24 Eylül 2012 Pazartesi

MAÇ YAZISI : İSTANBULSPOR AŞ 0 - GÖLCÜKSPOR 1


* 3. Lig 1. Grup 3. hafta mücadelesini Hakan Karakoca, altligler.blogspot.com için izledi ve yazdı. [https://twitter.com/hknkrkc]


İSTANBUL BOĞALARI TÖKEZLEDİ


Bahçelievler İl Özel İdare Stadı
Spor Toto 3. Lig'te ikide iki yapan İstanbulspor, hafta içinde bir de kupa galibiyeti alarak sezona çok güzel başladı. Bu hafta sonu da kendi evinde Gölcükspor ile karşılaşan istanbulspor’u canlı skor sitelerinden takip etmek yerine fırsat bularak yerinde izlemeye karar verdim.  İstanbulspor’un şimdiki evini bilmeyenler için söyleyeyim Yenibosna - Kuleli’deki Bahçelievler İl Özel İdaresi Stadı...

Baştan söylemek gerekirse maçı İstanbulspor gözüyle izlediğim için o yönden yorumlamak istiyorum. İstanbulspor yaklaşık 250-300 civarında taraftarı önünde maça baskılı başladı. Özellikle sol kanadındaki Ali Işık ve arkasındaki Doğukan sol kanadı forse ederek birçok pozisyon girişiminde bulundular. Forvette Aytaç biraz daha başarılı olsa belki de ilk yarıda gol gelebilirdi.  Orta sahada Tolga ve Ali Işık’ın etkili oyununa diğer orta saha ikilisi Tayfun ve Emre destek veremeyince kaptırdıkları her top kalelerinde hızlı hücum oldu. Özellikle Tayfun’un bencil bir oyun tarzı var. Kolay pas atmıyor, attığı pası takip etmiyor, geri zaten hiç koşmuyor. Şöyle çok açık bir örnek vereyim; rakibi iki adım ötesinde topu ayağında gevelerken değil pres yapmak o yöne doğru adım bile atmadı. Bu tüm maç boyunca da bu şekilde devam etti. Bir dönem   Beykzospor’da da kiralık oynayan Tayfun tribünde izlerken beni tek kelimeyle  kahretti. Tipik "yeteneği var ama ihanet ediyor" tarzı bir futbolcu gibi duruyor. Umarım sezon içinde yüksek bir form grafiği tutturur. Çünkü arkasında oynayan İlyas Akan çok iyi oyuncu olmasına rağmen onun kaptırdığı toplarda zor anlar yaşayabiliyor.
                
İlk yarıda İstanbulspor tehlikeli bir bölgeden frikik kazandı. İstanbulspor frikiği paslaşarak kullanmak istedi,  Emre gelen pası kaptırınca neredeyse tüm hatları ile ileride olan takım geri dönemedi. Gölcükspor’un savunma oyuncusu Ensar hızlı gelişen atakta önce kaleci Serdar’a takılsa da sonrasında güzel bir vuruşla topu ağlara yolladı. İlk yarı skoru 1-0 Gölcükspor lehine tamamlandı.
                
İkinci yarıya ben Tayfun ya da Emre çıkar diye düşünürken Tolga kenara geldi. Yerine giren Mehmet ise sadece ilk 15 dakika etkili olabildi, o kadar. İkinci yarıda baskısını arttıran İstanbul Boğaları bu kez sol kanattan değil de sağ kanattan yüklenmeye başladı. Bu kanatta İlyas ve Tayfun oyunlarını ilk yarının üstüne çıkararak iyi işlere imza attılar. Özellikle Tayfun’un, Mehmet’in kafasına orta değil pas gibi attığı topta Mehmet’in ıska geçmesi İstanbulspor’u bir golden etmişti. Ali Işık ise ilk yarıya oranla temposunu düşürse de nadiren de olsa iyi toplar getirdi.  Orta sahaya ikinci yarıda giren Fatih ise yaptığı ortalarla etkili oldu. Korner ve serbest vuruşlardan etkili olan oyuncu İstanbulspor için kısa sürede göz dolduran isimlerdendi. Bu yarıda maça etki eden bir unsur da hakemdi demek yanlış olmaz. İlk yarıda da faul çalma konusunda sıkıntıları olan hakem bunu ikinci yarıda üst seviyeye çıkardı. “Yandım” demeyen futbolcuya faul çalmayan hakem oyunu gereksiz yere de çok durdurdu. Kısaca faule çalmadığı düdükleri iki taraf için de faul olmayan pozisyonlarda çaldı. İkinci yarı bir de Gölcüksporlu futbolcuların “profesyonellik” adına 1-0 önde oldukları için yerden kalkmakta zorlanmaları(!) da hakemin etkisiz kaldığı noktalardan biriydi. Hele bir pozisyonda Gölcükspor kalecisi Ertuğrul’un aldığı hava topundan sonra kendini yerden yere vurmasına hakem önce faul çaldı sonra da İstanbulsporlu bir oyuncuya sarı kart gösterdi. Eğer maçta yan hakemlerin başarılı yönetimleri olmasaydı çok daha zor anlar yaşayabilirdi maçın hakemi Sacit Keşkek!

Maçı Sacit Keşkek yönetti.
Maçın belki de en heyecanlı anları maçın 90+5’lik bölümü oldu. 90.dakikadan sonra beraberlik için baskısını iyice arttıran İstanbulspor direkten donan bir topunun yanında 3 kez de Ertuğrul’un kurtarışlarına takıldı. Son saniye basketi şekline dönen anlarda Fatih’in ortasında Mehmet topa kafa vurmak yerine topa dokununca top Ertuğrul’un ellerinde eridi ve Gölcükspor zorlu İstanbulspor deplasmanından 3 puanla  döndü.  İstanbulspor ise bu sezonki ilk mağlubiyetini böylelikle almış oldu.

Bu sezon izlediğim ilk maç bu nedenle geniş vadede yorum yapmak çok zor ama diğer maç verileri ve bu maçtaki izlediğim İstanbulspor bana ümit verdi. Hafta içi Kasımpaşa ile yine İl Özel İdare Stadı'nda kupa maçında karşılaşacak olan İstanbulspor’u bir sürpriz için izlemek güzel olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder