3 Nisan 2013 Çarşamba

MAÇ YAZISI : NİĞDE BELEDİYESPOR 2 - TOROSLAR BELEDİYESPOR 1


* Bölgesel Amatör Lig 5. Grup 25. hafta mücadelesini Yavuz Yıldırım altligler blog için yazdı. [ https://twitter.com/yavzy ]



Niğde Belediyespor, hafta içi kaybettiği ve şampiyonluk yarışında büyük yara aldığı 68 Aksarayspor maçının ardından Pazar günü Toroslar Belesiyespor karşısındaydı. Maç öncesi, taraftar grubu “Niğ-Deliler”, Aksaray maçındaki korkak futbolu ve teknik direktörü protesto ettiklerinden dolayı stat önünde beklemedeydiler; tribündeki yerlerini almadılar. 5 Şubat Stadı’nı oturak yerleri hala tahta olan maraton tribününde de gündem hafta içindeki maçtı. Şampiyonluğun artık çok zor olduğu, bunun en büyük suçlusunun teknik direktör ve oyucu tercihleri olduğuna dair yorumlar yapılıyordu.

Sezon başından bu yana Niğde Belediyesi, önemli transferlerle şampiyonluğa oynadığını ortaya koyuyordu. Devre arasındaki teknik direktör değişikliği ve onun getirdiği yeni futbolcularla iyice havaya girmişti takım. Her şey iyi giderken, takımın tek mağlubiyeti vardı, Aksaray karşısındaki yenilgi tüm havayı dağıtmış gibiydi. Aslında bu maçta da kentin ilgisi oldukça yüksek durumdaydı. Sezon başında 2 tl olan biletlerin, 5 tl’ye çıkması da belediyenin bu ilgiden yararlanmak istediğini göstergesi. Tribünde azımsanmayacak sayıda kırmızı-lacivert forma ve atkı vardı. Maça bilet sırası bekleyerek girmek beni şaşırttı. Tribünler büyük ölçüde doluydu. Ancak grubun içeride olmamasından dolayı destek eksiğinden yakınan, önceki haftalarda böyle mi diye hayıflanan kişiler çoktu.


Maça hızlı başlayan ev sahibi Niğde oldu, özellikle sağ taraftan gelişen ataklarla Toroslar kalesinde önemli tehlikeler yarattılar. (Atletico Madrid esintili formasıyla, sahada güzel görünüyorlardı!) Golü de çok geçmeden 15. dk da kornerden buldular; kafa vuruşunu savunma oyuncuları çizgiden çıkarmak istese de yan hakemin uyarısıyla orta hakem golü verdi. Golden sonra ataklar birkaç dakika daha devam etti ve maçın Niğde lehine rahat geçeceği izlenimi oluştu. Ancak 20. dk’dan sonra Toroslar oyunda dengeyi kurdu ve tıpkı Niğde golünden önce olduğu gibi bu kez kendi adlarına golün habercisi atakları geliştirdiler. Devre sonuna doğru da golü buldular. Hücuma çıkarken pas hatası sonucu kaptırılan topta, daha önceki pozisyonlarda başarılı olan kaleci Asım’ın yapabileceği bir şey yoktu: 1-1

Oyuncular soyunma odasına giderken tribünün tacizlerine yer yer cevap verdiler ve atışmalar yaşandı.
Devre arasında Aksaray’ın önde olduğu bilgisi tribünde konuşuluyordu. Rakibin golünden donra kulübeye çekilip oturan teknik direktör hakkında da sövgüler devam ediyordu.

İkinci yarı neredeyse tek kale oynana bir oyun, özellikle sağ taraftan gelişen ataklar ve ortalara rağmen net bir pozisyon bulmakta zorlandı Niğde. Oyun sık sık sakatlıklarla durdu. Yine de oyunun kalitesi, amatör lig seviyesinin üstündeydi; 2.-3. liglerde daha kötü maçlar izlemiştim.


Hafta içi oynanan maçın fiziksel ve mental yorgunluğu oyuncularda sonlara doğru sezilmeye başlandı. Ancak 4. hakem maçın 7 dakika uzadığını gösterince hem tribünde hem de sahada bir kıpırdanma oldu. Galibiyet golü de uzatma dakikalarında, yine sağdan gelen ortayla oldu; net bir kafa vuruşuyla kırmızı-lacivertliler 2-1 öne geçti. Toroslar son saniyelerde yüklense de, skor değişmedi ve bir amatör küme maçı klasiği olarak hakemin bitiş düdüğüyle saha karıştı, futbolcular birbirine girdi; neyse ki çok uzun sürmedi.

Maç sonu soyunma odasının yolunu tutan futbolculara hem destek hem köstek vardı; maç başında olduğu gibi maç sonunda da hafta içindeki maça söve söve stattan çıktı Niğdeliler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder