27 Mayıs 2013 Pazartesi

2013 - 2014 Sezonunda BAL'da Hangi İli Hangi Takım Temsil Edecek?

- YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN BÖLGESEL AMATÖR LİG'E YÜKSELME PROSEDÜRÜ -

* Bölgesel Amatör Lig 2012-2013 sezonunda 11 grupla oynandı. İllerin coğrafi konumuna göre belirlenen gruplarda son iki sırayı alan takımlar illerinin yerel amatör liglerine döndüler.

* Her ilin Bölgesel Amatör Lig'de belli bir kontenjanı var ve bu kontenjana göre BAL'a takım gönderiyor, kontenjanlar illerdeki amatör futbol takımı sayısına göre belirleniyor. 3. Lig'den BAL'a düşen takımlar kontenjan hesaplarına dahil edilmiyor ve 3. Lig'den takımı düşen iller bir fazla takımla temsil ediliyor.

* Bölgesel Amatör Lig'i kulüplere yalnızca 3. Lig'e yükselme fırsatı veren bir organizasyon olarak değerlendirmeli; 3. Lig'e yükselemeyen takımların - gruplarını üst sıralarda da bitirseler - bir sonraki sezon BAL'da kalıp kalmayacağı aynı ilin kontenjanından gelen diğer takımların başarılarına bağlı. Örneğin 4 takımla katılan Diyarbakır'da Diyarbakır Kayapınar Belediyespor grubunu 4. sırada bitirmesine rağmen diğer Diyarbakır takımları ilk üç sırayı paylaştığı için yerel amatöre döndü. 2 takımla katılan Kayseri'de ise Kayseri Yolspor grubunu 13. bitirmesine rağmen Kayseri'nin diğer ekibi Kocasinan Şimşekspor'u puantajda geçtiği için ligde kaldı.

* Her ilin yerel amatör şampiyonunun bir sonraki sene BAL'da oynama fırsatı var. İl takımlarının gösterdiği başarıya göre; yerel amatör şampiyonları ya doğrudan BAL'a yükseliyor ya da BAL'daki takımla baraj maçı oynuyor.

* Takım sayısı daha fazla olan illerde yerel amatör liglerin en üstü Süper Amatör Lig. Daha az takıma sahip olan illerde Süper Amatör Lig yok, en üst lig 1. Amatör Lig.



ADANA

Geçtiğimiz sezon şehri temsil eden takımlardan Ceyhanspor 5. Grup'u 6., Pozantıspor 12., Adana Gençlerbirliği ise 15. son sırada tamamladı. Adana Gençlerbirliği'nin yerine Adana Süper Amatör Lig şampiyonu Kozan Belediyespor BAL'a yükseldi. Pozantıspor ise baraj maçında Adana SAL ikincisi Yenibeygücü'nü 3-2 yenip Ceyhanspor'la birlikte BAL'da kaldı.

ADIYAMAN

4. Grup'u 6. bitiren Adıyaman Belediyespor, Adıyaman 1. Amatör Lig şampiyonu Adıyaman İl Özel İdarespor'a baraj maçında 2-1 yenildi. Önümüzdeki sezon Adıyaman İl Özel İdarespor temsil edecek.

AFYONKARAHİSAR

2012-2013 sezonunda Afyon takımları 8. Grup'ta mücadele etti. İscehisarspor 7., Emirdağspor 12., Afyonkarahisarspor 14. ve son sırada tamamladı. Bir önceki sezon Afyonkarahisarspor'un 3. Lig'den BAL'a düşmesi nedeniyle 2 olan kontenjanı yerine 3 takımla mücadele etmişti, bu nedenle direkt düşen Afyonkarahisarspor yerine takım yükselmedi; Emirdağspor baraj maçında Afyon SAL şampiyonu Dinar Belediyespor'u 4-1 yenip BAL'da kaldı.

AKSARAY

5. Grup'u şampiyon tamamlayıp 3. Lig'e yükselen 68 Yeni Aksarayspor'un yerine Aksaray Sanayispor direkt BAL'a yükseldi.

AMASYA

3. Grup'u 6. bitiren Yeni Amasyaspor, baraj maçında Amasya 1. Amatör Lig şampiyonu Merzifonspor'a penaltılarla 4-1 yenildi ve Merzifonspor BAL'a yükseldi.

ANKARA

4 Ankara takımı da 6. Grup'ta mücadele etti. Adliyespor şampiyon, Sincan Belediyespor 3., OSTİM 5., Akyurt Belediyespor 8. tamamladı. Akyurt Belediyespor Ankara sıralamasında son sırada bulunduğundan yerine Ankara SAL şampiyonu Etimesgut Belediyespor BAL'a yükseldi. Şampiyon Adliyespor'un yerine ise Ankara SAL ikincisi Keçiören Bağlumspor BAL'a yükseldi. Sincan Belediyespor direkt olarak ligde kalırken OSTİM baraj maçında Ankara SAL üçüncüsü Gölbaşı Belediyespor'a 2-0 yenilerek elendi.

ANTALYA

Kontenjanı 3 olmasına rağmen bir önceki sezon Kepez Belediyespor'un BAL'a düşmesiyle 4 takımla temsil edildi. Bu nedenle son iki sırada bulunan takımlar doğrudan düşecekti. 7. Grup'u 6. bitiren Muratpaşa Belediyespor doğrudan BAL'da kalırken 7. bitiren Kumluca Belediyespor Antalya SAL ikincisi Antalya İl Özel İdarespor'u penaltılarla 4-2 yenerek ligde kaldı. 8. tamamlayan Kepez Belediyespor ile 10. tamamlayan Manavgat Belediyespor Antalya Süper Amatör Lig'e düştü. Antalya Süper Amatör Lig şampiyonu Yeni Kemer Belediyespor önümüzdeki sezon Muratpaşa Belediyespor ve Kumluca Belediyespor'la birlikte Antalya'yı temsil edecek.

ARDAHAN

Şehrin tek temsilcisi Ardahanspor 1. Grup'u son sırada tamamlayarak Ardahan 1. Amatör Lig'e düştü; Kalespor doğrudan Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi.

ARTVİN

Artvin'i temsil eden Arhavispor 1. Grup'ta 5. oldu ve baraj maçında Artvin 1 Amatör şampiyonu Artvin 7 Martspor'u 2-1 yenerek BAL'da kaldı.

AYDIN

Kentin üç temsilcisinden Didim Belediyespor 8. Grup'u 5. tamamlayarak BAL'da doğrudan kaldı. Aynı grubu 8. tamamlayan Çine Madranspor, baraj maçı oynamak zorunda kaldı ve Aydın SAL ikincisi İsabeyli Şırlanspor'u 4-0 yenerek ligde kaldı. Aynı grubu 9. tamamlayan Sökespor'un yerine Aydın SAL şampiyonu İncirliova Belediyespor doğrudan yükseldi.

BALIKESİR

İlin 3 temsilcisinden Ayvalıkgücü Belediyespor 9. Grup'u şampiyon tamamlayıp 3. Lig'e yükselirken Balıkesir Belediyespor aynı grubu 7. olarak bitirerek BAL'da kaldı. Grubu 13. tamamlayan Gönen Belediyespor ise baraj maçında Balıkesir SAL ikincisi Edremit Belediyespor'a 2-1 kaybederek BAL'a veda etti. Balıkesir SAL şampiyonu Erdekspor, şampiyon Ayvalıkgücü Belediyespor'un yerine BAL'a zaten yükselmişti.

BARTIN

6. Grup'ta 7. olan Bartınspor baraj maçında 1. Amatör Lig şampiyonu Kumluca Esnafspor'u 1-0'la geçerek BAL'da kaldı.

BATMAN

İlin temsilcisi Gercüş Bağlarspor 2. Grup'ta 6. oldu ve baraj maçında 1. Amatör Lig şampiyonu Teias Gençlik'i 2-1 yenerek BAL'da kaldı.

BAYBURT

1. Grup'u 3. sırada tamamlayan Bayburt Grup İl Özel İdarespor baraj maçında 1. Amatör Lig şampiyonu Bayburt Belediyespor'u 2-0 yendi ve önümüzdeki sezonda da BAL'da oynama hakkını kazandı.

BİLECİK

Geçtiğimiz sezon hiçbir Bilecik ekibi BAL'da mücadele etmediğinden 1. Amatör Lig şampiyonu Bozüyük Vitraspor doğrudan BAL'a yükseldi.

BİNGÖL

Şehrin tek temsilcisi Genç Muratspor 2. Grup'ta 13. olup küme düştüğünden 1. Amatör Lig Şampiyonu Çapakçurspor doğrudan BAL'a yükseldi.

BİTLİS

Bitlis 1. Amatör Lig şampiyonu Tatvanspor'un baraj maçına çıkmaması sonucu 2. Grup'ta 5. olan Tatvan Gençlerbirliği önümüzdeki sezonda da BAL'da oynama hakkını elde etti.

BOLU

6. Grup'u 6. bitiren Geredespor baraj maçında Bolu 1. Amatör Lig şampiyonu Mudurnuspor'a 1-0 yenilince önümüzdeki sezon BAL'da oynama biletini Mudurnuspor'a kaptırdı.

BURDUR

İlin tek temsilcisi Bucak Belediyesi Oğuzhanspor 7. Grup'ta 11. oldu ve baraj maçında 1. Amatör Lig şampiyonu Yeni Burdurspor'u 2-1 yenerek BAL'da kaldı.

BURSA

9. Grup'ta 4 Bursa takımı (Yenişehir Belediyespor, Bursa Merinosspor, Kestel Belediyespor, Mudanyaspor) mücadele etti. Yenişehir Belediyespor 3. tamamlayıp BAL'da kaldı. Mudanyaspor ise 14. olup yerel amatöre düştü, yerine Bursa SAL şampiyonu İnegöl Gençlergücü yükseldi. Grubu 4. tamamlayan Bursa Merinosspor baraj maçında SAL'da 3. olan İznikspor'u 2-0, 5. tamamlayan Kestel Belediyespor da SAL'da 2. olan Mudanya Burgazspor'u 1-0 yenerek BAL'da kaldı.

ÇANAKKALE

İlin iki temsilcisinden Bozcaadaspor 9. Grup'u 6. olarak tamamladı ve ligde kaldı. 9. olan Bigaspor ise baraj maçında SAL şampiyonu Yeni Çanspor'a 3-2 kaybederek Çanakkale Süper Amatör Lig'e düştü.

ÇANKIRI

Geçtiğimiz sezon BAL'da temsilcisi olmadığından Çankırı 1. Amatör Lig şampiyonu Çankırı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu SK doğrudan BAL'a yükseldi.

ÇORUM

6. Grup'u 12. tamamlayan İskilip Belediyespor, Çorum 1. AL şampiyonu Çorum Çimentospor'u baraj maçında 3-0 yenerek ligde kaldı. Çorumspor da 3. Lig'den düştüğü için önümüzdeki sezon Çorum'u Çorumspor ve İskilip Belediyespor temsil edecek.

DENİZLİ

7. Grup'ta mücadele eden 3 Denizli ekibinden Kızılcabölükspor grubu şampiyon tamamlayarak 3. Lig'e yükseldi ve yerine Denizli SAL şampiyonu Denizli İl Özel İdarespor yükseldi. Sezon başında ligden çekilen ve maçlara çıkmayan Konakspor'un yerine de SAL'da 2. olan Akalanspor yükseldi. Grubunda 5. olan Sarayköyspor da önümüzdeki sezon BAL'da mücadele edecek.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın kontenjanı 2 olmasına rağmen geçtiğimiz sezon Diyarbakır Kayapınar Belediyespor ve Erganispor'un 3. Lig'den düşmeleri sonucu 4 takımla temsil edildi. Hepsi de 2. Grup'ta yer alan dört Diyarbakır ekibi ilk 4 sırayı paylaştı. Şampiyon olan Yeni Diyarbakırspor 3. Lig'in yolunu tutarken ikinci olan Erganispor BAL'da kaldı, üçüncü olan Bismil Belediyespor'sa baraj maçında Diyarbakır SAL şampiyonu Diyarbakır Yolspor'a 1-0 kaybederek, dördüncü olan Dİyarbakır Kayapınar Belediyespor da doğrudan yerel amatöre düştü. Diyarbakırspor'un da BAL'a düştüğünü hesaba katarsak önümüzdeki sezon Diyarbakır'ı BAL'da Diyarbakırspor, Erganispor ve Diyarbakır Yolspor temsil edecek.

DÜZCE

Düzce Süper Amatör Lig'i şampiyon tamamlayan Düzcespor baraj maçında 10. Grup'u 5. tamamlayan Akçakocaspor'a penaltılarla 4-2 yenildi ve böylikle Akçakocaspor yeniden BAL'da oynama hakkını kazandı.

EDİRNE

Geçtiğimiz yıl kontenjanı 2 olmasına rağmen Sarayspor'un lige katılmaması yüzünden tek takımla temsil edilen Edirne'de 11. Grup'ta 5. olan Edirnespor Gençlik ve Edirne SAL şampiyonu Keşanspor önümüzdeki yıl Edirne'yi temsil edecek.

ELAZIĞ

İki takımı da 4. Grup'ta mücadele eden Elazığ'da 1. Amatör Lig şampiyonu Elazığ Yolspor grubu sonuncu tamamlayan Yurtbaşı Belediyespor'un yerine BAL'a yükseldi. Grupta 12. olan Elazığ İl Özel İdarespor da önümüzdeki sezon BAL'da oynayacak.

ERZİNCAN

1. Grup'ta 10. olan Erzincanspor baraj maçında 1. AL şampiyonu Tercan 17 Şubat Belediyespor'u 2-0'la geçip BAL'da kaldı.

ERZURUM

1. Grup'u 6. tamamlayan Yakutiyespor, baraj maçında Erzurum 1. AL şampiyonu Palandökenspor'u 1-0 yendi ve BAL'a kaldı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Sağlıkspor 10. Grup'ta 6. oldu ve BAL'da doğrudan kaldı. 12. bitiren Eskişehir Demirspor ise baraj maçında Eskişehir SAL şampiyonu Kırka Boraksspor'u 8-0 yenerek BAL vizesi aldı.

GAZİANTEP

4. Grup sekizincisi Şehitkamil Belediyespor baraj maçında SAL şampiyonu Sakıcı İnşaat Şenyurtspor'u 1-0 yenerek BAL'da kaldı. Grubu 4. bitiren Şahinbey Belediyespor zaten BAL'da kalmıştı.

GİRESUN

Bulancak Belediyespor 3. Grup'u 3. bitirerek doğrudan kalırken Öz Espiye Belediyespor 11. oldu ve baraj maçı oynamak zorunda kaldı. Giresun SAL şampiyonu Görelespor'u penaltılarla 6-5 geçen Öz Espiye Belediyespor önümüzdeki sezonda da BAL'da mücadele edecek.

GÜMÜŞHANE

Kelkit Hürriyetspor 1. Grup'u 11. tamamladı ve baraj maçında Gümüşhane 1. AL şampiyonu Gümüşhane Telekomspor'u 5-0 yenerek BAL'da kaldı.

HAKKARİ

2. Grup'u sonuncu bitirerek Hakkari 1. AL'e düşen Hakkari Zapspor'un yerine Hakkari 1. AL şampiyonu Yüksekova Belediyespor yükseldi.

HATAY

Payas Belediyespor 1975 4. Grup'ta şampiyon olup 3. Lig'e yükseldi; yerine Hatay SAL şampiyonu Reyhanlıspor BAL'a yükseldi. Aynı grupta 5. olan Erzin Belediyespor baraj maçında Hatay SAL ikincisi Karayılan Belediyespor'u penaltılarla 3-1 yenerek BAL'da kaldı.

IĞDIR

Iğdır Üniversitesi 1. Grup'ta 14. olarak küme düşünce Iğdır 1. Amatör Lig şampiyonu Iğdır Gençlerbirliği BAL'a yükseldi.

ISPARTA

Isparta İl Özel İdarespor 7. Grup'ta 13. oldu ve BAL'da kaldı. 14. olarak yerel amatöre düşen Isparta Gönenspor'un yerine Isparta 1. AL şampiyonu Ispartaspor yükseldi. Isparta Emrespor'un da 3. Lig'e düşmesi nedeniyle önümüzdeki sezon Isparta 3 takımla temsil edilecek.

İSTANBUL

Kontenjanı 12 olmasına rağmen bir önceki sezon Küçükçekmecespor'un 3. Lig'den BAL'a düşmesi sonucu 13 İstanbul temsilcisi BAL'da mücadele etti.
4 İstanbul takımının oynadığı 9. Grup'ta Vefa ikinci olarak BAL'da kaldı. 10. olarak ligi bitiren Küçükçekmecespor, İstanbul SAL'dan gelen Selimiyespor'a baraj maçında 4-0 yenildi ve BAL'a veda etti. 12. tamamlayan Büyükçekmecespor'sa SAL'dan gelen rakibi Feriköy'ü uzatmalarda 2-1 yenerek BAL'da kaldı. Grubu son sırada tamamlayan Beykozspor 1908 İstanbul SAL'a düştü.
Yine 4 İstanbul takımının mücadele ettiği 10. Grup'u Çıksalın şampiyon tamamladı ve 3. Lig'e yükseldi. 9. Çatalcaspor ve 10. Dikilitaş BAL'da kalırken grupta sonuncu olan İstanbulspor Kulübü İstanbul SAL'a düştü.
5 İstanbul takımının yer aldığı 11. Grup'ta şampiyon Tuzlaspor 3. Lig'e yükseldi. 3. olan Sultangazispor doğrudan BAL'da kalırken 4. olan Sultanbeyli Belediyespor baraj maçında İstanbul SAL'dan gelen rakibi İFA'yı 3-2 yenerek BAL'da kaldı. Grupta 9. olan İncirlispor ile 10. olan Bağcılarspor doğrudan İstanbul SAL'a düştü.
Önümüzdeki sezon BAL'da yer almayacak olan takımların yerine direkt olarak İstanbul SAL'dan takımlar ise; Yenibosnaspor, Yeniköy, Halide Edip Adıvar SK, Kuştepespor ve Arnavutköy Belediyespor oldu.

İZMİR

BAL'a 5 takım veren İzmir'in üç temsilcisi 7. Grup'ta, iki temsilcisi 8. Grup'ta yer aldı.
7. Grup'ta Bozyaka Yeşiltepe grubu 3. tamamladı ve BAL'da kaldı. Grubu 4. olarak bitiren Çiğli Belediyespor'sa Yeni Bornovaspor - Narlıdere Belediyespor maçının mağlubuyla BAL bileti için baraj maçı oynayacak. Grubu 12. tamamlayan Yeşilovaspor, doğrudan İzmir Süper Amatör Lig'e düştü.
8. Grup'ta Balçova Belediyespor şampiyon olarak 3. Lig'e yükseldi. Grubu 6. tamamlayan İzmirspor baraj maçında İzmir SAL dördüncüsü Ödemiş Belediyespor'u 1-0 yenerek BAL'da kaldı.
Yeşilovaspor ve Balçova Belediyespor'un yerine Foça Belediyespor ile Yeni Bornovaspor - Narlıdere Belediyespor maçının galibi Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek.

KAHRAMANMARAŞ

4. Grup'u 9. olarak tamamlayan Elbistan Belediyespor BAL'da kalırken grubu 11. bitiren ve Kahramaraş SAL şampiyonu Türkoğlu Belediyespor'a baraj maçında penaltılarla 3-1 kaybeden Beyoğluspor küme düştü.

KARABÜK

İlin temsilcisi Eskipazar Belediyespor 6. Grup'u sonuncu tamamlayarak BAL'a veda etti. Karabük 1. AL şampiyonu Safranboluspor doğrudan BAL'a yükseldi.

KARAMAN

5. Grup'u 5. olarak bitiren Karaman Belediyespor, yerel amatör şampiyonu Karaman Başakspor'un baraj maçına çıkmamasıyla önümüzdeki sezonda da BAL'da oynama hakkını elde etti.

KARS

Geçtiğimiz sezon Karsspor'un 3. Lig'den düşmesi nedeniyle kontenjanı 1 olmasına rağmen 2 takımla temsil edildi. 1. Grup'ta 12. olan Sarıkamış Esnafspor doğrudan Kars 1. Amatör Lig'e düşerken aynı grubu 9. olarak tamamlayan Karsspor, baraj maçında Kars 1. AL şampiyonu Kağızmanspor'u 5-0 yendi ve BAL'da kaldı.

KAYSERİ

Kayseri Yolspor 5. Grup'u 13. bitirerek BAL'da kaldı. Grubu 14. bitirerek yerel amatöre düşen Kocasinan Şimşekspor'un yerine Kayseri SAL şampiyonu Talasgücü Belediyespor BAL'a yükseldi.

KIRIKKALE

MKE Kırıkkalespor'un 3. Lig'e düşmesi nedeniyle kontenjanı 1 olmasına rağmen 2 takımla temsil edildi. 6. Grup'ta 11. olan MKE Kırıkkalespor, baraj maçında Kırıkkale 1. AL şampiyonu Saran Keskinspor'u 5-1 yenerek BAL'da kaldı. Kırıkkale Yahşihanspor'sa aynı grubu 13. bitirdi ve yerel amatöre düştü.

KIRKLARELİ

Kontenjanı 2 olmasına rağmen önceki sezon Lüleburgazspor'un 3. Lig'e düşmesiyle 3 takımla temsil edildi. Kırklaerli Sanayispor 11. Grup'u 13. tamamlayarak doğrudan Kırklaerli SAL'a düştü. Aynı grupta 6. olan Lüleburgazspor BAL'da doğrudan kalırken Kırklaerli SAL şampiyonu Büyükkarıştıranspor'u 3-0 yenen Babaeskispor da baraj maçı neticesinde BAL'da kaldı.

KIRŞEHİR

Geçtiğimiz sezon BAL'da Kırşehir temsilcisi bulunmadığından 1. Amatör Lig şampiyonu Kırşehir Köy Hizmetlerispor doğrudan BAL'a yükseldi.

KİLİS

4. Grup'ta 7. olan Kilis Belediyespor 1. AL şampiyonu Elbeylispor'u baraj maçında 3-0 yenerek BAL'da kaldı.

KOCAELİ

Kontenjanı 4 olmasına rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un lige katılmaması sonucu 3 takımla temsil edildi. Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor 11. Grup'u 8., Suadiye Belediyespor aynı grubu 12. olarak bitirerek BAL'da kaldı. Ligden çekilen Çenesuyu Plajyoluspor'sa grupta sonuncu olarak yerel amatöre düştü. Kocaeli SAL'da ilk iki sırayı alan Çayırovaspor ve İzmit Belediyespor doğrudan Bölgesel Amatör'e yükseldi. Gebzespor'un da 3. Lig'den düşmesi ile önümüzdeki sezon Kocaeli'nin BAL'da 5 takımı olacak.

KONYA

İlin 3 temsilcisi de 5. Grup'ta mücadele etti. İkinci tamamlayan Sarayönü Belediyespor doğrudan BAL'da kalırken beşinci olan Çatalhüyük Çumra Belediyespor baraj maçında Konya SAL ikinci Beyşehir Belediyespor'u 4-0 yenerek BAL vizesi aldı. Grubu 11. tamamlayan Selçuklu Belediyespor doğrudan Konya Süper Amatör Lig'e düşerken yerini SAL şampiyonu Karapınar Belediyespor'a bıraktı.

KÜTAHYA

İlin üç takımı da 10. Grup'ta yer aldı. Grubu 4. tamamlayan Kütahyaspor doğrudan BAL'da kalırken Kütahya Sera Şekerspor baraj maçında Kütahya SAL ikincisi Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ni 2-0 yenerek BAL'da kaldı. Grupta 11. olan Dumlupınar Üniversitesi ise yerini SAL şampiyonu Kütahya Özel İdare Köy Hizmetlerispor'a bıraktı.

MALATYA

44 Malatyaspor 4. Grup'u ikinci olarak tamamladı ve BAL'da kaldı. Aynı grupta 10. olan Malatya İl Özel İdarespor'sa baraj maçında Malatya 1. Amatör Lig şampiyonu Tecdespor'u 1-0 yenerek BAL'da kaldı.

MANİSA

İlin 3 temsilcisi de 8. Grup'ta yarıştı. Manisa Belediyespor 3. olarak BAL'da kaldı. Grupta 4. olan Salihli Belediyespor'sa baraj maçında Manisa SAL ikincisi Alaşehir Belediyespor'u uzatmalarda 4-1 yenerek BAL'da kaldı. Grupta 10. olan Manisa İl Özel İdarespor yerini Manisa SAL şampiyonu Somaspor'a bıraktı.

MARDİN

2. Grup dokuzuncusu Kızıltepe Barışspor baraj maçında Mardin 1. Amatör Lig şampiyonu Girmeli Belediyespor'a 1-0 yenilerek BAL'a veda etti. Mardinspor'un da 3. Lig'den BAL'a düşmesiyle Mardin, önümüzdeki sezon iki takımla temsil edilecek.

MERSİN

Üç Mersin ekibi de 5. Grup'ta mücadele etti. Toroslar Belediyespor grubu 4. bitirerek BAL'da kaldı. Sekizinci tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Meskispor'sa baraj maçında Mersin SAL ikincisi Mezitli Belediyespor'u 2-1 yenip BAL'da kaldı. Dokuzuncu olarak doğrudan düşen Akdeniz Belediyespor'sa yerini SAL şampiyonu Anamur Belediyespor'a bıraktı.

MUĞLA

Bodrum Belediyesi Bodrumspor 7. Grup'ta ikinci oldu ve BAL'da kaldı. Aynı grupta dokuzuncu olan Muğlaspor'sa Muğla SAL şampiyonu Ortaca Belediyespor'u 1-0 yenerek BAL vizesi aldı.

MUŞ

2. Grup onuncusu Muş Ovasıspor baraj maçında Muş 1. AL şampiyonu Muş Muratspor'u 1-0 yendi ve BAL'da kaldı.

NEVŞEHİR

İlin tek temsilcisi Nevşehirspor Gençlik 5. Grup'ta 10. oldu ve baraj maçında Nevşehir 1. AL şampiyonu Kapadokya Göremespor'u 5-1 yenerek önümüzdeki sezonda da BAL'da oynama hakkını elde etti.

NİĞDE

5. Grup üçüncüsü Niğde Belediyespor baraj maçında Niğde 1. AL şampiyonu Bor Belediyespor'u 3-1'le geçip BAL'da kaldı.

ORDU

İki takımı da 3. Grup'ta yer aldı. Fatsa Belediyespor 4. bitirerek doğrudan BAL'da kaldı. Sezonu 9. tamamlayan Altaş Soyaspor baraj maçında Ordu 1. AL şampiyonu Ünye Belediyespor'u 3-0 yenerek BAL'da kaldı.

OSMANİYE

İlin tek temsilcisi Kadirlispor 4. Grup'ta 3. sırada yer aldı ve baraj maçında Osmanya 1. AL şampiyonu Osmaniye İl Özel İdare Sağlıkspor'a penaltılarla 4-2 yenilerek yerel amatöre düştü.

RİZE

İki temsilcisi de 1. Grup'ta oynadı. Çayelispor ikinci olarak BAL'da kalırken sezonu dördüncü tamamlayan Kalkanderespor baraj maçında Rize 1. AL şampiyonu Rize Telekomspor'u 1-0 yenip BAL vizesi aldı.

SAKARYA

İlin üç takımı da 10. Grup'ta mücadele etti. Adapazarıspor 4. olarak BAL'da kaldı. 7. olan AS Akyazıspor ise baraj maçında Sakarya SAL ikincisi Karasuspor'a 2-1 yenilerek BAL'a veda etti. Grubu 13. kapatarak BAL'a veda eden Kocaalispor da yerini Sakarya SAL şampiyonu Serdivanspor'a bıraktı.

SAMSUN

Kontenjanı 3 olmasına karşın Çarşambaspor'un 3. Lig'den düşmesi nedeniyle bu sezon 4 takımla temsil edildi. 1930 Bafraspor 3. Grup'ta şampiyon olarak 3. Lig'e yükseldi. Atakum Belediyespor aynı grupta 5. olarak doğrudan BAL'da kaldı. 8. olan Çarşambaspor'sa baraj maçında Samsun SAL ikincisi Ladik Belediyespor'u penaltılarla 4-3 yenerek önümüzdeki sezon için BAL vizesi aldı. Grubu son sırada tamamlayan Dikbıyık Belediyespor BAL'a veda ederken Samsun SAL şampiyonu İlkadım Belediyespor BAL'a yükseldi.

SİİRT

2. Grup'u 8. bitiren Kurtalan Belediyespor Siirt 1. AL şampiyonu Siirt Kartalspor'u 2-0 yendi ve BAL'da kaldı.

SİNOP

3. Grup 13.'sü Ayancıkspor Sinop 1. AL şampiyonu Ayancık Belediyespor'u baraj maçında 1-0 yendi ve BAL'da kaldı.

SİVAS

3. Grup'taki iki temsicisinden Zara Belediyespor 2. olarak BAL'da kaldı, Sivas İl Özel İdarespor'sa grubu 13. tamamlayarak doğrudan Sivas SAL'a düştü, yerini SAL şampiyonu Yıldızeli Birlikspor'a bıraktı.

ŞANLIURFA

İlin iki temsilcisinden Birecik Belediyespor 4. Grup'u 13. tamamlayarak BAL'da kaldı. 14. olan Siverek Belediyespor'sa yerini Şanlıurfa SAL şampiyonu Karaköprü Belediyespor'a bıraktı.

ŞIRNAK

2. Grup'ta 11. olan Cizre Basraspor baraj maçında Şırnak 1. AL şampiyonu Silopi Serhatspor'u 3-1 yenerek BAL'da kaldı.

TEKİRDAĞ

İki temsilcisi de 11. Grup'ta mücadele etti. Tekirdağspor 2. olarak BAL'da kaldı. 11. tamamlayan Çerkezköyspor'sa baraj maçında Tekirdağ SAL şampiyonu Çorlu Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi ve BAL'da kaldı.

TOKAT

3. Grup'ta 12. olan Erbaa Güreş İhtisasspor baraj maçında Tokat 1. AL şampiyonu Tokat Özel İdarespor'u 2-1 yenip BAL'da kaldı.

TRABZON

Kontenjanı 3 olmasına rağmen Araklıspor ve Akçaabat Sebatspor'un 3. Lig'den düşmesiyle BAL'da 5 takımla temsil edildi.
1. Grup'ta yer alan takımlardan Düzyurtspor şampiyon olarak 3. Lig'e yükseldi. Grubu 7. tamamlayan Araklıspor baraj maçında Trabzon 1. Amatör Lig ikincisi Beşirlispor'a 2-1 yenilerek BAL'a veda etti. Aynı grupta 8. olan Akçaabat Sebatspor'sa doğrudan Trabzon 1. Amatör Lig'e düştü.
3. Grup'ta mücadele eden Yomraspor grubu 7. tamamlayarak baraj maçına kaldı ve Trabzon 1. AL üçüncüsü Hekimoğlu Doğanspor'u 2-0 yenerek BAL'da kaldı. Aynı grupta 10. olan Trabzon İdmangücü ise doğrudan yerel amatöre düştü.
Trabzon 1. Amatör Lig şampiyonu Faroz Gençlik doğrudan BAL'a yükselirken Beşikdüzüspor'un 3. Lig'den düşmesiyle önümüzdeki sezon Trabzon'u BAL'Da Yomraspor, Beşirlispor, Faroz Gençlik ve Beşikdüzüspor temsil edecek.

TUNCELİ

2. Grup'ta 8. olan ilin tek temsilcisi Dersimspor baraj maçında Tunceli 1. AL şampiyonu Ovacık Ulaşspor'u 2-0 yenerek BAL'da kaldı.

UŞAK

8. Grup'ta oynayan iki temsilcisinden Uşak İl Özel İdarespor 13. olarak yerini Uşak 1. AL şampiyonu Turan İdman Yurdu'na bırakırken grubu 11. bitiren Uşak Belediyespor BAL'da kaldı.

VAN

2. Grup'ta 12. olan Van DSİspor baraj maçına çıkmayınca Van'ı temsil edecek takım Van 1. Amatör Lig şampiyonu Van Parisspor oldu.

YALOVA

9. Grup'ta yer alan iki takımdan Armutlu Belediyespor sekizinci olarak BAL'da kaldı. Altınova Belediyespor ise 11. olarak grubu tamamladı ve baraj maçında Yalova SAL şampiyonu Yalovaspor'a penaltılarla 4-2 yenilerek BAL'a veda etti.

YOZGAT

İlin tek temsilcisi olan Sorgun Belediyespor 6. Grup'u 10. olarak tamamladı ve Yozgat 1. AL şampiyonu Sarıkaya Belediyespor'u baraj maçında 1-0 yenerek BAL'da kaldı.

ZONGULDAK

Zonguldak Kömürspor 6. Grup'u ikinci bitirdi ve BAL'da kaldı. Aynı grubu dördüncü tamamlayan Kozluspor ise Zonguldak SAL şampiyonu Asmaspor'u uzatmalarda 3-2 yenerek BAL vizesi aldı. Kilimli Belediyespor'un da 3. Lig'den düşmesiyle Zonguldak BAL'da üç takımla temsil edilecek.

5 yorum:

  1. Ardahan'da lig, bu ay sonunda bitecek.

    YanıtlaSil
  2. gelecek sezon icin kuralar nezaman cekilecek acaba??bilen varmi arkadaslar ??+

    YanıtlaSil
  3. adıyaman il özel idare sporun şampiyon olmasına gerçekten çok sevindim adıyaman il özel idare spor herşeyin iyisini hak ediyor bundan sonraki futbol yaşantılarında kariyerlerinde başarılar dilerim herşeyin hayırlısı olsun ...

    YanıtlaSil
  4. ıspartada daha balda gülspor - gülcüspor - keçiörenspor - yalvaçspor var onlar nerede

    YanıtlaSil