5 Temmuz 2012 Perşembe

Alt liglerde isim değiştirme sezonu açıldı !

Liglerimizde sezonun sona erip transfer ve kongre süreçlerinin başlamasıyla birlikte alt liglerde mücadele eden kulüplerden de ardı ardına isim değişikliği haberleri gelmeye başladı.

Kuşkusuz bu isim değişiklikleri arasında en ses getireni Konyaspor'la Konya Torku Şekerspor'un işbirliğine gitme kararı almasıydı. Varılan anlaşmaya göre Konyaspor'un ismi yeni sezonda Torku Konyaspor olacak, Konya Torku Şekerspor'sa yoluna Anadolu Selçukluspor olarak devam edecek. Geçtiğimiz sezon biriken borçlar nedeniyle transfer tahtası kapatılan ve yoluna gençlerle devam Konyaspor, ülkenin önemli şeker fabrikalarından Torku'nun sponsorluğunda hem çok büyük bir finansman sağlayacak, hem de Konya Torku Şekerspor'da dikkatleri üzerine çeken Ömer Ali Şahiner, İshak Çakmak, Ahmet Sabri Fener gibi genç oyuncuları kadrosuna katacak. 2. Lig'te mücadele edecek olan Anadolu Selçukluspor'la ise bir nevi Trabzonspor - 1461 Trabzon ilişkisi kurulup Torku Konyasporlu genç futbolcuların yetişmesi sağlanacak.

Bir diğer isim değişikliği haberi ise Ankara'dan geldi. Bilindiği üzere, futbolumuzun en köklü kulüplerinden Şekerspor, 2005-2006 sezonunda K&C Group tarafından satın alınmış ve ismi Etimesgut Şekerspor olarak değiştirilmişti. 2010-2011 sezonu öncesindeyse kulüp bu kez Beypazarı'na taşınmış; ismi de Beypazarı Şekerspor olarak değiştirilmişti. Kulüpten geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada isminin yeniden Şekerspor olarak değiştirileceği ve böylelikle tarihi isme sahip çıkılacağı açıklandı.

Başarısız bir isim değişikliği girişimi Yeni Malatyaspor cephesinde yaşandı. Şimdiden yaptığı transferlerle taraflı tarafsız herkesin büyük şans verdiği Malatya kulübü, ismini bir zamanlar Süper Lig'in tozunu atan geçtiğimiz sezonsa Bölgesel Amatör Lig'ten Malatya yerel ligine düşen Malatyaspor'u çağrıştıracak şekilde Malatyaspor Futbol Kulübü olarak değiştirmek istedi. Ancak TFF, kulübe yazdığı yazıda değişikliğin uygun görülmediğini bildirdi; kulüp yoluna Yeni Malatyaspor olarak devam edecek. TFF, geçtiğimiz yıl da ismini Kocaeli Futbol Kulübü olarak değiştirmek isteyen Körfez Belediyespor'a izin vermemiş, kulüp de yoluna Körfez Futbol Kulübü olarak devam etmek zorunda kalmıştı. (Bu durumla ilgili gerçekleşmiş bir örnekse İstanbulspor örneği. İstanbulspor'un futbol şubesinin şirketleşmesiyle oluşan İstanbulspor AŞ halen 3. Lig'te yoluna devam ederken İstanbulspor Kulübü'nün futbol takımı Bölgesel Amatör Lig'te)

Geçtiğimiz sezon 2. Lig'ten 3. Lig'e düşen Altınordu ise ismine ek getirdi; sebebi şirketleşme. Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede şirketleşmeyle birlikte yola Altınordu Endüstriyel Futbol AŞ olarak devam edilmesi kararı alındı.

Ankara'nın 2. Lig ekibi Bugsaşspor'un ise Polatlı'ya taşınarak Polatlı Bugsaşspor ismini alması gündemde. 1994-1995 sezonunda 3. Lig'ten düşen Polatlıspor'dan sonra profesyonel lige hasret kalan Polatlı'da özellikle yerel basın konuyu gündeme taşımaya çalışıyor, ancak henüz nasıl bir yol izleneceği netleşmedi. Muhtemelen Bugsaşspor'un ağabeyi konumunda Ankaraspor'un bu sezon liglere katılıp katılmayacağı konusu ve Melih Gökçek'in kararı belirleyici olacak.

Kanımca bu sezon en ilginç isim değişikliği girişimi haberi ise Diyarbakır'dan geldi. Diyarbakırspor'un girdiği mali krizden bir türlü çıkamaması sonucu 3. Lig'e düşmesiyle birlikte Diyarbakırspor'la aynı ligte oynayacak olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un isminin Diyarbekirspor olarak değiştirileceği iddiası ne kadar gerçekçi bilinmez ama önümüzdeki yıllarda oynanacak olası bir Diyarbakırspor - Diyarbekirspor maçının bünyelerimiz üzerinde bırakacağı etki paha biçilemez.





      Leonard Abi'den alayına gelsin : I asked my father, I said father, change my name..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder