25 Eylül 2012 Salı

KKTC Süper Lig'in Türkiyeli Futbolcuları

"MADDE 2 - FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU
(1) Kulüpler, 3 (üç) yabancı uyruklu futbolcu (1 tanesi Türkiye Cumhuriyeti uyruklu şartı ile) ile sözleşme imzalayabilirler. Müsabakalarda 3 (üç) yabancı uyruklu futbolcu 18 kişilik müsabaka isim listesine yazılabilir ve aynı anda 3 (üç) yabancı uyruklu futbolcuyu da oynatılabilir." *

Ceyhun, Doğan Türk Birliği formasıyla
Türkiyeli futbolcuların KKTC'ye transferinin kamuoyu gündemine gelebilmesi için çoğu zaman sansasyonel bir olay olması gerekiyor ne yazık ki. Benim aklıma en son, Türkiye'de oynarken aldığı doping cezası nedeniyle FIFA'ya bağlı hiçbir ülkede forma giyemeyecek olan Trabzonsporlu Barış Memiş'in Çetinkaya'ya transfer olması ancak KKTC spor kamuoyundan gelen büyük tepkiler sonrası bu transferin gerçekleşmemiş olması geliyor. Geçtiğimiz sezon Ceyhun Eriş'in yarım sezon Doğan Türk Birliği'ne transferi ise sansasyonel olmamasına rağmen basınımızda yer bulabilmeyi başarmış ender haberlerdendi...

Her ne kadar yoklarmış, futbol hayatları bitmiş muamelesi yapsak da her yıl pek çok Türkiyeli futbolcu FIFA tarafından tanınmayan, dolayısıyla hiçbir kulübü uluslararası arenada boy gösteremeyen KKTC'nin en üst düzey ligi olan Telsim Süper Lig'te boy gösteriyor.

Bu yıl da Magusa Türk Gücü dışındaki bütün Süper Lig kulüpleri kadrolarında Türkiyeli futbolcu bulunduruyor. Bu haftasonu oynanacak maçlarla 2012-2013 sezonuna "Merhaba" diyecek olan ligte şu Türkiyeli futbolcular bulunuyor :

Bu yıl da ismi sansasyonla anılmış bir futbolcu Türkiye topraklarından Kıbrıs topraklarına ayak bastı. 2011-2012 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup'un son maçında Çankırıspor'a puan vererek play-off şansını yitiren Körfez Futbol Kulübü'nün oyuncusu Gökhan Bozkaya o maçta karıştığı saha olayları nedeniyle tam 16 maç ceza almıştı. Gökhan, bu sene aldığı bu cezanın geçerli olmadığı KKTC'de Doğan Türk Birliği formasını giyecek. Bu transferle ilgili de Kıbrıs kamuoyunda çeşitli tartışmalar yaşansa da KTTF'nin onay vermesi sonucu transfer gerçekleşti.

Hasan Uğur Kardal
Bir de 'yaş sınırı mağduru' var bu yıl Kıbrıs'ın yolunu tutanlar arasında. Geçtiğimiz sezon Beşikdüzüspor forması giyen 1982 doğumlu Hasan Uğur Kardal, 3. Lig'te 30 yaşında futbolcuların oynamasını yasaklayan statü nedeniyle Limasol Türk Ocağı'na transfer oldu. Her ne kadar geçtiğimiz sezonu 2. Lig'te Çankırıspor formasıyla tamamlasa da 1979 doğumlu Tevrat Yüksel'in Hamitköy'e transferinde de yaş sınırının bir etken olduğu söylenebilir.

Yalnızca alt liglerden transfer yapmıyor Kıbrıs kulüpleri, Mersin İdman Yurdu altyapısında yetişip 2008'de profesyonel olan 1990 doğumlu Cenker Pehlivan, bu yıl Telsim Süper Lig'te Bostancı Bağcıl formasını terletecek. Mersin İdman Yurdu'nun Kıbrıs'a gönderdiği bir diğer futbolcu ise 1992 doğumlu altyapı oyuncusu Özenç Albayrak. Genç savunma oyuncusu, bu sezon Yenicamii'de futbol hayatına devam edecek. 1993 doğumlu Tepecikspor altyapısından Çetinkaya'ya transfer yapan Selçuk Tekeci de Telsim Süper Lig'te mücadele edecek.

Samsunspor, Çarşambaspor altyapılarında oynadıktan sonra 2003'te Zeytinburnu ile profesyonel sözleşme imzalayan, ülkemizde son olarak Esenler forması giyen Murat Özkan, bu yıl Lapta'ya transfer oldu. İstanbul Güngörenspor, Aydınspor, Muğlaspor, Fatih Karagümrük, Küçükköyspor gibi kulüplerde top koşturduktan sonra geçtiğimiz yıl Lapta'ya transfer olan Salih Özbir bu sene Gençlikgücü'nde. 1989 doğumlu Ferda Uygun da Telsim Süper Lig'te 2. yılını dolduranlardan. Fatsa Belediyespor, Kırşehirspor ve Ünyespor formaları giyen Ferda, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda da Cihangir'in kadrosunda. Samsunspor altyapısında oynarken yolu Kıbrıs'a düşen 1984 doğumlu Bilal Ceylan da geçen sezon olduğu gibi Küçük Kaymaklı formasını terletecek. Göçmenköy forması giyecek olan Halil Görgel ve Serdarlı kadrosuna katılan Berk Kavuncu da ligteki diğer TC kökenli oyuncular ancak onların Türkiye geçmişleriyle ilgili TFF web sitesinde herhangi bir bilgi yer almıyor.


* KKTC Telsim Süper Lig Statüsü'nden..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder