17 Mart 2013 Pazar

MAÇ YAZISI : PAZARSPOR 4 - SİİRTSPOR 3


* 3. Lig 1. Grup 27. hafta karşılaşmasını Mehmet Tahsin Tansu izledi ve yazdı. [https://twitter.com/fitruka1953]



3. Lig 1. Grup'ta 27. hafta maçları öncesinde, Rize temsilcisi Pazarspor lige 43 puanla 5. sırada girerken Siirtspor ise 22 puanla 17. sırada girmişti.

Maça ev sahibi ekip Pazarspor rakibine göre daha baskılı başladı. Maçın 10. dakikasında derinlemesine atılan topu, Pazarspor’un orta saha oyuncusu Levent Kale, Siirtspor’un kalecisi Mehmet Doğan’ın üzerinden rakip ağlara gönderip Pazarspor’u 1-0 öne geçiren golü attı. Siirtspor yediği golden sonra geriye düşmesine rağmen, haddini bilerek kontollü oynamaya başladı. Bu kontrollü futbol meyvesini, maçın ilk devresinin bitmesine 1 dakika kala Sinan Demir'in attığı golle verdi. Her iki takımı soyunma odasına bu skorla gitti.

İkinci yarıya ilk yarının son dakikasında bulduğu golle moralli başlayan Siirtspor, 49. dakikada  Ersen Savaş'la deplasmanda 1-2 öne geçti. Golden sonra gol sevincini el kol hareketleri ile Rizeli taraftarlara karşı yapan Siirtsporlu Muhammed Burak Taşdemir sarı kart ile cezalandırıldı (Belki de maçın kırılma anı buydu). Öne geçmenin de getirdiği moralle, Siirtspor baskısını arttırdı. Maçın 59. dakikasında Siirtsporlu oyuncuya ceza sahasında yapılan faul neticesinde hakem Deniz Kükrek beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Serkan Çelik topu ağlarla buluşturduğunda Siirtspor zorlu Pazarspor deplasmanda 1-3 öne geçiyordu. 2 farkla geriye düşen Pazarspor, aradığı golü maçın 75.dakikasında Evren Erdeniz ile buluyordu. Farkı 1’e düşüren Pazarspor bu golün morali ile en azından kendi sahasında 1 puanı kurtarabilirim diye ataklarını sıklaştırdı. Maçın 87. dakikasında Muhammed Burak Taşdemir rakibine yaptığı faul ile hakem Deniz Kükrek tarafından önce 2. sarı kartı ardından kırmızı kart görerek hem takımını 10 kişi bırakıyordu. Hem de Siirtspor’un alacağı 3 puanı, sorumsuzca Pazarspor’a hediye ediyordu. Siirtspor’un 10 kişi kalmasının  verdiği morale, dördüncü hakemin maçı  +6 dakika uzatması eklenince daha da hırslanan Pazarspor 90+5’te Evren Erdeniz'in ikinci, takımın üçüncü golüyle beraberliği buldu. Uzatmaların son dakikasında kornerden gelen topa Feyyaz Aydil ayağının dışıyla vurarak Pazarspor’u öne geçiren ve 3 puanı getiren golü Siirtspor’un ağlarına gönderiyordu. Gol’den sonra maçın hakem santra yaptırmadan maçı bitirdi.

Pazaspor kendi sahasında 1-3 geriye düşmesine rağmen, rakibinin 10 kişi kalmasını da iyi değerlendirerek maçın uzatma dakikalarında bulduğu gollerle, 27. haftayı 3 puanla tamamlayıp play-off yolunda önemli bir maçı kazanırken rakibini iyice ateş çemberinin içine soktu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder