20 Eylül 2012 Perşembe

Yeşil Sahalardan J. S. Bach'a..

10 Haziran 1990'da İzmir'de doğan Yiğit Dadan, futbola 2002'de Altay altyapısında başlar. Çeşitli yaş gruplarında Siyah-Beyazlı formayı giyen Yiğit, Genç Milli Takımlar hocalarının da dikkatini çeker 22 Kasım 2005'te Bulgaristan'ı 2-0 yenen 16 Yaş Altı Milli Takım formasını ilk kez giyer. Toplamda 27 kez milli takımlara çağrılan genç sağ bek (takım arkadaşları arasında Sercan Yıldırım, Batuhan Karadeniz gibi isimler de vardır) 2006-2007 sezonunda henüz 16 yaşındayken Altay'la profesyonel sözleşme imzalasa da kulübün altyapı takımlarında ve genç milli takımlarda forma giymeye devam eder.

2008-2009 sezonu başında Yiğit'in kariyerinde yeni bir sayfa açılır. O yıllarda Bank Asya 1. Lig'te oynayan Altay'dan 3. Lig kulübü İzmirspor'a transfer olur. 2. Grup'u Göztepe'nin ardından 2. tamamlayan İzmirspor, Yükselme Grubu'na kalır. Yükselme Grubu'nda istediği sonuçları alamayan İzmirspor erken havlu atarken kademe maçlarında forma şansı bulamayan Yiğit, yeni yeni forma bulmaya başlar. Yükselme Grubu'nun son haftasında rakip Pursaklarspor'dur (şimdiki Kızılcahamamspor). 24 Mayıs 2009'da oynanan maçta İzmirspor'un 2 numaralı formasını taşıyan Yiğit'in bütün kariyerini etkileyecek olay, maçın 63. dakikasında yaşanır. Bir kafatopu mücadelesinde kafasına darbe alan Yiğit, olduğu yere yığılır. Beyin kanaması geçirmiştir ve kafatasında çatlak vardır artık.

Aylar süren tedavinin ardından futbola dönebileceği açıklansa da geçirdiği sakatlığın etkisi geçmeyince doktorların futbolu bırakması tavsiyesi üzerine 19 yaşında futbolu bırakma kararı alır. 2 Eylül 2009'da ikinci yarısında oyuna girdiği Denizli Belediyespor - İzmirspor Türkiye Kupası maçı futbol kariyerinin son maçı olur.

Aynı zamanda 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Piyano Bölümü öğrencisi olan Yiğit Dadan'ın önünde artık yepyeni bir kariyer vardır; bundan birkaç sene öncesine kadar geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Yiğit, piyano virtüözü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor..




1 yorum:

  1. böylesine yetenekli milli futbolcuların kayıp nedeni kesinlikle.maç esnasında geçirdiği tramva değildir.tek nedeni kişiliksiz kulüp yönetimi ve teknik direktörleri olduğu kadar futbol fedarasyonudur.yiğit dadan dünyada futbolcu profilini değiştiren en önemli futbolcularından biri idi.

    YanıtlaSil