1 Haziran 2012 Cuma

1. Lig'in son takımı Adana Demirspor !

2. Lig'ten 1. Lig'e yükselecek olan son takımı belirlemek için oynanan play-off maçlarında final dün akşam oynandı. Bu maçla birlikte, 2011-2012 sezonunun tüm profesyonel lig fikstürü tamamlanmış oldu.

Finale kalan iki takım da Kırmızı Grup'tan çıkmıştı. Grubu 3. sırada tamamlayıp Balıkesirspor'u 1-0'la, Bugsaşspor'u da 0-0 biten maçın ardından penaltılarla eleyen Adana Demirspor'la grubu 4. tamamlayıp Turgutluspor'u 1-0'la, Bozüyükspor'u da 2-2 biten maçın ardından penaltılarla eleyen Fethiyespor'un karşılaşmasını üst klasman hakemi Barış Şimşek yönetti.

Her iki takım da finale gelene kadar defansif ve kontrollü oyun anlayışlarını tercih etmişti. Son maçta da benzer bir oyun ortaya koyacakları, hatta maçın yüksek ihtimalle uzatmalara kalacağı tahmin ediliyordu ancak Adana Demirspor, beklentileri boşa çıkararak ilk kez ofansif bir futbol ortaya koydu ve bunun meyvesini de henüz 9. dakikada sol taraftan kullandığı kornerde kaleci Emin Sarı'nın boşa çıkışını Emre Hasan Balcı'nın kafasından bulduğu golle topladı. Golden sonra Fethiyespor, özellikle duran topların usta ayağı Onur Okan'ın kullandığı serbest vuruşlarla beraberlik aramaya başladı. 18. dakikada yine Onur Okan'ın kullandığı serbest vuruşta Murat Türkkan yakın mesafeden kafayı vurdu ancak play-off'ların yıldızı Adana Demirspor kalecisi Şener Özcan gole izin vermedi. 32. dakikadaysa Adana Demirspor farkı 2'ye taşımaya çok yaklaştı; Raşit Sevindir'in vuruşunda kaleci Emin Sarı topu çeldi. Takımlar soyunma odalarına 1-0'la döndü.

İkinci yarıda Fethiyespor, rakibine göre topa daha çok hakim olan, rakip kaleye gitmeyi daha çok düşünen ekipti. Ancak Adana Demirspor'un kendi yarı sahasındaki baskılı mücadelesi Fethiyespor'a istediği pozisyonları bulma şansı tanımadı. Organizasyon yapmakta zorlandığı gözlenen Fethiyespor, özellikle kanatlarını akınlarda kullanamayınca sıkıntılı anlar yaşadı. 64. dakikada Adana Demirspor bir kez daha farkı 2'ye taşıma fırsatı buldu. Fethiyespor'un savunma oyuncusu Sabri Gümüşsoy'un kendi ceza sahasının penaltı noktası üzerinde yaptığı hatayı değerlendiren Soner Ergençay güzel bir vuruşla topu kaleye yolladı ancak Emin Sarı aynı güzellikteki plonjonuyla topu kornere çelmeyi başardı. Fethiyespor'un atak girişimlerinden sonuç çıkmayınca oyunun gidişini belirleyen, 76. dakikada Burhan Coşkun'un yerine giren İlyas Çakmak oldu. Devre arasında Çaykur Rizespor'dan kiralık olarak Adana Demirspor kadrosuna katılan forvet oyuncusu, 80. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya gelişine vurdu ve skor 2-0 oldu. Adana Demirspor tribünlerinde şampiyonluk şarkıları söylenir, maç boyunca net pozisyonlar üretememiş Fethiyespor'un havlu atacağı beklenirken Fethiyespor'da oyuna 51. dakikada giren Uğur Aktaş 85. dakikada farkı 1'e indiren golü buldu. Sağ kanattan yapılan uzun ortanın Adana Demirspor savunmasından geçmesiyle kendisine sadece topa dokunmak kalan Uğur, 86. dakikada bu sezonki . golünü kaydetti. Bu dakikadan sonra Adana Demirspor tarafında skoru koruyamama endişesi, Fethiyespor tarafındaysa pozisyon arayıp bulamamanın getirdiği çaresizlik vardı. Maçın son saniyelerinde kendi topuna hareketlenen Fethiyespor stoperi Sabri Turgut'un kaleci Şener Özcan'la karşı karşıya kalması ise bütün dengeleri değiştirebilecek bir pozisyondu. Ancak Sabri'nin vuruşunu Şener harika bir refleksle çıkarınca Adana Demirspor Bank Asya 1. Lig'e yükselen son takım oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder