7 Haziran 2012 Perşembe

YETENEK AVCISI : DOĞAN KARAKUŞ (KOCAELİSPOR)

19 Mayıs 1993 günü Diyarbakır'da doğmuş Doğan Karakuş. Futbola da, henüz 2 yaşındayken geldikleri Kocaeli'nin Mehmet Ali Paşa Mahallesi'nin Kocaeli 2. Amatör Küme'de mücadele eden kulübü MAP Kavaklıspor'da 2005-2006 sezonun sonlarında başlamış. Ertesi sezonu da MAP Kavaklıspor'da geçiren Doğan, 2007-2008 sezonunu Kocaeli'nin güçlü amatör kulüplerinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'da geçirmiş.

Alt yaş kategorilerinde gösterdiği performansla dikkarleri üzerine çeken Doğan'ın kariyerindeki önemli dönüşüm, 2008-2009 sezonunda Süper Lig'te oynayan Kocaelispor'un altyapısına katılmasıyla gerçekleşti. Kocaelispor sezon sonunda Bank Asya 1. Lig'e düştü ama yıldız gençler kategorisinde geçirdiği bir sezondan sonra ağırlıklı olarak 1990-1991 doğumlu futbolcuların boy gösterdiği A2 Ligi'nde 3 maça çıkıp 2 gol atan Doğan kategori yükseltti. (çıktığı Galatasaray maçında rakip ilk 11'de bu sezonu Adanaspor'da geçiren Berk Neziroğulları, Çaykur Rizespor'da izlediğimiz Cumhur Yılmaztürk, sezonu Şanlıurfaspor'da geçiren Emre Yüksektepe, Gaziantepspor'da 9 maça çıkan Çetin Güngör gibi futbolcular vardır). 2010-2011 sezonundaysa Gençlik Geliştirme U18 Ligi'nde vitrine çıktı Doğan. Burada çıktığı 26 maçta 16 gol atarak ileride adından çok söz ettireceğinin işaretlerini verdi. Özellikle 28. hafta maçı olan ve Kocaelispor'un 5-3 kazandığı İnegölspor maçında attığı 3 gol hocalarının Doğan'a bağladıkları umutların büyümesine neden oldu.

2011-2012 sezonunda kara bulutlar üzerinden hiç eksilmedi Kocaelispor'un. 2008-2009 sezonunda Süper Lig'te oynarken 2 sezonda 2 seviye birden düşerek 2. Lig'te mücadele etmeye başlayan ve buradaki ilk sezonunda küme düşmekten 1 puan farkla kurtulan Yeşil-Siyahlılar, içine girdiği mali krizden bir türlü çıkamadı. Sezon başında Kocaelispor'un kapatılacağı, kadrosundaki futbolcuların ismini Körfez Futbol Kulübü olarak değiştiren Kocaeli'nin 2. Lig'teki diğer temsilcisi Körfez Belediyespor'a kaydırılacağı konuşuluyordu. Bu girişimin ilk ayağı olarak tam 22 profesyonel futbolcu Kocaelispor'dan ayrılıp Körfez Futbol Kulübü'ne transfer oldu. Artık Kocaelispor'un tasfiye süreci konuşulurken kulübün eski oyuncuları kulüplerine sahip çıktı ve altyapıdan yetişen genç oyuncularla mücadele etme kararı aldı. Takımda kalan iki tecrübeli oyuncu Orhan Alemdar ve Damir Yüksel'in de lisanslarında çıkan bürokratik problem nedeniyle neredeyse tamamı lise öğrencilerinden kurulu kadrosuyla 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele etti Kocaelispor. İlk 4 hafta Çorumspor'a 5-0, Altay'a 6-0, Yeni Malatyaspor'a 0-9 gibi skorlarla kaybeden genç kadro, ilk golünü 7-1 kaybettiği Balıkesirspor maçında 5. haftada atabildi. Dramatik skorlarla başlanan sezon boyunca demir attığı ligin dibinden kurtulamadı. Ancak bu kötü geçen sezonda bir oyuncu vardı ki; tüm olumsuzlukların arasından güneş gibi parlıyordu : Doğan Karakuş. Özellikle de, Kocaelispor'un Tokatspor'u 4-3 yenerek ligteki ilk puanını aldığı 9. hafta maçında 3 gol birden atarak dikkatleri üzerine çekti. Ofspor, Tepecikspor, Çorumspor ve Gaziosmanpaşa maçlarında da fileleri havalandıran genç futbolcu, 30. haftada ligin iddialı ekiplerinden Bugsaşspor'a deplasmanda 3 atıp takımının 3-3'le dönmesini sağladı.

Doğan'ın belki de Türkiye lig tarihine geçmesine neden olan maçsa ligten düşmesi kesinleşen Kocaelispor'un 2. Lig'teki son iç saha maçı olan Tepecikspor maçıydı. 14. dakikada yediği golle ilk yarıyı 0-1 geride kapatan Kocaelispor; 46, 48 ve 49. dakikalarda Doğan'ın ayağından bulduğu gollerle 50. dakikaya 3-1 önde girdi ve maçtan 3-2 galip ayrıldı. Her iki takım için de 1. Lig'e veda anlamını taşıyan Şanlıurfaspor - Kocaelispor maçında da şampiyon Şanlıurfaspor'u attığı golle Bank Asya 1. Lig'e uğurladı. Doğan, bu sezon attığı 16 golle, 2. Lig Gol Krallığı yarışını 4. sırada tamamladı.

Sürati ve etkili şutlarıyla dikkat çeken Doğan, şu ana kadarki üzerine koyarak ilerleyişini sürdürebilir ve hava toplarındaki eksikliğini (şu ana kadar A2 Ligi, U18 Ligi ve 2. Lig'te attığı 34 golün arasında kafa golü yok) giderebilirse; hem Süper Lig'teki pek çok kulübün forvet hattını doldurabilecek, hem de şu ana kadar hiç giyemediği Ay-Yıldızlı formanın gediklisi olabilecek potansiyelde.

Annesiyle babasının ayrılmasının ardından annesiyle birlikte hayata ve futbola tutunmaya çalışan Doğan, Ronaldo'yu kendine örnek aldığını söylüyor. Türkiye'den kendine örnek aldığı futbolcu sorulduğundaysa muzipce cevap veriyor : "Türkiye'de idolüm yok. İnşallah kendim olacağım."

Mali krizi aşamayan Kocaelispor'da şu anki gündem maddesi Doğan'ın satılıp satılmayacağı. Zira kulüp kamuoyunun bir kesimi bu transferden gelecek parayla kulübün çevrilebileceğini düşünüyor; diğer kesimse takımın en önemli yıldızının kulübün 3. Lig macerasında çok önemli işler yapabileceği ve hiçbir surette satılmaması gerektiği inancında. Ancak Kocaeli'den gelen haberler; Doğan'ın transferine izin verilmesinin daha kuvvetli ihtimal olduğu yönünde. Hazır "veren razıyken" genç, gelişime açık ve istikrarlı bir forvet arayan tüm kulüplere Doğan Karakuş, tarafımdan şiddetle önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder