22 Temmuz 2012 Pazar

Büyük Kaptan - Büyük Başkan

1 Ocak 1960'da doğan Emin Kar, futbola memleketi Trabzon'un takımlarından Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'nde başladı. Ardından Yalıspor'a transfer olan Emin, burada oynadığı futbolla dikkatleri çekti ve 1981-1982 sezonu öncesinde Samsunspor kadrosuna katıldı. Samsunspor formasıyla 2. Lig şampiyonluğu yaşadı; 1985-1986 ve 1986-1987 sezonlarında ligi 3. bitiren efsane kadronun stoperiydi; 1987-1988 sezonundaysa Samsunspor Türkiye Kupası'nı finalde kaybederken kaptanlık pazubandını taşıyordu.

20 Ocak 1989, tüm Samsunspor camiası için olduğu gibi Emin Kar için de korkunç bir gün oldu. 22 Ocak'ta Malatyaspor'la oynayacağı maç için yola çıkan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüs, Havza yakınlarında bir kamyonla çarpışarak devrildi. Otobüs şoförü Asım Özkan'ın yanısıra, teknik direktör Nuri Asan; futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç can verdi kazada. Kaptan Emin Kar'ınsa belden aşağısı felçli kaldı; futbolu bıraktı, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

7 Nisan 2012'ye kadar görmemiştim Kaptan Emin'i, belki de fark etmemiştim. O gün, son haftalara kadar Süper Lig'te kalmak için çırpınan Samsunspor, kendi evinde Sivasspor'u ağırlıyordu. Antalyaspor'un Fenerbahçe deplasmanında mağlup olması ve Samsunspor'un da Sivasspor'u yenmesi durumunda Samsunspor ligte kalacaktı ama olmadı. Sivasspor, deplasmandan 1-2 galibiyetle dönerek Samsunspor'u 1. Lig'e uğurladı. Camia için büyük önem taşıyan maçta saha kenarında bir adam dikkati çekiyordu. Tekerlik sandalyesiyle maçı izleyen, seyircisinden futbolcusuna kimsenin saygıda kusur etmediği, maçı büyük bir heyecanla izleyen bir adam... Kaptan Emin, Samsunspor'unun küme düşüşünü izledi 90 dakika boyunca.

Süper Lig'e zaten borçlu çıkan Samsunspor'un borçları küme düşünce altından kalkması çok daha zor bir hale geldi. Kulüp çevrelerinde 39 milyon TL. borcun olduğu, bu ekonomik şartlar altında yönetime aday çıkmasının zor olduğu, kulübüb kayyuma devredilebileceği söyleniyordu. Bugün yapılan kulüp kongresinden ilk haber şöyle geldi : Eski kaptan Emin Kar, talip çıkmaması durumunda başkanlığa aday olduğunu söyledi.. Çok geçmeden ikinci haber : Emin Kar, Samsunspor başkanlığına seçildi..

Büyük Kaptan artık Büyük Başkan olmuştu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder