdeki aktif futbol hayatının ardından Kocaelispor, Malatyaspor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor'da antrenörlük yapan 1974 doğumlu Fatih Kavlak'sa bir diğer Premyer Liqa ekibi Qabala'yı çalıştırıyor. Bizdeki PTT 1. Lig'e denk gelen 1. Divizion'da mücadele eden Lokomotiv'in başında ise Adana Demirspor'da yıllarca futbol oynayan ve aynı kulüpte 10 yıl boyunca antrenörlük yapan İbrahim Uzunca yer alıyor.

Muhammet Ali Atam
Premyer Liqa takımı Sumqayıt'ın kadrosunda tam 4 Türkiyeli futbolcu yer alıyor bu sezon. Bir ara Samsunspor forması da giyen Almanya kökenli savunma oyuncusu Murat Doymuş'u, geçtiğimiz günlerde Almanya Kupası'nda Hoffenheim'i 4-0 yenerek dikkatleri üzerine çeken Berliner AK'dan transfer ettiler. Galatasaray altyapı kökenli; Erzincanspor, Sarıyer, Anadolu Üsküdar 1908spor formaları da giyen 1988 doğumlu orta saha oyuncusu Muhammet Ali Atam ise Sumqayıt'ın Sivasspor'dan transferi. Bucaspor'un geçtiğimiz sezon Rot Weiss Ahlen'den transfer ettiği ve toplam 9 maçta şans verdiği savunma oyuncusu Erdal Çelik de Sumqayıt'ın yolunu tutanlardan. Belçika'da yetişen ve geçtiğimiz sezon Hacettepe ile olan sözleşmesini fesheden 1990 doğumlu Taner Taktak da bu sezon aynı kulübe transfer oldu.

Ülkemizde Uşakspor ve Erzurumspor formaları giyen 1982 doğumlu orta saha oyuncusu Abdülkadir Öz, bu sezon 1. Divizion'da Neftçala'nın başarısı için ter dökecek. İstanbul Amatör Küme'de Galata forması giyerken 2008-2009 sezonunda Azerbaycan'a gelen ve o tarihten bu yana bu ülkede top oynayan savunmacı Muammer Erdoğdu ise sezon başında Turan Tovuz'dan Fatih Kavlak'ın takımı Qabala'ya transfer oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder