8 Mart 2013 Cuma

MAÇ YAZISI : FATİH KARAGÜMRÜK 2 - KASTAMONUSPOR 1


* 3. Lig 1. Grup 25. hafta karşılaşmasını Burak Alp Gürkey izledi ve altligler blog için yazdı. [https://twitter.com/BAG1905]



Bir aylık bir aradan sonra takımı tekrar izlemek çok güzeldi, her ne kadar yabancı bir stadda bize göre boş tribünlere oynasak da. Maça Taksim'den 1.5 saatte gidebildim, o yüzden maçın ilk 25 dakikasını ve Caner’in attığı ilk golü de kaçırdım. Ama içeri girdiğimde öğrendiğim kadarıyla ilk 25 dakikada rakibin biri kalecinin büyük hatasıyla boş kale, diğeri de çok net olan 2 pozisyon kaçırdığını Caner’in klasını konuşturup Karagümrük'ü öne taşıdığını öğrendim.

Takımın orta sahasının direği 19 yaşındaki Gökhan Şen’in olmayışı orta sahayı düşürmüş; birbirinin kopyası Ömercan ve Ahmet’le oynamak zorunda bırakmıştı. Ömercan ile Ahmet çok benzer tipte uzun boylu top tekniği iyi olmayan ancak iyi top kesen ön liberolar. Ama takımı hücumu taşıyacak oyun görüşü pas kabiliyeti soğukkanlılık ikisinde de yok. Gökhan bu takımın en önemli oyuncusu. Hem defansif olarak, hem ofansif olarak yaptıklarıyla; ki kendisi takımın en golcü oyuncusu, orta sahayı çekip çeviriyor. Ancak onun da devamlılık sorunu ve fizik olarak zayıf olması gibi dezavantajları var.

Maça dönecek olursak; Gökhan’ın olmayışıyla Karagümrük orta sahasının çökmesi, Ahmet’le Ömercan'ın stoper gibi oynamaya başlamışlarıyla rakip ortadan çok kolay hücuma geliyordu. Rakip Kastamonu orta sahası da Karagümrük orta sahasına benzediği için maç bir o kalede, bir bu kalede oynandı. Ercüment Hoca bu maç Caner’i en verimli olduğu yere, 10 numaraya koyup önüne de Caner’in rahat ara pası atabileceği ve rakip stoperlerin ağırlığından yaralanacak Selahattin’le oynuyordu. Her ne kadar bu işe yarasa da Selahattin’in son vuruşlardaki beceriksizliği ve çok iyi olmayan tekniği yüzünden bir türlü golü bulamamışken bu sezonki takımın en önemli oyuncularından bir diğeri Cihan’ın 40. dakikada sağdan kestiği ortayı penaltı noktasından biraz daha ön direğe yakın bir yerden Caner kafayla uzak direğin içine atarak takımını 2-0'a taşıdı.

2. devreye Kastamonuspor hızlı başladı. Rakip yüklenirken 53. dakikada soldan açılan bir ortada İbrahim rakip oyuncuyu kafa topuna çıkarken hafif itmesiyle rakip yerde kalınca hakem bir karar verememişti ki yan hakemin işaretiyle penaltıyı verdi. Kaleci Volkan'ın topu köşeden çıkarması taraftarını biraz da olsa rahatlattı. Kaçan penaltıya rağmen yılmayan Kastamonuspor yüklenmeye devam etti ki kornerden vurup çizgiden çıkan top ve birkaç ciddi pozisyon daha buldular. Maçın 60. dakikasından itibaren rakibin de yorulmasıyla oyunun kontrolünü tekrar ele alıp ev sahibi ekip rölantiye almışken bir kontra atakta sağdan kaleye vurulan bir top kim olduğunu seçemediğim bir oyuncunun vücuduyla birleşik koluna çarpınca bu sefer orta hakem penaltı noktasını gösterdi. Hakemin tekrar ettirdiği penaltıda 2 atışı da gole çeviren Erkan farkı bire indirdi. Bu golden sonra tek ciddi pozisyon Caner’in  vurduğu direkten dönen frikik oldu.

Bugünkü maçı hem attığı gollerle hem yaptıklarıyla kalitesini belli eden Caner, Karagümrük lehine çevirerek kazandırdı. Her ne kadar iyi futbol olmasa da kazanmak, hem de üstünüzdeki iki takım kaybetmişken çok iyi. Hakemin çok bariz gördüğüm bir hatası da taç çizgisinde omuz omuzada sahanın dışına düşen Yemen yerden kalkarak oyuna girdi, hakem oyunu durdurmadı ya da sağlık görevlileri gelmedi ama hakem Yemen’e izinsiz girdiği için sarı kart gösterdi. Umarım Karagümrük önündeki Üsküdar maçını da kazanarak uzun süredir bir türlü yakalayamadığı istikrarı yakalayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder