23 Mart 2013 Cumartesi

MAÇ YAZISI : KASTAMONUSPOR 1 - KAYSERİ ŞEKERSPOR 0


* 3. Lig 1. Grup 28. hafta mücadelesi Vahit Akgün izledi ve yazdı. [https://twitter.com/vhtakgun]


Spor Toto 3. Lig'de 28. hafta mücadelesinde Kastamonuspor, Kastamonu Gazi Stadyumu'nda Kayseri Şekerspor'u ağırladı. Kastamonuspor'un küme düşme hattından az da olsa uzaklaşması için, Kayseri Şekerspor'un ise play-off iddaasını sürdürebilmesi için mutlak 3 puana ihtiyacı vardı. Kastamonuspor'da kaptan Mesut Okumuş sarı kart cezalısı olduğu için forma giymezken konuk ekipte geçen hafta 3 maç ceza alan gol kralı Timur Kosovalı ve 1 maç ceza alan Eşref Keçeci forma giymedi. Maça Kastamonu taraftarı yoğun ilgi gösterirken küçük bir grup Kayseri Şeker taraftarı da takımını yalnız bırakmadı.

Maça Kayseri Şekerspor'un vuruşu ile başladı. Maçta ilk 15 dakika Kastamonuspor'un yoğun baskısı altında geçti. Mutlak 3 puan için sahaya çıkan Kastamonuspor bu dakikalarda çok bastırmasına rağmen pozisyon üretemedi. Rüzgarı da arkasına alan Kastamonuspor maçın ilk önemli pozisyonuna 18. dakikada girdi. Kastamonuspor'un kullandığı köşe vuruşunda Fırat'ın kafa vuruşu çok az farkla dışarı gitti. Bu dakikadan sonra Kastamonuspor yine baskısını sürdürdü ama pozisyon üretemedi. Kayseri Şekerspor ise ilk yarım saat kendi yarı sahasından çıkamadı. Bu dakikalarda maçı biraz dengeleyen Kayseri Şekerspor ilk atağını 32. dakikada geliştirdi. Uzaktan vurulan sert şut direğin üzerinden dışarı gitti. Kayseri ekibinin ilk yarıda çektiği ilk ve tek şut buydu. Maçın en net pozisyonu 43. dakikada yaşandı. Sol kanattan Zafer ile gelen Kastamonuspor gole çok yaklaştı ama Zafer'in yerden pasını kaleci son anda kontrol etti ve golü önledi. İlk yarıya sakatlıklardan dolayı 3 dakika ilave edildi. 45+2. dakikada Kastamonuspor yine Zafer'le atağa çıktı. Sol çaprazda topla buluşan Zafer kaleye vurmak yerine çalımı tercih edince Kastamonuspor yine net bir pozisyondan oldu. İlk yarı 0-0'lık eşitlik ile sona erdi.


İkinci yarıya yine Kastamonuspor'un baskısı ile başlandı. İlk 5 dakikada baskı kurmaya çalışan Kastamonuspor, Kayseri kalesine yüklendi. 53.dakikada Kastamonusporlu Zafer'in kullandığı köşe vuruşunda kaptan Fırat ön direkte kafa ile şık bir vuruş yaptı ve Kastamonuspor'u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra biraz rehavete kapılan Kastamonuspor geri çekildi. Bunu fırsat bilen Kayseri Şekerspor ise bastırmaya başladı. 56. dakikada Kayseri Şekerspor çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Atılan ara pasında Kayseri Şekersporlu futbolcu Kastamonuspor kalecisi Abdulkadir ile karşı karşıya kaldı ama Abdulkadir gole geçit vermedi. 60. dakikada her iki hoca da taktiksel anlamda oyuncu değişiklikleri yaparak oyuna müdahaleler yaptı. Kastamonuspor orta alanı sıklaştırırken Kayseri ekibi ofansını güçlendirdi. Bu dakikalarda Kastamonu orta sahasını pek geçemeyen Kayseri ekibi pozisyon bulmakta zorlandı. Maçın 73. dakikasında Kayseri Şekerspor'un kullandığı serbest vuruşta topa çıkan Kastamonu kalecisi Abdulkadir ile Kayseri Şekersporlu futbolcu çarpıştı. Ciddi bir sakatlık geçiren kaleci Abdulkadir ambulans ile hastahaneye kaldırıldı ve yerini Emrah'a bıraktı. Ataklarını sıklaştırmaya çalışan Kayseri Şekerspor 84. dakikada Kastamonu kalecisi Emrah'ın topu sektirmesi sonucunda net bir pozisyondan yararlanamadı. Gole yaklaşmıştı Kayseri ekibi. Son dakikalara girilirken Kayseri ekibi yüklenmeye çalıştı ama defansı özellikle defansta oynayan kule Doğancan'ı geçemedi. 4. hakem maçı 5 dakika uzattı. Bu 5 dakikada da pozisyon bulamayan Kayseri Şekerspor maçtan 1-0 yenik ayrıldı.

Taraftarının büyük desteği ile kritik maçı kazananan Kastamonuspor'da maç sonrasında büyük sevinç vardı. Maç sonu tam bir bayram havası yaşandı ve futbolcular galibiyeti taraftarları ile kutladı. Hırsı ve mücadelesi beğeni toplayan Kastamonuspor ligde 8 hafta sonra kazandı ve son 2 maçında 4 almayı başardı. Kastamonuspor'un kümede kalma umutlarını artarken Kayseri Şekerspor ise play-off yarışında yara aldı.

1 yorum:

  1. 32. Dakikaya kadar Kayseri Şeker'in atağı yok denmişte arkadaş herhalde 2. Dakikada Mehmet Yamanın ve daha sonra bir kez daha Mehmet Yaman ve Fatih Sercan Ekincinin kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonları görmemiş :) Kastamanunu gibi bir takım KayseriDe argıncık ayarında bir takım... Öyle anlatılıdığı gibide Kastamonunun top oynadığı falanda yoktu. Kornerden atılan gol var oda kırk kere vursa olmaz üst direğe çarptı girdi atan kendi bile inanamadı 10 saniye yerde avalaval baktı noldu diye... Yazık oldu.

    YanıtlaSil